Dodaj do ulubionych

alergia u kota

10.08.06, 10:08
a tutaj sa jakies koty z alergia? oprocz mojego...?
Obserwuj wątek
    • weekenda Re: alergia u kota 10.08.06, 10:45
      są są tzn jest mój Rudi...
      • mama007 Re: alergia u kota 10.08.06, 10:49
        a wiesz na co jest uczulony? ja juz nie mam sily tropic alergenow. mam wiecej
        roboty niz przy alergicznym dziecku sad
        dziś znów zawitamy do Artka chyba, bo rozdrapała buźkę do krwi znowu crying(
        jak nei jeden kot, to drugi...
        jak nie urok, to...
        • weekenda Re: alergia u kota 10.08.06, 11:50
          no bo to gorzej niz z dzieciątkiem! smile dzieciak przynajmnie Ci powie jak już
          umie albo pokaże co mu jest a kocię się schowa albo zobaczysz jakiś dziwny
          objaw i domyśl się człowieku!!!

Rudek jest generalnie uczuleniowcem, vet nie podjął się sprawdzenia na co
          konkretnie... zresztą oboje stwierdziliśmy, że objawy nie są aż tak męczące dla
          niego a szukanie przyczyny i owszem i daliśmy sobie siana.

Klasyka: pyłki! przede wszystkim a potem mleko sad tyle lekarz stwierdził "na
          oko". No to mleka nie dostaje a jak zaczyna pylić to mam kropelki do oczek...

I tak sobie żyjemy. Nie z takimi chorobami się żyje....

3m się smile
          • 1966f Re: alergia u kota 10.08.06, 18:47
            Moja Tigi ma uczulenie na materiały budowlane/gips,cement,farby itd./,potrafi
            sobie rozdrapać aż do krwi uszy i nad oczkami a z brzucha wypadają jej
            wszystkie włosy.Już sie boje co będzie bo szykuje mi się remont łazienki.
            • mama007 Re: alergia u kota 11.08.06, 08:11
              no wlasnie... weekenda - to ciesz sie, ze u Ciebie takie objawy. i ze to
              pylki.. paradoksalnie to lepiej niz u mnie, bo Nocka ma alergie na jakies
              jedzenie. no po prostu tragedia, bo nie wiadomo na co. obie kotki sa tylko na
              suchej karmie, bo jak dostana cos innego, to na 95% Nocka zareguje wydrapaniem
              sobie siersci wokol oczu, przy wasach, ogolnie okolice glowy.

tak mysle czy by jej porzadnie nie odrobaczyc znowu - moze cos tam w niej
              siedzi i jej wcale nie pomaga przy tej "alergii"? to tak jak u ludzi, a u ludzi
              objawy alergii czesto pokrywaja sie z objawami, ktore daja pasozyty.
              eeeeeeeeeh....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka