mama007 10.08.06, 10:08 a tutaj sa jakies koty z alergia? oprocz mojego...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama007 Re: alergia u kota 10.08.06, 10:49 a wiesz na co jest uczulony? ja juz nie mam sily tropic alergenow. mam wiecej roboty niz przy alergicznym dziecku dziś znów zawitamy do Artka chyba, bo rozdrapała buźkę do krwi znowu ( jak nei jeden kot, to drugi... jak nie urok, to... Odpowiedz Link
weekenda Re: alergia u kota 10.08.06, 11:50 no bo to gorzej niz z dzieciątkiem! dzieciak przynajmnie Ci powie jak już umie albo pokaże co mu jest a kocię się schowa albo zobaczysz jakiś dziwny objaw i domyśl się człowieku!!! Rudek jest generalnie uczuleniowcem, vet nie podjął się sprawdzenia na co konkretnie... zresztą oboje stwierdziliśmy, że objawy nie są aż tak męczące dla niego a szukanie przyczyny i owszem i daliśmy sobie siana. Klasyka: pyłki! przede wszystkim a potem mleko tyle lekarz stwierdził "na oko". No to mleka nie dostaje a jak zaczyna pylić to mam kropelki do oczek... I tak sobie żyjemy. Nie z takimi chorobami się żyje.... 3m się Odpowiedz Link
1966f Re: alergia u kota 10.08.06, 18:47 Moja Tigi ma uczulenie na materiały budowlane/gips,cement,farby itd./,potrafi sobie rozdrapać aż do krwi uszy i nad oczkami a z brzucha wypadają jej wszystkie włosy.Już sie boje co będzie bo szykuje mi się remont łazienki. Odpowiedz Link
mama007 Re: alergia u kota 11.08.06, 08:11 no wlasnie... weekenda - to ciesz sie, ze u Ciebie takie objawy. i ze to pylki.. paradoksalnie to lepiej niz u mnie, bo Nocka ma alergie na jakies jedzenie. no po prostu tragedia, bo nie wiadomo na co. obie kotki sa tylko na suchej karmie, bo jak dostana cos innego, to na 95% Nocka zareguje wydrapaniem sobie siersci wokol oczu, przy wasach, ogolnie okolice glowy. tak mysle czy by jej porzadnie nie odrobaczyc znowu - moze cos tam w niej siedzi i jej wcale nie pomaga przy tej "alergii"? to tak jak u ludzi, a u ludzi objawy alergii czesto pokrywaja sie z objawami, ktore daja pasozyty. eeeeeeeeeh.... Odpowiedz Link