nessie-jp 08.11.06, 03:27 Macie jakieś doświadczenie? Koty to lubią? Ponoć nie zawiera zbóż... Czy ktoś karmił kota Acaną? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smillaaraq Re: Karmy Acana 08.11.06, 06:11 od niedawna Acanę (ale nie wylącznie) jedzą moje dziewczyny. Czy smakuje - trudno powiedzieć, bo one nie mają wolnego dostępu (dostają o określonych godzinach i wszystko zjadają na poczekaniu). Za pierwszym razem zachowywały się, jak w amoku, z czasem ten entuzjazm nieco spadł. Mam wrażenie, że Balbinie smakuje bardziej niż Pi, ale moze tylko mi się zdaje Ale to chyba, jak z każą karmą - są koty, które będą za nią przepadać i takie, którym nie posmakuje. Trzeba spróbować. Może uda Ci się zdobyc próbki, wiem, że na mieście można Acanę kupić w sklepach zoologicznych Aquarius (są w galeriach handlowych w Tesco na Kabatach i na Górczewskiej), może mają próbki albo je dla Ciebie sprowadzą? chociaż nie masz gwarancji, że jak próbka się skończy, to kotom sie odwidzi Fakt, nie zawiera ani pszenicy, ani kukurydzy, ani soi. Zawartośc mięsa spora, jak na suchą karmę (60%). Miałam jakieś wątpliwości, ale zaryzykowałam, uznałam, że można za taką cenę. Odpowiedz Link
smillaaraq i jeszcze 08.11.06, 06:14 w Acanie jest ryż. Pełny skład jest na polskiej stronie Acany, może zajrzyj tam jeszcze. Odpowiedz Link
nessie-jp Re: i jeszcze 08.11.06, 17:49 Zaglądałam, przejrzałam trochę, co ciekawe - to ten sam producent, który robi karmę Orijen Cats (reklamują się jako "0% zbóż"). Zobaczymy, jak to będzie, na razie panny są na mokrym, ale jakieś suche w zapasie muszę mieć na wszelki wypadek. Odpowiedz Link
mama007 Re: Karmy Acana 08.11.06, 09:02 moje jedze, co prawda ebz entuzjazmu, ale to raczej dlatego, ze to light karma jest dobra, zawiera 40% miesa z tego co pamietam. ale i tak dawalabym na zmiane z inna, bo zadnej nie ufam do konca pozdrawiam Odpowiedz Link
capuccino_days Re: Karmy Acana 08.11.06, 09:04 ja też mam Acanę, kota je w miarę chętnie, ale woli RC - dla mnie problemem jest to, że chrupki są b. małe - ale to może twoim się akurat przyda na ich zęby ja mam light - teoretycznie dla starszych, ale kota dobrze na to reaguje - innych light'ów nie mają i rzeczywiście - dosyć szybko się Nikicie znudziła - ale z drugiej strony jej inteligentna pańcia kupiła paczkę 4kg dla kota, który waży 3 kg więc jeśli chesz próbkę, to Nikita b. chętnie odda Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Karmy Acana 08.11.06, 17:48 Jak mi wet pozwoli karmić suchym, to się do ciebie zgłoszę Zartuję, oczywiście. Tak naprawdę to mam blisko do siedziby Animalii na Czerniakowskiej, więc spokojnie mogę tam sobie kupić paczuszkę 400g. Tymczasowo koty są karmione wyłącznie surowym/gotowanym mięsem kurzym i wołowym albo puszkami Carny. Na razie wykryło się za to, że Kropka ma alergię na... rybę. Wczoraj dostały puszkę rybną, a dzisiaj - Kropcia dostała potężnej sraczki. Oczywiście puszka jest ogromna. Gdyby była malutka, toby się nic nie działo! Odpowiedz Link
capuccino_days Re: Karmy Acana 08.11.06, 20:23 żarty żartami, ale jeśli będziesz potrzebowała, to krzycz Odpowiedz Link
magdaksp Re: Karmy Acana 08.11.06, 20:38 ja karmilam i smakowala.ale polecam ci wejsc na ich strone www.acana.pl bodajze i wyslac maila zprosba o probke ja dostalam dosyc szybko i bez problemu Odpowiedz Link