lu221 25.07.09, 22:48 kto kochany jest, a kto nie. Wyszło z mych ust podczas zabawy, kiedy zdarza mi się gadać wierszem A ile w tym prawdy przecież i niby taki banał Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrumru81 Jesteś poetą 29.07.09, 09:45 Pięknie powiedziane. Poetą jesteś, zupełnie jak mój Tolek. fotoforum.gazeta.pl/5,2,mrumru81.html Odpowiedz Link
vauban Re: Bo serce kocie wie 30.07.09, 01:05 Ja jestem ja. Właściwie Nie potrzebuję bardzo Ciebie. Dałbym sobie radę. W gęstwinie Traw i betonowych zagród Deszczu i samochodów Przeżyłbym. Jednak jest coś Czego nie umiem nazwać. To Nie jest kanapa. Ani miska. Skoro tu jestem, są. Należą Do nas tak, jak należą chmury. To coś innego. Mruczenie Na kolanach ? Niepewność Gdy wychodzisz - do jutra Czy na zawsze ? Nie wiem, Nie chcę wiedzieć. Wiesz co, Napal w kominku. Pogłaszcz. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Bo serce kocie wie 30.07.09, 23:15 Oooo! Zaskoczyłeś mnie! Ho ho ho! Przeczytałam moim kotom a one sennie przytaknęły, że też teraz chcą być poprzytulane i wygłaskane. Idę zrobić sobie i im tę przyjemność! Odpowiedz Link
lu221 Re: Bo serce kocie wie 31.07.09, 20:59 aj, pięknie żeś Pan rzekł aż się łza zakręciła i niech mi jeszcze raz ktoś powie, że koty się nie przywiązują do człowieka... Odpowiedz Link
vauban Re: Bo serce kocie wie 31.07.09, 23:14 W każdym razie, człowiek przywiązuje się do kota. Wierszyk popełniłem ot, tak sobie, od ręki, w imię nastroju, co mnie naszedł - a rankiem , kiedy przespałem się z tematem (tak, myślało mi się o tym wierszyku), doszedłem do wniosku, że jest wtórny, naśladuję Miłosza i w ogóle do niczego, powinienem się wstydzić. Faktycznie, jest wtórny, a wiersz Miłosza przeczytałem ze dwa dni wcześniej, i pewnie się tak jakoś narzucił. Styl lubię. Jedynie nie odstąpię od tego, że coś tam chciałem przez to powiedzieć, i może nawet się udało. Może mniej. PS. czasami coś napiszę, ale z zasady chowam. Każdy w liceum pisał wiersze - ale nie każdy powinien je pisać nadal i pokazywać. A już zwłaszcza dożywając czterdziestki. Odpowiedz Link