krolewnasciezka 16.08.09, 09:19 Mój koteczek skończy niedługo 21 lat, jestem ciekawa czy też macie takich seniorów? Może macie jakieś rady jak dbać o staruszka? fotoforum.gazeta.pl/72,2,1146,98775807,99016768.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gacusia1 Re: staruszek 16.08.09, 15:21 Niesamowite! Widac dobrze mu u Ciebie .-) Super! Odpowiedz Link
wladziac Re: staruszek 16.08.09, 16:24 nie wygląda na ten wiek,widocznie Twoja opieka jest doskonała,gratuluję i życzę sto lat Wam obojgu Odpowiedz Link
basia_2804 Re: staruszek 17.08.09, 13:13 przystojny staruszek, musi mu byc z Toba wiecej niz dobrze ze tak chce sie kotu zyc Gratuluje ! Odpowiedz Link
salimis Re: staruszek 17.08.09, 13:48 krolewnasciezka napisała: > Mój koteczek skończy niedługo 21 lat, jestem ciekawa czy też macie > takich seniorów? Może macie jakieś rady jak dbać o staruszka? Sądzę że ty odpowiednio dbasz o jego zdrowie i kondycję skoro dożył tak sędziwego wieku.Toż twój kot ma setkę na karku. www.aniwet.pl/wieknaludzkikoty.htm Buziaki dla jubilata Odpowiedz Link
p.aulinka Re: staruszek 17.08.09, 14:23 Piekny wiek (co prawda najstarszy kot na swiecie miał chyba ok 35 lat )- tak więć oby jeszcze wiele lat przed Wami Co do dbania - to przychodzi mi do głowy tylko odpowiednia karma dla seniora, oraz natychmiastowe reagowanie na wszelkie zmiany w zdrowiu (zachowaniu etc.) . Skoro kot dobrze się trzyma to chyba najwazniejsze nie przeszkadzać Odpowiedz Link
kontik_71 Re: staruszek 17.08.09, 14:31 Znowu "specjalne" karmy.. dawac mu mieso i bedzie mu dobrze... Kot, nawet taki wiekowy, nadal jest miesozerca i to wyspecjalizowanym.. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: staruszek 17.08.09, 15:21 Czyzby kot zmienial sie z biegiem czasu w roslinozerce? Bo jesli sobie poczytac sklad tych "specjalnych" karm to sa one wlasnie dla roslinozercow... Odpowiedz Link
krolewnasciezka Re: staruszek 26.08.09, 18:24 moim zdaniem kto powinien jeść jak najwięcej mięsa. swojego kochasia zawsze karmiłam miejscem (wołowina, nerki, serduszko, wątroba, czasami kurczak lub lekko podsmażona rybka) wszystko jak najświeższe, puszki tylko jak nie ma świeżego mięsa, albo nie ma na nie ochoty. chrupki do przegryzienia. Odpowiedz Link
vega366 Re: staruszek 26.08.09, 19:38 krolewnasciezka napisała: > moim zdaniem kto powinien jeść jak najwięcej mięsa. swojego kochasia zawsze > karmiłam miejscem (wołowina, nerki, serduszko, wątroba, czasami kurczak lub > lekko podsmażona rybka) wszystko jak najświeższe, puszki tylko jak nie ma > świeżego mięsa, albo nie ma na nie ochoty. chrupki do przegryzienia. No i masz efekty ) Serdecznie gratuluję i życzę jeszcze wielu, wielu lat wspólnej radości ) Jak kotunio się zachowuje? Proszę, napisz coś więcej ) Pozdrawiam cieplutko i Ciebie, i kota - seniora ) . Odpowiedz Link
ewa_anna2 Re: staruszek 26.08.09, 18:57 Moja Frycia miała 20 lat i niedawno odeszła. Miała chore nerki, ale nie cierpiała przy odchodzeniu Nie miała ząbków i była kotkiem spadkowym - trafiła do nas po śmierci swojej pani, w pakiecie z psem w dodatku Odpowiedz Link
krolewnasciezka Re: staruszek 27.08.09, 12:55 śmierć kazdego kotka jest dla mnie ogromną przykrością tym bardziej nie potrafię sie pogodzić z myślą, ze mojemu cukiereczkowi zostało mało czasu Odpowiedz Link