15.10.13, 12:54
Bronię Tatarów, to część naszej historii, przelewali krew za nas i z nami od wielu wieków.
Artykuł:
bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,14780355,Nerwowe_Swieto_Ofiarowania_w_Bohonikach__Obroncy_zwierzat.html
Pozwoliłem tam sobie na komentarz..
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Tatarzy 15.10.13, 18:39
      jestem za
      to jest część ich religii, tradycji i powinni mieć do tego święte prawo
      • kapitan_marchewa Re: Tatarzy 15.10.13, 19:30
        Dziękuję.
        Przed chwilą było o tym w TVP1.
        I wszyscy święci i anty
    • zed-is-dead Re: Tatarzy 15.10.13, 20:34
      A ja generalnie uważam, że ubój rytualny powinien być dozwolony. Nie ze względów li-tylko tej garstki Muzułmanów i ortodoksyjnych Żydów, która praktykuje swą religię (i tej religii poszanowanie jest papierkiem lakmusowym pokazującym poziom naszej demokracji i tolerancji).
      Moim zdaniem ta metoda pozyskiwania mięsa po prostu nie jest w żaden sposób bardziej bolesna, niż tradycyjny ubój przemysłowy, gdzie rażone prądem zwierzęta czasem jeszcze wydając ostatnie tchnienie są traktowane wrzątkiem i piłką elektryczną...
      • wirujacypunkt Re: Tatarzy 15.10.13, 21:05
        Mam zdanie podobne do Waszego zdania na temat Tatarów. Nie każdy kultywuje swoją religię
        na swój sposob.

• pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Tatarzy 15.10.13, 21:46
        no właśnie, w trakcie uboju rytualnego przynajmniej każde zwierzę jest traktowane indywidualnie, nie jest to takie "hurtowe",
        ono wykrwawia się, słabnie, aż odda ostatnie tchnienie
        na tym to polega właśnie

prawdopodobnie zwierzę jest mniej przerażone, pewnie nie ma też w trakcie takiego uboju pojedynczych sztuk bydła tej atmosfery śmierci, którą zwierzaki czują w ubojniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka