huann O. Rydzyk: Szatan uwziął się na Polskę 29.10.07, 09:34 wiadomosci.onet.pl/1631864,11,item.html a konkretnie taka oto wypowiedź słuchaczki RM FM dotycząca wyników ostatnich wyborów: "-Przepraszam, że mam taki głos, ale trochę z zaziębienia, trochę z beczenia - usprawiedliwia się Maria z Warszawy. - Wczoraj tak się popłakałam... Nie tylko młodzi taką nienawiść objawiali. Rozmawiałam ze starszymi paniami. Ludzie są tacy skołowani. Bo są wierzący, chodzą do kościoła." czyżby ostatnie zdanie świadczyło o skołowaniu? :D Odpowiedz Link
huann można poczytać 01.11.07, 21:18 bo czemu nie: www.racjonalista.pl/kk.php/s,3220/q,Odkryj.cudowny.wspanialy.swiat.makaronu%21 możliwe, że ładne, ale z pewnością, skoro o makaronie, długie, no to nie będę. inne teksty tego pana (prywatnie np. współautora jednej z piosenek Lecha J.): www.racjonalista.pl/index.php/s,58/k,133 Pomóż koniowi! Odpowiedz Link
vauban Re: można poczytać 02.11.07, 10:44 Można, ale mam zastrzeżenie: kiedy za krytykę konsumpcjonizmu bierze się propagandysta New Age, wychodzi z tego niejadalny, plastikowy klops... Odpowiedz Link
lavinka Koń jest bezbłędny ;-)<cytaciki> 02.11.07, 23:36 "Pocałuj pierwszego konia, jakiego napotkasz, kiedy otrzymasz ten list. Jeśli pocałowany znienacka przez ciebie koń nie kopnie cię, będzie to dowód na to, że jeden z oczekiwanych przez ciebie cudów już się spełnił." "Kto z Państwa zna jakichś ludzi, o których wie, że nie potrzebują szczęścia, niech do nas napisze — rozlosujemy wśród respondentów kopię naleśnika, którym został poczęstowany pewien Amerykanin podczas swego kontaktu IV stopnia z przybyszami z innego świata" ;-DDD Odpowiedz Link
huann Białoszewski 05.11.07, 01:56 po AZERBEJDŻAŃSKU<a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40536&w=68521639&a=71466736">po AZERBEJDŻAŃSKU</a> Odpowiedz Link
wicked_news Z cyklu: Nie moje, a ładne... 09.11.07, 22:26 >>Chryste, wszystko rozumiem, ale napisać "RZeńską"? Człowieku, to jest tak jakbyś napisał "jezdem gópi".<< by hermina5 Podziw w formie czystej... Odpowiedz Link
huann fantasfastyczne! :D 14.11.07, 00:04 www.manwoman.net/swastika/index.html a ponadto zarówno gentle, jak i w aniołki! :] Odpowiedz Link
huann Re: Z cyklu: Nie moje, a ładne... 25.11.07, 22:32 www.sport.pl/sport/1,65026,4665894.html czyli: Grunwald Padew Narodowa Odpowiedz Link
huann Re: Z cyklu: Nie moje, a ładne... 26.11.07, 00:11 nie dalej jak 3 dni temu podziwiałem (niestety, bez fotoaparatu, tylko mms!) Huragan Swędów :) Odpowiedz Link
vauban Re: Z cyklu: Nie moje, a ładne... 26.11.07, 00:14 Aż nie mogę się zdecydować, która z tych nazw jest najpiękniejsza. Inwazja Potworów ma spore szanse. Odpowiedz Link
lavinka moje typy 27.11.07, 00:28 Z każdej ategorii po jednym Izolator Boguchwała Partyzant Kazimierz Spółdzielca Wudzyń Kotomierz Amator Paszyn Wieczfnianka Wieczfnia Kościelna Trotyl Zarębki Champion Kokoszki Absolwent Marcinek Poznań Inter Gnojnica Muszelka Ogardy Smoki Podole Małe Krokus Rychwałd Meteor(!!!) Jasienica Dolna Błędno Nądnia(Ędward Ącki) Iskra Samoklęski Duże Iskra Stolec Santana Wielki Klincz Impet Łajski Eliminacje trwają... na razie wybrano: Izolator Boguchwała Trotyl Zarębki Champion Kokoszki Inter Gnojnica Iskra Samoklęski Duże Iskra Stolec Santana Wielki Klincz Impet Łajski ćwerćfinały wygrały: Trotyl Zarębki Champion Kokoszki Inter Gnojnica Iskra Samoklęski Duże półfinały wygrały: Champion Kokoszki Iskra Samoklęski Duże Finał!!! Kokoszki poległy jedną bramką, nie będą już Championami! Iskra Samoklęski Duże!!!! Oto jak różnie bywa w mistrzostwach szóstoligowych :) Odpowiedz Link
lavinka Ciekawa definicja rodziny 01.12.07, 01:01 toja3003:"Pokolenie jest jednoznaczne w ramach rodziny, bo jest przodek i potomek i są to osoby bardzo różne wiekowo" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=72684691&a=72721439 Się zastanawiam,czy z tego sygnaturki sobie nie zrobić :))) Odpowiedz Link
vauban W tej godzinie bezsennej 04.12.07, 02:44 Taki mi się tekst przypomniał. Od razu uprzedzam, że właściwie ponury. Autora nie znam. Spójrz, niewidomy, co za świat Szerokiej drogi, chromy Wsłuchaj się głuchy w dźwięków wiatr O szczęściu, durniu, pomyśl I za tych, co w więzieniu, pij W mieszkaniu wynajętym Jeszcze trzydzieści lat żyj Wyżej wznieś głowę ścięty ! O, mój niemowo - cóż za głos Podaj mi dłoń, bezręki Karłom wyznaczyć trzeba wzrost By czuł się człowiek piękny I aby mogli sypać nań Deszcz manny nieustanny Na baczność dziś garbusie stań Bądź zdrów, śmiertelnie ranny ! Odpowiedz Link
vauban Centurie Salathiela 06.12.07, 23:38 Dużej urody, dziwię się, że ich tu jeszcze nie ma... TAKO RZECZE SALATHIEL57: Łódź to Arka prawdy, niech niesie przesłanie dla ludzkości. Zbudujmy w Łodzi Wieżę Pojednania! Łódź to prawdziwa Arka Ogólnoświatowego Pojednania. Nadszedł czas realizacji. Powiedziano, teren wyznaczy wybraniec ludu. Ludzkie języki wskażą wieżę pojednania. Każdy mieszkaniec Arki będzie budowniczym Wieży Pojednania. Droga do wieży została już zbudowana. Odpowiedź przyjdzie w pisanym słowie całego Świata. Żartem słów budujesz drogę do prawdy. Nadmiar marzeń skieruj do pojednania. Cierpi ten, któremu wzrok błądzi. Błądzi ten, który wzrokiem nie sięga po piękność. Wieża Pojednania jest pięknem dla wzroku i duszy. Oczy artysty odszukają myśli artysty. Wieża Pojednania to Arka dla ludzkości. Sieć okryła miejsce spływu Rybaków Świata. Czas dla wybrańca ludu, czas dla artysty, czas dla budowniczego - odszuka ich spragniona ryba. Drwina wyda znak. Drwiący będzie nosił przesłanie. Raniący słowem odszuka rybaka. Wątpiący będzie rozstawiał żagle. Arka oddających pokłon zadziwi swiatłem zwątpienia. Prawda ukryta jest w złudzeniach prześmiewcy, on będzie czynił wielkość. Pośpiech nie wzbogaci czystości. Portem Arki jest łódź narodów. Gdy słowa będą padać jak deszcz, wyleci wielki ptak z domu mocarza. Moc skrzydeł ptaka będzie wielka, naznaczony cierpieniem ogarnie ją wzrokiem przemyślenia. Wybraniec ludu da znak rybakowi, ten odszuka łódź. Znak trzech kos bedzie na wrotach, zaprosi na potkanie wybrańca ludu, artystę i budowniczego. Łódź wypłynie w roku pomruku. Nastąpił 11 dnia od 7 dnia 7 miesiąca 7 roku. Sprawdzi się, że prześmiewca przetrze oczy z piasku prózności. Wież Pojednania zmieni oblicze 2222. Patrz oczyma duszy. Widok wszelaki na sposóbów kilka otwary będzie dla duszy wrażliwej. Nastapi w cieniu zapomnienia, ukaże się sternikowi łodzi w niebieskiej poświacie. Artysta plany snuje, budowniczy dno łodzi wylepia, wybraniec ludu z uśmiechem słowo pisane śledzi. Artysta z łodzi słowem pisanym poda znak ludowi. Dobro zagości w domach paproci. Stało się przemilczeniem osłonięte. Stanie się blaskiem osławione. Woda szukająca ryby da znak czystości. Gdy objawi się przy 57-Salathiel57 i spotka się klejnot 57/05/07/07 przyjdzie nadzieja dla ludu. Stało się słowem pisanym prześmiewcy, wrota Wieży Pojednania stoją przed ludem Arki. Zyskać może, kto chwyci za wiosła łodzi. Zakonnikiem jest człowiek szukający prawdy, myśląc szerzej - kto wie. Oczy me zmęczone szpetnymi napisami, wulgaryzmami i głupotą. Sięgający po sztukę obskurnego malowania głupkowatych napisów, w przyszłości sięgną do wnętrza własnej małości. Cierpienie jest lekarstwem dla zagubionych. Chwała powstająca przez zniesławianie, to trwały ślad ludzkości. Napis wzmocni Naród, osłabi czytelnika prostego i wstydliwego. W karczmie strapionych głosząc słowa przekory, poklask zdobywasz. Pojednajcie się! Alebo przepadniecie! Tylko miłość i przebaczenie może uchronić świat i was przed ostateczną klęską! Odgońcie demona od siebie. Odetchniecie. A ciało i tak opuścicie! Zrozumienie przychodzi wraz z cierpieniem. Zyska ten, kto potrafi duszę szanować. Słowa przesmiewcy, są jak wycie głodnego wołu. Wieża Pojednania jest nam potrzebna. Dobro jest ogniem arki. Łódź popłynie prze miasta naznaczone deszczem. Nadejdzie dzień ognia, on zmieni oblicze prześmiewców. Łza prześmiewcy wypełni koryto rzeki przeznaczenia. 36 dni upłynie. Wieża Pojednania otworzy serca wylęknonych. Mali z wielkimi oddadzą pokłony, łódż popłynie wodami zrozumienia. Czterech żeglarzy postawi żagle. Prześmiewca chwyci za wiosła. Strach odejdzie od wątpiących. Światło świecy zgasi wpomnienia. Zubożały odnajdzie złoto pynące z ust wybrańca ludu. Łódź wypłynie na wody Świata. Portem będzie miasto wschodu, tam druga Wieża Pojednania powstanie. W roku przemiany, dnia 20, dziewiątego miasiąca stanie się światło. Dnia 12, dziewiątego miesiąca lud pochyli głowy, dźwięk dotrze do wnętrza. Łódż wypłynie na słodkie wody, wybraniec wyrzuci kamienny balast. Wieża Pojednania, jak Szana Towa przyniesie zgodę i pojednanie. Stanie się w łodzi jasność serc i umysłów, plan zrodzon będzie, owoc zagości w mieście zrozumienia. Wybraniec ludu wiosłem nakreśli koło, zegar odliczy 613 dni. Jakem naznaczony wolą nieznaną Salathiel57, wskazuję 68. Drzewo poznania wydała owoc. Stanie się światło, dwa łabędzie dopłyną do łodzi. Czarcia ofiara stanie się fundamentem Wieży Pojednania. Wybraniec ludu zaprosi do łodzi spragnionego snu. Dwaj mędrcy zjednoczą lud. Niewiasta z niewiastą walczyć będzie. Pierwszy wędrowiec w proch się obróci. 22 dnia Głosiciel Słowa ogłosi nowinę. Pojawi się znak na niebie. Dwaj bracia sok zgody wypiją. Stary człowiek zmąci wodę. Artysta wiosłem wskaże symbol Wieży Pojednania. Niebiański znak przemówi do artysty stojącego na wodzie. Zbierają się wody ludzkiego zrozumienia. Sumienia ofiar wyniosą niewiastę. Biała chusta będzie znakiem. Wybraniec ludu odda pokłon. Stanie się w pracowni Wieży Pojednania. Wstrząs zbudzi śpiących. Wybraniec ludu zraniony zostanie. Strzała prawdy zadomowi sie w sercu wybrańca. W łodzi pojednania powstanie wir. 15 dnia odejdzie wielki człowiek. Zrozumienie przyjdzie ze snem, stanie się dnia 15. Wilk wyrwie się ze stada, sprzymierzeńca pozna. Zły splami wybrańca ludu, gniew ogarnie sennego przyjaciela. Prześmiewca zrani brata swego. Znakiem będzie pojazd wielki. Wielki pojazd poruszy sumienia. Zamilkną usta prześmiewcy, wąż wejdzie w jego ciało. Zdrada i pycha 100 dni królować będą. Sławę zyska ten, którego narody wyniosą. Kto Wieżę Pojednania zniesławi, ten boleści dozna. Nadchodzi zrozumienie, 15 dnia znak zapisany będzie. Prześmiewca będzie prześmiewany, bogacz majatek utraci. Uboga niewiasta zwróci oczy wielkich. 24 dnia odkopany zostanie ślad przeszłości, zatrzęsą się mury pałacu. Nadszed czas Wieży Pojednania! Niewiasta zmąci wodę. Ósmego dnia wypełni się koryto rzeki. Wybraniec ludu otrzyma nagrodę. Głosy ośmiu prześmiewców posili budowniczego. Wzmacniajcie Wieżę Pojednania albowiem ten kto wzmacnia będzie nagrodzony. Wieża Pojednania stanie sie śladem zrozumienia dobra i zła. Stanie się światłem, światło rozniesie na cztery strony. Wybraniec ludu ogłosi dobrą nowinę. Prześmiewca opuści głowę, a głos jego rozsławi dzieło budowniczych. Wody prawdy poniosą łódź do portu. Odpowiedz Link
huann Re: Centurie Salathiela 06.12.07, 23:49 "Wody prawdy poniosą łódź do portu heavy plexi." ech te nowe technologie. Odpowiedz Link
szprota Tak sobie czytałam do obiadu... 09.12.07, 15:44 Jest on-line, więc tym chętniej się dzielę. Uprzedzam, że politycznie, ale bardzo po mojej linii. Odważne media Jacek Fedorowicz Wielka pomyłka demokracji, groźny przypadek rażąco nietrafnej decyzji wyborców z roku 2005 został częściowo naprawiony. Częściowo, bo okazja do naprawy błędu wyborów prezydenckich przydarzy się dopiero za trzy lata. Ale wynik wyborów parlamentarnych - nie będę ukrywał - sprawił mi ogromną radość. Osobowości pokrzywione zostały zastąpione przez ludzi może nie genialnych, może nie supersprawnych, ale wreszcie normalnych, przewidywalnych i budzących uzasadnione nadzieje, że nie będziemy codziennie wzywani do walki z układami, łże elitami i agentami służb rozlicznych, a ludzie, którzy znaleźli się na stanowiskach, wezmą się za to, do czego angażuje się ludzi na stanowiska, czyli do roboty. Której nie brak i na której, być może, ci nowi zęby sobie połamią w przyszłości, ale na razie jeszcze nie mieli szansy nawet na nadłamanie. Tymczasem w mediach od pierwszych godzin trwa pokaz straceńczej odwagi: my się władzy nie boimy, jedno czego się boimy, to żeby nas szlachetny i bezstronny PiS przypadkiem nie oskarżył o uległość wobec nowej władzy - wydają się mówić media i zgodnym chórem czepiają się nadgorliwie nieomal wszystkiego. Że polityka zagraniczna Sikorskiego i Bartoszewskiego, to owszem, ale że brak jej długoterminowej strategii. Że expose Tuska owszem, ale premier nie powiedział co zrobi w wypadku strajku nauczycieli. Że niewpuszczenie Macierewicza do komisji owszem, ale przecież formalnie rzecz biorąc nie ma podstaw do sprzeciwu. Być może nie ma. Ale czy nie jest też oczywiste, że Macierewicz po wszystkim co w życiu publicznym zrobił i powiedział, powinien mieć dożywotni zakaz zbliżania się do wszystkich miejsc związanych z tajnymi służbami na odległość mniejszą niż 500 metrów? Rozumiem szlachetne obawy komentatorów o przyszłość naszej polityki wewnętrznej i zewnętrznej, sytuację materialną budżetówki, reformę służby zdrowia i w ogóle o wszystko. Ale czy nie wystarczy przypomnieć sobie pani Fotygi, żeby choć przez chwilę jeszcze wstrzymać się z uwagami na temat domniemanych nieumiejętności Bartoszewskiego? Może jestem prymitywny, prostacki, małostkowy, ale nie zdążyłem nacieszyć się faktem, że za granicą już nie reprezentuje mnie pani Fotyga, że moich wnuków nie edukuje Giertych, że zamierzeń rządu nie referuje mi Gosiewski, powiem więcej: Kuchciński, i że za rogiem nie czai się Ziobro w kominiarce. Proszę mnie również nie zmuszać do akceptacji założenia brzmiącego gdzieś w domyśle, że to była zwyczajna zmiana władzy. Nie była. Było tak, że przez dwa lata byliśmy w sytuacji kogoś zamkniętego w jednym pokoju z niezrównoważonym osobnikiem z brzytwą i 21 października udało nam się z tego pokoju szczęśliwie wymknąć. Moja pokorna, już niestety trochę spóźniona prośba, żeby mnie i innym, podobnie myślącym, dać się nacieszyć, służyłaby też temu, żebyśmy cały pisowski epizod mogli dokładniej zapamiętać jako bezcenną przestrogę na następne lata. serwisy.gazeta.pl/tv/1,47858,4727802.html Odpowiedz Link
keltoi A ja w tzw mitycznym międzyczasie 09.12.07, 19:53 deviantowania się, znalazłam takie, między innymi, sygnaturki: "It's not in my nature to be mysterious, but I can't talk about it... and I can't tell you why." by NN "make love not war, oh and fuck bush" by *redheadpunk "Minds are like parachutes, they only function when OPEN" by ~SylvieRider ":aspire to inspire before you expire:" by ~lacedprofanity "You make my brain cells commit suicide." by ~0mi-n-kur4m4s "Women are meant to be loved, not understood." -Oscar Wilde "By the time it takes you to read this, Vin Diesel has destroyed 23 orphanages." by =Gravytrain128 "Never go faster than your guardian angel can fly!" by ~flurryflurry "98% of people in the United States are bad at math, if you are one of the 5% that is good at math, copy and paste this as your signature" by *Bringer-of-Peace "I wish my lawn was so emo that it'd cut itself" by ~PhoenixsAshes "I love the male body - it is so much better then the male mind" by ~AlleyWings „I'm so sexy, I make all the guys throw up. I'm so out of my fucking mind, I hear voices in your head. I have a knife in my head, so I feel gooooooooooooooood. ” by ~KingKreep I w ramach zbliżających się świąd: „I wish You a bloody x-mas I wish You a bloody x-mas I wish You a bloody x-mas And happy virgins! ” by ~merki-the-vampire Odpowiedz Link
szprota Re: A ja w tzw mitycznym międzyczasie 09.12.07, 21:03 Pagone, którą mam w ulubionych ma w sygnaturce coś, że pozbyła się męża, bo kot był alergikiem ;) Odpowiedz Link
huann Z cyklu: Nie moje, a ładne... 10.12.07, 14:21 Wykopałem takie otto-motto: "Tylko ten,kto podejmie się robić to,co absurdalne, jest zdolny do osiągnięcia tego,co niemożliwe." tu! Odpowiedz Link
huann miast czytać o Dupie Maryni 13.12.07, 16:11 na stronie 63 'Jesieni Średniowiecza' (za przeproszeniem Huizingi) wyczytałem nader ciekawie: "W Paryżu w r. 1425 odbyła się bitka (esbatement) między czterema uzbrojonymi ślepcami, walczącymi o prosię. Dzień wcześniej maszerowali oni przez miasto w swym rynsztunku, poprzedzał ich dudarz i mężczyzna niosący wielką chorągiew z wymalowanym na niej prosięciem." Odpowiedz Link
vauban Wreszcie ktoś na to wpadł 20.12.07, 15:19 Ostrożnie ! Violent picture ;) fotoforum.gazeta.pl/photo/1/xg/ef/bddj/6tHfjJRzkT3nHLvBSA.jpg-- hardened plexi Odpowiedz Link
vauban Re: Wreszcie ktoś na to wpadł 20.12.07, 15:30 Ciekawe. Przez Safari nie wchodzi. A przez Mozillę ? fotoforum.gazeta.pl/photo/1/xg/ef/bddj/6tHfjJRzkT3nHLvBSA.jpgPowinno. Odpowiedz Link
vauban Re: Wreszcie ktoś na to wpadł 20.12.07, 18:23 Co jest, do licha: fotoforum.gazeta.pl/3,0,999982,1,12,737.html Odpowiedz Link
karmazynova.lavinka Re: Wreszcie ktoś na to wpadł 21.12.07, 12:28 Ci ahrefy się buntują :) A rysunek mocny... Odpowiedz Link
lavinka Re: Z cyklu: Nie moje, a ładne... 15.12.07, 14:06 forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=10322&w=11350546&wv.x=3&a=11350546&rep=1 Czyli kopciuszek po latach. Czytaj też dalsze posty, jest ciekawie :) Odpowiedz Link
szprota hm 15.12.07, 14:19 no ładne: jak klikam w link, to mnie kieruje do odpowiedzi na ten wątek. Trochę moje, ale niebrzydkie :) Odpowiedz Link
szprota to chyba było to: 15.12.07, 16:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=73313632&a=73316283 Odpowiedz Link
szprota (za szybki enter wysyła) 15.12.07, 16:41 dla nieklikliwych: ..ale książę był namolny i Kopciuszka odnalazł, aaa202 14.12.07, 14:24 Odpowiedz nałożył jej pantofelek - jarzmo patriarchatu i pod pozorem awansu społecznego wywiózł do wielkopowierzchniowego apartamentu, z którego konserwacją jego dwór sobie nie radził. Już sobie wyobrażam, jaki Sajgon zafundowała Kopciuszkowi matka księcia, która poczuła się zdetronizowana w książęcym sercu, i mocą wielowiekowej tradycji tzw. fali, gnoiła Kopciuszka za pochodzenie z nizin, z niepełnej rodziny oraz za fizyczną wątłość i ciotkę wariatkę, która woziła bratanicę dynią zaprzężoną w szczury. (dalej se już poklikajta) Odpowiedz Link
lavinka przeglądarkami się buntuje.O to chodziło: 15.12.07, 18:09 Zaczęło się niewinnie,tematem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=73313632&a=73315583 Apotem dziad dorzucił 3 grosze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=73313632&a=73315858 I natenczas zeszła lavinka :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=73313632&a=73316109 A potem było już gładko :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=73313632&a=73316283 Odpowiedz Link
lavinka nakole egzor-cysta 19.12.07, 00:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=73465817&a=73475286&t=1198020030212 Do longety: "...i to jest Twoje OPętanie. POmyśl o tym, POrozmawiaj ze Złym, który sączy jad do Twego umysłu i serca. Przekonaj go średnikami, że się POmylił." Odpowiedz Link
lavinka Coś z Huannożeriii 25.12.07, 20:17 Cytuję na wypadek gdyby znikło Komentarz Opolanina do: www.wykop.pl/link/38043/jak-kosciol-katolicki-pierze-ludziom-mozgi wtk_: wszyscy tacy frywolni w dzisiejszych czasach więc niech się odetną od kościoła.. po co komentować, po co się wyżywać w tych komentarzach.. że nie lubię pierogów z kapustą to mam wyzywać je na forach? :] po prostu nie jem. tyle Zaprawdę powiadam Tobie, wierz mi... Naprawdę odciąłbym się od kościoła, tylko że kościół nie chce się odciąć ode mnie!!! Przykład z pierogami z kapusta wydaje mi się idealny ;) widzisz 1) nikt nie twierdzi, błędnie zresztą, że 90% społeczeństwa nad Wisłą lubi kapustę! 1a) nikt na podstawie tego że ktoś raz w życiu zjadł kapustę nie twierdzi że nic innego już mu tak nie posmakuje i będzie się żywił kapustą do końca życia. 2) nikt z osób lubiących kapustę nie twierdzi że jedzenie kapusty zapewni mi wieczne zbawienie po śmierci itd 2a) nikt mnie do jedzenie kapusty nie namawia wszędzie i na każdym kroku, twierdząc że jest to jedyny słuszny dla mnie posiłek itd 3) nikt gloryfikujący kapustę nie buduje ku czci kapusty świątyń wielkich aż do nieba 3a) nikt nie puka do mnie do drzwi prosząc o datki na te wielkie budowy, na remonty dachów itd 4) nikt nie próbuje wyciągać grubych mln zł z budżetu kraju na budowy świątyń czcicieli kapusty 4a) nikt w Toruniu nie zakłada radia w myśl przepisów organizacji użytku publicznego po czym zaczyna nadawać tam reklamy jak w stacji komercyjnej 5) żaden plantator kapusty nie twierdzi że jego nauka jest tak ważna że w każdej szkole powinna być obowiązkowa możliwość uczestnictwa w zajęciach z uprawy kapusty 5a) nikt nie próbuje mi wcisnąć do średniej z matury oceny z uprawy i hodowli kapusty, z możliwością wymiany na inne warzywo lub etykę uprawy warzyw. 6) żaden najbardziej zagorzały fanatyk kapusty nie indoktrynuje mnie w jakikolwiek z wielu możliwych sposobów, nikt nie próbuje wpajać społeczeństwu przekonań za pomocą uporczywej propagandy 6a) nigdzie, w mediach, prasie, telewizji nie spotkałem się z żadnymi symbolami wyznawców kultu kapuścianego, nikt z nich nie domaga się aby symbole ich religii były obecne w szkole, w klasach, izbie sejmowej, samorządach itd CZUJESZ RÓŻNICE!? Odpowiedz Link
mendrzec_tychuju Re: chyba zostanę wyznawcą kapusty :) 25.12.07, 23:49 www.poee.yoyo.pl/ Odpowiedz Link
keltoi Niech mi ktoś powie skąd to! Bo cudne...^_^ 18.01.08, 14:18 "Tak się namordowałem z tą raszplą, że się kurka sprułem! Możesz mi tu związać te niteczki?" [jako sygnaturka zauważone] Pachnie jakimiś Łowcami,czy Mumio, w ten deseń. Odpowiedz Link
szprota Włatcy Móh 18.01.08, 18:18 lekcja 33 Nie znałam, wygóglałam: pl.wikiquote.org/wiki/W%C5%82atcy_m%C3%B3ch ale mogę poszukać, czy aby nie mam tego odcinka. Odpowiedz Link
lavinka Ciekawa teoria na temat diabła i debili 21.01.08, 00:05 "Tam gdzie finananse sa przejrzyście i uczciwie rozliczane nie ma miejsca na diabła i debili, bo tego pierwszego szybko można wykryć, a drugi nie bedzie w stanie wypełnić zeznania podatkowego." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=74637333&a=74648621 Nie wiem kto, podpisuje się Gosc Odpowiedz Link
szprota Taka obserwacyjka dokonana przez Aaa202 13.02.08, 13:06 Bardzo lubię te jej perły trwonione przed świnki niedobre: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=75596212&a=75616900 Dla nieklikliwych: Ale w muszli myją? aaa202 12.02.08, 19:34 Odpowiedz Zastanawiałam się nad fenomenem kolejki do damskiego sracza i wychodzi mi tylko, że długość pobytu w kabinie wydłuża poprawianie konfekcji (rajstopki, wymyślne figi, spodnie, które tylko w tym konkretnym miejscu nie robią buł nad paskiem itd.) oraz wymiana materiałów opatrunkowych. To wystarczy. Te dodatkowe czynności, których mężczyźni nie wykonują, mogą nawet podwoić, potroić (!) czas potrzebny do wysikania się. Potem jeszcze tłok przy umywalkach - kontrola odblasków: nos mat, usta błysk, oko błysk, czoło mat, broda mat, polik błysk. Odpowiedz Link
the_borg Piołunujące włażenie spławia 14.02.08, 13:24 liczba 20.000 odsron filmu: pl.youtube.com/watch?v=JhZXEocXEY0 a także blisko 50 ocen i ponad 20 komentarzy. Na szczęście "sraba jakość ale Film Stłaszny:(" Odpowiedz Link
lavinka Blog zajmujący się ludobójstwem 16.02.08, 23:11 Nie żebym była święta, sama popełniłam parę kwiatków stylistycznych... ale ten mnie... no...zaciekawił.. Opis bloga na blogboxie: "Jest to blog (o tematyce historycznej) zajmujący się ludobójstwem nacjonalistów ukraińskich podczas II wojny światowej." www.blogbox.com.pl/show/suggested/301 Odpowiedz Link
vauban E, tam, ludobójstwo. The Russian Dance 19.02.08, 00:42 Szukałem latami, i oto jest: Tom Waits: The Russian Dance. pl.youtube.com/watch?v=xSh2a3sfm_E Na zdrowie ! Odpowiedz Link
dziad_prosiebny V-bahnie 19.02.08, 12:20 Wysrałem Gorębia. bez obłączki, za to z zarącznikiem! ;> Odpowiedz Link
vauban Re: nie moje, a bardzo ładne... 29.02.08, 18:43 img208.imageshack.us/img208/4756/901176757153uy9.jpg Odpowiedz Link
the_borg If you're going to San Francisco... 19.02.08, 13:19 www.stage6.com/user/360dunk/video/2085768/mash-(1500k Długie, wolno się ładuje oraz o rowerach (i rowerzystach), co nie mają hamulców. Odpowiedz Link
lavinka Przepraszam ale ja tu politycznie.... 13.03.08, 23:08 "Rząd może bez przeszkód znęcać się nad swoimi Michnikami, bo kandydaci na Wałęsę pootwierali już firmy. Gospodarka w Wietnamie rośnie w tempie 8 proc." Zrzut ze strony gazetowej.... To znęcanie się nad Michnikami mi szczególnie pasi :) Odpowiedz Link
dziad_prosiebny Re: Przepraszam ale ja tu politycznie.... 13.03.08, 23:24 każdy ma jakiegoś bzika każdy jakieś hobby ma ja się znęcam nad Michnikiem (bo Wałęsa firmę ma) Odpowiedz Link
szprota magia liczb na forum Łódź 03.04.08, 21:51 Re: To jeszcze nic brite 02.04.08, 21:14 Suma dwóch ostatnich cyfr mojego roku urodzenia jest równa numerowi linii tramwajowej, którą już jakiś czas nie jeżdżę. I nie dziwne, że nie jeżdzę, bo obecnie ten tramwaj donikąd mi nie pasuje. Czy to oznacza, że grozi mi nieszczęście? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=77780308&a=77784294 Odpowiedz Link
szprota O kłykciach, straszliwych kłykciach. Potylicznych. 10.05.08, 14:43 Ktoś wątpił, czy ma dwa. Ananke666 rozwiewa: Spróbuj odwrócić głowę i spojrzeć w tył, jeśli uda się obrócić głowę o pi razy drzwi 90 stopni, to znaczy, że masz dwa. Jeśli nie możesz wcale, znaczy, że oba ktoś ukradł. Jeśli nie jesteś porośnięty łuskami ani piórami, nie masz dzioba a udało Ci się odwrócić głowę o 180 stopni i żyjesz, to znaczy, że ukradli jeden. Jeśli nie żyjesz, to znaczy, że skręciłeś kark ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=20481143&a=79332044 Ananke generalnie polecam. Snuje się po książkowych i biuściastych forach, które mam w ulubionych. Odpowiedz Link
szprota Definicja forum by Panna-Lee 10.05.08, 22:53 wiem, że przeróbka dowcipu o grupach dyskusyjnych i tematu wkręcania żarówki, ale zgrabna. to jest forum. załóż wątek o najlepszej metodzie wykręcania żarówki, a zaraz trzech się zgodzi, trzech oburzy, pięciu się ze sobą pokłóci o pisownię słowa "żarówka", czterech poleci w dygresje historyczne, dwóch wywnętrzy się o dmuchaniu szkła, kolejnych trzech pokłóci się z nimi na temat długości rury do dmuchania, siedmiu oburzy bzdurny wątek, a dwóch się obrazi bo w słowie "żarówka" znajdzie rzekome aluzje do własnej figury lub efektu opalania - i zawsze w końcu będzie awantura. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=79205122&a=79347050 Odpowiedz Link
huann znowu ten Żyrardów! 13.05.08, 10:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=171&w=54989632&a=79027830 "Byliście w sklepie z artykułami dziecięcymi na rogu Okrzei i Mireckiego? Na dole czesci do samochodow a na gorze miedzy innymi suknie slubne. Strasznie zarozumiala dziewczyna tam sprzedaje. Na kazdym kroku udowadnia ze wszystko wie najlepiej. Na szczescie jest tam jeszcze inna dziewczyna i te zawsze prosze o pomoc." napisał Panzergoethe Panzerfaustem. Odpowiedz Link
szprota Re: znowu ten Żyrardów! 13.05.08, 12:25 Podoba mi się ta kolejność: suknie ślubne, artykuły dziecięce, części do samochodów. Od kołyski do mundurka. Tak. Odpowiedz Link