szprota1 11.02.03, 14:57 Jutro o 20.00 w Zapiecku odbędzie się to, co chcemy: filmy kabaretu Potem. Póki co bez twórców, ale kto wie, może w kwietniu...Przyjdźcie:) Piotrkowska 43 w bramie, gdyby ktoś nie pamiętał, gdzie Aric grał... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szprota1 Re: Ql!Tura! 11.02.03, 15:13 Acha, a w czwartek 13.02 Piana Złudzeń gra w Stereo (start 20.00), a w poniedziałek 17.02 gra HollyGT z Takim Jednym we dwóch jeno w spokojnym coverowym repertuarze w VaBanque. Odpowiedz Link
aard Nie mogę :-( i (chyba) mogę :-) 12.02.03, 09:32 szprota1 napisała: > Acha, a w czwartek 13.02 Piana Złudzeń gra w Stereo (start 20.00) Nie mogę :-( Idę się bać na fotelu i to bynajmniej nie lotniczym. Borrrrrrowanieeeeeeeeee..... , a w > poniedziałek 17.02 gra HollyGT z Takim Jednym we dwóch jeno w spokojnym > coverowym repertuarze w VaBanque. Już prędzej, myślę, że będę, zresztą pogadamy w sobotę. Odpowiedz Link
szprota Nowak zapodał, ja szpromuję: 21.01.04, 16:47 OKSYMORONICZNIE W SIÓDEMKACH 28 stycznia. Start 20.00. Wstęp wolny. Adres: P-ska 77. Zapodamy wówczas: Little Turpe - kilkanaście krótkich filmów, znanych z CYTRYNY, jeden dłuższy (PREMIERA); RETROSPEKCJA PROWOKACJI grupy Łyżka czyli chili (dokument mojego autorstwa zmontowany z legendarnych i ściśle tajnych materiałów z Torunia i Łodzi); DWIE nie prezentowane w Łodzi NOWOŚCI od Łyżki czyli chili. 2. ZAPOWIEDŹ 13 II w CYTRYNIE zestaw filmów PODLASIE ATAKUJE oraz RETROSPEKCJA PROWOKACJI 3. SPROMOCJA SPAMU MICHU MA SPAM, JASIEK MA SPAM, MAM I JA! SPROSTOWANIE: AOK przeniósł impreze w SIÓDEMKACH na 28 stycznia. Start 20.00. Wstęp wolny. Adres: P-ska 77. Zapodamy wówczas: Little Turpe - kilkanaście krótkich filmów, znanych z CYTRYNY, jeden dłuższy (PREMIERA); RETROSPEKCJA PROWOKACJI grupy Łyżka czyli chili (dokument mojego autorstwa zmontowany z legendarnych i ściśle tajnych materiałów z Torunia i Łodzi); DWIE nie prezentowane w Łodzi NOWOŚCI od Łyżki czyli chili. 2. ZAPOWIEDŹ 13 II w CYTRYNIE zestaw filmów PODLASIE ATAKUJE oraz RETROSPEKCJA PROWOKACJI Odpowiedz Link
uerbe Po dwakroć poinformowanym [OT, bo luźne refleksje] 21.01.04, 18:15 szprota napisała: > OKSYMORONICZNIE W SIÓDEMKACH 28 stycznia. Dwa dni do egzaminu z filozofii nowozytnej. Słodka perspektywa. > (dokument mojego autorstwa zmontowany z legendarnych > i ściśle tajnych materiałów z Torunia i Łodzi); ...ątyziwer z ćahcejyzrp im jeindurt zaroc hcyrótk od ,csjeim hcyt z myndej tsej owokinreiP > DWIE nie prezentowane w Łodzi NOWOŚCI od Łyżki czyli chili. > > 2. ZAPOWIEDŹ > 13 II w CYTRYNIE > zestaw filmów PODLASIE ATAKUJE > oraz RETROSPEKCJA PROWOKACJI > > 3. SPROMOCJA SPAMU > MICHU MA SPAM, JASIEK MA SPAM, MAM I JA! > SPROSTOWANIE: > AOK przeniósł impreze w SIÓDEMKACH na 28 stycznia. Dwa dni do egzaminu z filozofii nowożytnej. Słodka perspektywa. > (dokument mojego autorstwa zmontowany z legendarnych > i ściśle tajnych materiałów z Torunia i Łodzi); Piernikowo to jedno z tych miejsc, do których coraz trudniej mi przyjechać z rewizytą... Odpowiedz Link
szprota Już jutro... 03.03.05, 01:43 Niezależna Redystrybutornia Filmowa zaprasza na pokaz filmowy 4 III ŁÓDŹ - KINO CYTRYNA - Zachodnia 81/83 o godz. 21.30 (korektujemy i podkreślamy: 4.III) Objawimy: FILMOWE PODLASIE ATAKUJE vol.II oraz obszerne fragmenty pokazu KONTR-KULTURA Twórcy z Podlasia przyjadą osobiście! Zaprezentujemy łącznie ponad 200 minut filmów! FILMOWE PODLASIE ATAKUJE! - vol. II. Piszą o sobie: "FPA to akcja służąca promocji, w kraju i za granicą, wszelkich odmian kina niezależnego z naszego regionu. Pierwsza edycja prezentowana była m. in.: w Białymstoku, Gdańsku /Kolonia Artystów/, Łodzi /kino Cytryna/, Lublinie, Warszawie /kino LAB/, Ełku, Suwałkach, Grodnie /Białoruś/ oraz na festiwalu BASOWISZCZA". FPA vol. II to ponad 90 minut czystego niekomercyjnego kina; świeży powiew ze wschodniej granicy Polski i Europy! Energetyczna fuzja obrazu, muzyki, intelektu i humoru! Drugą edycję zaprezentowano dotychczas na festiwalu UNDERGROUND.pl w Białymstoku i w Marburgu /Niemcy/ w ramach projektu "POLNISCHE OSTGRENZE - OSTGRENZE DER EUROPÄISCHEN UNION?", Ełku oraz w Olecku podczas OP - OFu. W 2005 roku w ramach trasy promocyjnej FPA odwiedzi kolejne miasta zdobywając nowe przyczółki, szerząc idee nieskrępowanej twórczości? Filmy: 1. Wojtek Koronkiewicz - TRYPTYK, E, BRZÓSKA PROWADZI DO LASU 2. Maciek Szupica - teledyski GLENSKI, PINK FREUD, MODFUNK 3. Jacek Kościuszko - Mr PARABOLIC ZA ŻARCIEM, KONSUMENT, ZEIT IM BILD 4. Agnieszka Chmielewska - SYMFONIA, PAN WĄSIK, DZIECKO 5. Kobas Laksa - STRZAŁY 6. Grupa Dracha - PRAWO KORYTA 7. Air Lulek - PODNIEBNI FLAYERZY vol. II 8. Hermanos de Chamuco - KRWAWY PAZUR - OSTATECZNA ROZGRYWKA 9. Kilka zwariowanych dodatków przyjaciół FPA;) - m.in.: WSCIEKLIZNA reż. Jacek Czapnik, SPOTKANIE reż. Łukasz Romanow... NRF PRZEDSTAWIA SYLWETKĘ TWÓRCY Z PODLASIA: WOJTEK KORONKIEWICZ Filmowiec, dziennikarz, poeta i prozaik. Inicjator poetyckiej "Grópy Obłęd", twórca Białostockiego Klubu Projektor, publikował w "Kartkach", "Lampie i Iskrze Bożej". Nakręcił m.in. "Fikcyjne Pulpety", "Brzóska prowadzi do Lasu", "Jedzenie zamiast bomb", "Puszkin", cykl 20 krótkich filmików "Poczet Poetów Polskich". Razem z Markiem Tyszkiewiczem jako Teatr De Legacja, prezentują "Striptiz emocjonalny, czyli seks na walizkach". Pokaz KONTR-KULTURA to: Judasz - teledysk Farben Lehre; Wybory - grupa Kicz.org przezentuje swój stosunek do demokracji i polityki; Squatersi - alternatywne życie w środku miasta; Propaganda Utopii - dokument o niezależnym zespole muzycznym kręcony między innymi na squoacie "Rozbrat" w Poznaniu; Auralplanet "PELEO" - teledysk atakujący media i politykę; Baca - alternatywa dla życia w mieście; Gotuj z Hitlerem - ponownie Kicz.org tym razem w bezprecedensowej parodii programów Wołoszańskiego Narcotix - od czego zaczyna się nałóg On i On - Grupa PA przełamuje gejowskiego tabu w formie alternatywnego sitcomu inne! [text Mapek Hobak] Odpowiedz Link