Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    13.06.14, 13:40
    Wpadłam dzisiaj na bloga aktizdrowie.wordpress.com i przeczytałam artykuł na temat gry w tenisa. Chciałabym w przyszłym miesiącu zacząć trenować. Wiecie może jaki jest koszt treningu i czy można trenować taniej na multisport? Proszę o pomoc :)
    Obserwuj wątek
      • spin-sport Re: Tenis 20.06.14, 23:10
        Witam.

Z tego co wiadć a stronie multisport. To nie ma w ofercie nuaki gry w tenisa. Podejrzewam, że musisz poszukać na lokalnym rynku. Najlepiej żeby był to trener po AWF i zlicencją PTR lub USTA. To bądzie gwarantować dobrą jakość.

Nauka tenisa Włocławek
        • Gość: Marcin Re: Tenis IP: *.lublin.pl 14.07.14, 13:34
          ja jestem już po pierwszych przygodach z rakietą i na pewno będę je kontynuował. No i tu zaczynają się schody - bo jak już na serio się za to biorę to muszę zainwestować w sprzęt - największy problem mam z butami - może ktoś coś doradzić. Na razie te wpadły mi w oko, przymierzałem w sklepie - wydają się być ok

erakiety.com/product-pol-2686-Buty-Babolat-V-Pro-All-Court-Grey-Blue.html
          • spin-sport Re: Tenis 16.07.14, 23:44
            Witam.

Kilka lat temu grałem w butach babolata. Moje doświadczenia są raczej niezbyt dobre. Buty zazwyczaj psuły się na zgięciach w miejscu stawów śródstopno-paliczkowych najczęściej po stronie przyśrodkowej. Przecierał się również materiał w środku przy pięcie. Obecnie używam Nike lub Lotto. Te buty mi wytrzymują około roku przy użytkowaniu około 18 godzin w tygodniu.
            Nie wiem jak teraz z jakością Babolata nie miałem tego na nogach od 4 lat.

Na jakiej nawierzchni grasz?

Tenis Włocławek
            • Gość: MACIEJ Re: Tenis IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 17.07.14, 05:58
              Ja uzywam New Balance MX 608 .Przy okazji chodze w nich od rana do nocy i wytrzymuja ok pol roku.

www.amazon.com/dp/B004WJBZ54/ref=asc_df_B004WJBZ543228152?smid=ATVPDKIKX0DER&tag=nextagus0052545-20&linkCode=df0&creative=395093&creativeASIN=B004WJBZ54
              • andy_lt Re: Tenis 17.07.14, 10:04
                Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Ja uzywam New Balance MX 608 .Przy okazji chodze w nich od rana do nocy i wytrz
                > ymuja ok pol roku.

Aby jeszcze lepiej przetestować proponowany przez ciebie wyrób spróbuj w nim
                jeszcze spać.

• maksimum Re: Tenis 17.07.14, 14:25
                  Czy to nie ty jestes tym ktory wpadl do szamba i cudem udalo sie go uratowac?
      • gaskins Re: Tenis 29.07.14, 10:18
        zwróć uwagę na porządne buty, najlepiej jakbyś poszukała na forach i podpytała ludzi którzy grają, bo z tego co wiem to tenis jest sportem dość mocno urazowym.
      • bolo1696 Re: Tenis 02.08.14, 17:27
        Blog o tenisie to świetna sprawa, dopiero zaczynam grać, i będe często wchodził i uczył się nowych rzeczy od osoby bardziej zaawansowanej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka