roman_j 19.12.07, 17:31 Reaktywuję nasz forumowy system (publiczno-)prywatnej komunikacji. :-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Do szefa ochrony 20.12.07, 18:01 Zen, odezwij się na maila, jest sprawa forumowa do omówienia. :-)) Odpowiedz Link
dzwonnik Do wszystkich! 30.12.08, 15:53 Poprzyjmy wniosek Romana skierowany do Marszalka Struzika (jesli sie zgadzacie oczywiscie). Romanie, jakas akcja promocyjna? Masz jakis plan? Jesli trzeba, wyslemy tysiace maili ;) Odpowiedz Link
roman_j Re: Do wszystkich! 30.12.08, 18:51 Szczerze pisząc, to nie mam żadnego planu. Liczę po prostu na dobrą wolę i rozsądek marszałka Struzika. Ale wszelkie wsparcie jest mile widziane. Tysiąc maili na pewno by nie zaszkodziło. Pod warunkiem, że wysłałby je tysiąc osób. ;-)) Odpowiedz Link
dzwonnik Re: Do wszystkich! 31.12.08, 10:02 Wczoraj rozmawialem na ten temat z pewnym czlowiekiem, ktory powiedzial, ze juz od 20 lat w planach jest wytyczony pas szerokosci 200 m z przeznaczeniem wlasnie na realizacje tego zadania. Podobno ciagnie sie on od okolic Białej i ciagnie wlasnie w kierunku stolicy. W pasie tym jak wspomnial jeszcze przez co najmniej drugie 20 lat nie mozna bedzie niczego pobudowac. Po szczegoly jednak trzeba by było udac sie do Starostwa Powiatowego. Odpowiedz Link
roman_j Re: Do wszystkich! 04.01.09, 23:31 Dobrze wiedzieć, że jest zarezerwowany teren. Jest to jakiś argument, żeby sprawą się przynajmniej zająć. Z tego, co słyszałem na jakimś spotkaniu z przedstawicielami samorządu wojewódzkiego, urząd marszałkowski miał naciskać na rząd, aby ten podjął decyzję o umieszczeniu w planach inwestycyjnych przedłużenia CMK (m.in. przez Płock). Myślę jednak, że na decyzje rządu w tej sprawie (tego, czy jakiegokolwiek innego) liczyć nie ma sensu. Moim zdaniem tylko samorząd wojewódzki daje jakieś nadzieje na realizację tej koncepcji. :-)) Odpowiedz Link
dzwonnik Re: 07.01.09, 11:01 Niebawem bedzie lotnisko w Modlinie... pociag jak znalazl... Odpowiedz Link
dzwonnik Do wszystkich 26.01.09, 20:27 Wyobrazcie sobie cos takiego: lato sie skonczylo, juz jesien... na drzewach lisci ostatnie niedobitki, na twarzy coraz czesciej czuc powiew zimnego wiatru, w przedpokoju zapach wyciagnietych z szafy zimowych butow... L I S T O P A D... brrrrrrrrrrrrrrrr .......... i nagle??? wyciagasz podrozna torbe, pakujesz manatki, w kieszen paszport, troche kasy i bilet na samolot ktory zakupiles pol roku wczesniej... dokąd??? Do Egiptu....... Lato wrocilo ;) cieple morze, piekne plaze... ;))) Czy nie brzmi zachecajaco? Dla mnie tak... Wlasnie tak sobie wyobrazam koniec tego roku... Macie ochote sie przylaczyc? Nic prostszego :) Szczegoly mozemy omowic na forumowym spotkaniu ;)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: Do wszystkich 26.01.09, 20:47 Czyzbys kupil kurort w Egipcie? :-))) Nie no pewnie, ze to rozumiem, ze to taka skromna oferta znizki ;-))) Odpowiedz Link
dzwonnik Re: Do wszystkich 26.01.09, 20:58 ;))) kupic kurot... hmm. wysuplam pare zlociszy z kieszeni i nie ma sprawy ;)) Mialem taki zamiar na ten rok, ale rodzina sie buntuje bo niebezpievznie itp... I pomyslalem sobie ze jesli juz teraz zaczne oszczedzac ;)) to do listopada cos tam uzbieram, a zona sie nie obrazi chyba jesli znikne na tydzien ;) Mam kolege ktory jest instruktorem nurkowania i tak od slowa do slowa... ;) i zeby bylo ciekawie to mysle o tym dosc powaznie :) Odpowiedz Link
roman_j Re: Do wszystkich 27.01.09, 00:38 Nasz forumowy kolega Wojtek, który wieki całe się tutaj nie udzielał, ale ja widuję go co najmniej raz w tygodniu, był w Egipcie na takim nurkowym wyjeździe. Myślę, że koncept jest ciekawy i wart rozważenia, ale ja osobiście wolałbym mieć okazję pospadać trochę z dużych wysokości z miękkim lądowaniem w pakiecie, niż pluskać się w wodzie. Woda to chyba nie jest mój żywioł. Choć może jest inaczej, a ja po prostu jeszcze tego nie odkryłem. :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch do Romana 24.06.09, 19:31 Kiedys, bardzo dawno temu, umawialismy sie ze pozyskam od Ciebie paprotki. Teraz gdy zagospodarowuje nowa przestrzen "zawodowa" paprotki bylyby na wage zlota. Da sie jakos podjechac do Ciebie i "przytulic" chociaz ze dwa kwiatki?:) Odpowiedz Link
roman_j Re: do Romana 25.06.09, 20:59 Niestety. Spóźniłeś się rok a może nawet więcej. Moje paprotki są już tylko wspomnieniem. Zmarniały mi dość dawno, a ja jakoś nie miałem melodii do tego, żeby odbudować domową plantację. :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: do Romana 26.06.09, 17:25 Czyli albo Opiekun wykazywal sie mala dbaloscia, albo material genetyczny paprotek byl za slaby ;-) Odpowiedz Link