Dodaj do ulubionych

Rzymska Skrzynka (cz. IV)

19.12.07, 17:31
Reaktywuję nasz forumowy system (publiczno-)prywatnej komunikacji. :-))
Obserwuj wątek
    • roman_j Do szefa ochrony 20.12.07, 18:01
      Zen, odezwij się na maila, jest sprawa forumowa do omówienia. :-))
      • dzwonnik Do wszystkich! 30.12.08, 15:53
        Poprzyjmy wniosek Romana skierowany do Marszalka Struzika (jesli sie
        zgadzacie oczywiscie). Romanie, jakas akcja promocyjna? Masz jakis
        plan? Jesli trzeba, wyslemy tysiace maili ;)
        • roman_j Re: Do wszystkich! 30.12.08, 18:51
          Szczerze pisząc, to nie mam żadnego planu. Liczę po prostu na dobrą wolę i
          rozsądek marszałka Struzika. Ale wszelkie wsparcie jest mile widziane. Tysiąc
          maili na pewno by nie zaszkodziło. Pod warunkiem, że wysłałby je tysiąc osób. ;-))
          • dzwonnik Re: Do wszystkich! 31.12.08, 10:02
            Wczoraj rozmawialem na ten temat z pewnym czlowiekiem, ktory
            powiedzial, ze juz od 20 lat w planach jest wytyczony pas szerokosci
            200 m z przeznaczeniem wlasnie na realizacje tego zadania. Podobno
            ciagnie sie on od okolic Białej i ciagnie wlasnie w kierunku
            stolicy. W pasie tym jak wspomnial jeszcze przez co najmniej drugie
            20 lat nie mozna bedzie niczego pobudowac. Po szczegoly jednak
            trzeba by było udac sie do Starostwa Powiatowego.
            • roman_j Re: Do wszystkich! 04.01.09, 23:31
              Dobrze wiedzieć, że jest zarezerwowany teren. Jest to jakiś argument, żeby
              sprawą się przynajmniej zająć. Z tego, co słyszałem na jakimś spotkaniu z
              przedstawicielami samorządu wojewódzkiego, urząd marszałkowski miał naciskać na
              rząd, aby ten podjął decyzję o umieszczeniu w planach inwestycyjnych
              przedłużenia CMK (m.in. przez Płock). Myślę jednak, że na decyzje rządu w tej
              sprawie (tego, czy jakiegokolwiek innego) liczyć nie ma sensu. Moim zdaniem
              tylko samorząd wojewódzki daje jakieś nadzieje na realizację tej koncepcji. :-))
              • dzwonnik Re: 07.01.09, 11:01
                Niebawem bedzie lotnisko w Modlinie... pociag jak znalazl...
                • dzwonnik Do wszystkich 26.01.09, 20:27
                  Wyobrazcie sobie cos takiego: lato sie skonczylo, juz jesien... na
                  drzewach lisci ostatnie niedobitki, na twarzy coraz czesciej czuc
                  powiew zimnego wiatru, w przedpokoju zapach wyciagnietych z szafy
                  zimowych butow... L I S T O P A D... brrrrrrrrrrrrrrrr
                  ..........
                  i nagle??? wyciagasz podrozna torbe, pakujesz manatki, w kieszen
                  paszport, troche kasy i bilet na samolot ktory zakupiles pol roku
                  wczesniej... dokąd??? Do Egiptu....... Lato wrocilo ;) cieple morze,
                  piekne plaze... ;)))

Czy nie brzmi zachecajaco? Dla mnie tak... Wlasnie tak sobie
                  wyobrazam koniec tego roku... Macie ochote sie przylaczyc? Nic
                  prostszego :) Szczegoly mozemy omowic na forumowym spotkaniu ;))
                  • ernest_pinch Re: Do wszystkich 26.01.09, 20:47
                    Czyzbys kupil kurort w Egipcie? :-))) Nie no pewnie, ze to rozumiem, ze to taka skromna oferta znizki ;-)))
                    • dzwonnik Re: Do wszystkich 26.01.09, 20:58
                      ;))) kupic kurot... hmm. wysuplam pare zlociszy z kieszeni i nie ma
                      sprawy ;))
                      Mialem taki zamiar na ten rok, ale rodzina sie buntuje bo
                      niebezpievznie itp... I pomyslalem sobie ze jesli juz teraz zaczne
                      oszczedzac ;)) to do listopada cos tam uzbieram, a zona sie nie
                      obrazi chyba jesli znikne na tydzien ;) Mam kolege ktory jest
                      instruktorem nurkowania i tak od slowa do slowa... ;) i zeby bylo
                      ciekawie to mysle o tym dosc powaznie :)
                      • roman_j Re: Do wszystkich 27.01.09, 00:38
                        Nasz forumowy kolega Wojtek, który wieki całe się tutaj nie udzielał, ale ja
                        widuję go co najmniej raz w tygodniu, był w Egipcie na takim nurkowym wyjeździe.
                        Myślę, że koncept jest ciekawy i wart rozważenia, ale ja osobiście wolałbym mieć
                        okazję pospadać trochę z dużych wysokości z miękkim lądowaniem w pakiecie, niż
                        pluskać się w wodzie. Woda to chyba nie jest mój żywioł. Choć może jest inaczej,
                        a ja po prostu jeszcze tego nie odkryłem. :-))
                        • dzwonnik Re: Do wszystkich 27.01.09, 16:58
                          Woda wodą a przygoda przygodą ;))
                  • ernest_pinch do Romana 24.06.09, 19:31
                    Kiedys, bardzo dawno temu, umawialismy sie ze pozyskam od Ciebie paprotki. Teraz gdy zagospodarowuje nowa przestrzen "zawodowa" paprotki bylyby na wage zlota. Da sie jakos podjechac do Ciebie i "przytulic" chociaz ze dwa kwiatki?:)
                    • roman_j Re: do Romana 25.06.09, 20:59
                      Niestety. Spóźniłeś się rok a może nawet więcej. Moje paprotki są już tylko
                      wspomnieniem. Zmarniały mi dość dawno, a ja jakoś nie miałem melodii do tego,
                      żeby odbudować domową plantację. :-))
                      • ernest_pinch Re: do Romana 26.06.09, 17:25
                        Czyli albo Opiekun wykazywal sie mala dbaloscia, albo material genetyczny paprotek byl za slaby ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka