tessa17 30.09.04, 08:21 Miłe Panie! Może od Was dowiem się, czy zawierając związek małżeński z Algierczykiem w Polsce, można polski akt małżeństwa wpisać do ksiąg stanu cywilnego w Algierii? Będę wdzieczna za odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hayet Re: Pytanie do żon Algierczyków... 30.09.04, 13:58 Czesc tessa, wiem, ze moj maz zanosil akt naszego malznstwa do ambasady i nawet dostalismy taka zielona ksiazeczke zeby wpisac tam swoje dane i pozniej dzieci. Nie wiem jednak jak to jest z wpisaniem do ksiag stanu cyw. w Algierii, ale wydaje mi sie ze tak. Moze zadzwon do ambasady i tam sie zapytaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link
tessa17 Re: Pytanie do żon Algierczyków... 01.10.04, 10:11 hayet! Serdeczne dzięki.Wiedziałam, że tutaj nie pozostanę bez żadnej odpowiedzi. Też myślałam o kontakcie z ambasadą.... Będę tam dzwonić. jak się czegos dowiem ,dam znać na forum.Może przydadzą się takie wiadomości innym dziewczynom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tessa17 Re: Pytanie do żon Algierczyków... 21.10.04, 11:15 Tak, zasięgnełam informacji u źródeł..... Hayet udzieliła mi dobrej odpowiedzi ( nawet przez chwile w to nie wątpiłam....) To prawda.Polski akt małżeństwa (oryginał) musi dostarczyć do Ambasady mąż osobiście. Nie ma potrzeby tłumaczenia aktu. Odpowiedz Link
hayet Re: Pytanie do żon Algierczyków... 21.10.04, 11:48 Ciesze sie, ze moglam pomoc :o) Tak juz zupelnie od tematu, mieszkacie w Warszawie? Odpowiedz Link
tessa17 Re: Pytanie do żon Algierczyków... 21.10.04, 13:27 Niestety nie...Mieszkamy na Górnym Śląsku...ale w Warszawie bywam słuzbowo (dość często). Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Pytanie do żon Algierczyków... 21.10.04, 13:31 To przy okazji wpadnij do Karawanseraju-zapraszam! Odpowiedz Link
tessa17 Re: Pytanie do żon Algierczyków... 21.10.04, 15:00 Gaju! Właśnie planuję wpaść do Was...Będę 3.11. lub 4.11.Będzie mi naprawdę miło poznać Ciebie i Mirkę.... Odpowiedz Link
hela1 Re: Pytanie do żon Algierczyków... 21.10.04, 21:25 Tessa! Jestem z Gornego Slaska, maz zza miedzy algierskej, z Maroka. Jak bedziemy w Polsce chetnie nawiaze z Toba kontakt. Skad na Slasku? Pozdrawiam Hela Odpowiedz Link
hayet Re: Pytanie do żon Algierczyków... 21.10.04, 13:38 No to szkoda, ja w warszawie a na slasku w ogole nie bywam :( Odpowiedz Link
tessa17 Re: Pytanie do żon Algierczyków... 22.10.04, 09:58 hayet, hela... Nie ukrywam,że będzie mi niezmiernie miło jeżeli nawiążę z Wami inny kontakt, anizeli ten jaki zaczęłyśmy poprzez forum. Może na początek poproszę Was o e-maill tessa17@gazeta.pl Z przyjemnością pogadam z Wami o wszystkim. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
hela1 Re: Pytanie do żon Algierczyków... 26.10.04, 14:01 MOj adres gazetowy hela1@gazeta.pl pozdrawiam Hela Odpowiedz Link