Dodaj do ulubionych

Chiron-tranzyty

21.06.11, 12:55
Zastanawiam się nad wpływem Chirona na planety i domy podczas tranzytów, od dłuższego czasu jest w koniunkcji z moim Słońcem i Merkurym w Rybach ( przełom I i II domu ), taki aspekt potrwa jeszcze długo, potem będzie tranzytował Wenus znajdującą się kilka stopni dalej.
Natalnie mam Chirona w 3 domu w Byku. Jak może przejawiać się taki tranzyt w życiu, jakie może przynieść doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • felutka Re: Chiron-tranzyty 21.06.11, 17:50
      Ja myślę, że aby poczuć Chirona i zrozumieć go niezbędna oprócz tranzytu jest odpowiednio aktywna progresja (no i oczywiście jego aspekty radixowe) Trzeci dom i znak Byka wskazują na ciągłe frustrujące nieporozumienia z najbliższym otoczeniem związane z finansami i systemem wartości....
      Jak może się przejawiać? Posłużę się przykładem z własnego życia: tr Chiron siedzi właśnie na nat Wenus w koniunkcji z progresywnym Chironem. WSZYSTKO co związane z Wenus boli jak cholera...A więc sprawy domów którymi ona rządzi, domów w których natalnie i progresywnie jest posadowiona itd...U mnie dodatkowo Wenus odbiera jeszcze sekstyl od tr Plutona (opoz w natalu) więc te odczucia są bardzo silne... Każde uaktywnienie tego miejsca przez tranzyt to schizy i cierpienie, krótkie, ale jednak...
      pozdr smile
      • malareska22 Re: Chiron-tranzyty 22.06.11, 11:12
        Czy Chiron zawsze musi "boleć"? On będzie mi dość długo aspektował ten układ i trochę się obawiam, dodam że na natalnym Chironie siedzi teraz Jowisz ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie dla tego co tranzytuje...
        • lwi2 Re: Chiron-tranzyty 22.06.11, 12:02
          A książkę PP znasz:
          www.dobreksiazki.pl/b11074-przeslanie-chirona.htm
          Lekarskie różne skojarzenia w przypadku Chirona są bardzo na miejscu, nie musi boleć, można leczyć.

Lwi
          • felutka Re: Chiron-tranzyty 22.06.11, 14:34
            Uważam, że jednak musi zaboleć aby wiedzieć, co leczyć wink
    • ilza339 Re: Chiron-tranzyty 25.06.11, 23:00
      Chiron wskazuje nie tylko bolące miejsca w horoskopie, ale również talenty. Jedne i drugie już są obecne w człowieku, tzn. przynosimy je ze sobą na świat. Tak więc czas jego tranzytów sprzyja też odkrywaniu własnych zdolności (które objawiają się w kontaktach z drugim człowiekiem). Cierpliwości, wytrwałości i powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka