Dodaj do ulubionych

pytanie o dialog

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 17:03
Witam mam internet w Dialogu na łączu TP po dwóch latach trwania
umowy postanowiłem, przejśc do innego operatora. Napisałem pismo o
nie przedłużanie mi wcześniejszej umowy dostarczyłem pismo 2
września 2009r do Biura Obsługi Klijenta dodam, że umowa obowiązywać
miała do 6 października 2009r, więc jest zachowany 30 dniowy okres.
Dziś dzwoniąc do BOK ponieważ jest 13 październik i mam dalej
internet usłyszałem, że internet bede miał odłączony 31
października, bo taką mają umowe z TP, przez co ja za okres od 7
października będę miał policzone jak za internet bez promocji czyli
nie 54zł/miesiąc tylko 126zł/miesiąc. Ponieważ, Czemu nie wiem może
ktoś wie, miał taki sam przypadek?
Wielkie dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: hol Re: pytanie o dialog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 22:27
      jeśli zachowałeś termin - to jak tylko dostaniesz rachunek z opłatą za czas po 6
      października 2009r. to złóż reklamację - Twoja umowa obowiązywała do 6 więc nie
      interesuje Ciebie rozliczenie między TP a Dialogiem. Po za tym jak pasożytują na
      czyichś łączach to niech płacą :)
      • Gość: case Re: pytanie o dialog IP: *.centertel.pl 13.10.09, 23:57
        A ja myślę, że tacy "klijenci" są najłatwiejszym sposobem żerowania i niektóre
        firmy po prostu zagospodarowują ten segment rynku.
        • Gość: case Re: pytanie o dialog IP: *.centertel.pl 14.10.09, 00:00
          A tak na poważnie, zgadzam się z przedmówcą. Operator nie ma prawa obciążać Cię
          kosztami swojej własnej umowy z tp. Dotyczyć to będzie jedynie zmiany na innego
          operatora. TP nie odda usługi nowemu dotąd aż jesteś "zajęty" przez starego.
          • Gość: bg Re: pytanie o dialog IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.09, 19:26
            Ok wielkie dzięki jutro jade złożyć reklamacje bo dzwoniłem i moge
            reklamować już dziś. Jeszcze raz dzięki napisze jak się to zakończy.
    • Gość: szpakk Re: pytanie o dialog IP: 195.93.134.* 24.09.10, 00:30
      Mam podobną sytuację i prawdę mówiąc nie wiem jak znaleźć rozwiązanie ...
      Po roku perypetii z telefonem w Dialogu, rozwiązałem umowę, powiedziano mi że umowę na telefon mogę rozwiązać gdyż promocyjny okres umowy dobiegł końca. Byłem przekonany że nie mamy względem siebie żadnych zobowiązań. W tym czasie miałem przeprowadzkę do innego miasta, gdzie nie było Dialogu. Po wielu miesiącach dowiaduje się, że na stary adres przychodzą rachunki za internet w Dialogu, z którego wogóle nie korzytstałem !! Zadzwoniłem do telecentrum licząc na rozwiązanie tej umowy definitywnie. Nie zgodzono się, do zapłaty uzbierało się kilaset złotych ... Oddali "dług" do firmy windykacyjnej, a ta sprawę do Sądu. Sąd bez żadnego rozpatrywania czy przesłchań uznał moja winę i obciążył mnie kosztami .... Odwoływałem się, opisując sytuację ale na nic. Sąd dopatrzył się, iż nieodpowiednio powiadomiłem drugą stronę ... Co tu robić ??? Jest w tym kraju jakaś sprawiedliwość ???!

Będę wdzięczny jeśli ktoś udzieli mi sensownej porady.
      Dodam, iż obecnie nie zarobkuję tym bardziej zależy mi na wskazówkach jak załatwić ten problem

Szpak
    • rutinoscorbin80 Re: pytanie o dialog 24.09.10, 12:18
      Taki tryb rozwiązania umowy jest zgodny z Regulaminem świadczenia usług internetowych DialNet Global (czyli usług na łączach TP), konkretnie par.9, p.1:

"Umowa może być rozwiązana lub zmieniona przez Abonenta w sposób skutkujący zaprzestaniem świadczenia Usług DialNet Global, w każdym czasie, z miesięcznym okresem wypowiedzenia – ze skutkiem na koniec Okresu Rozliczeniowego, przez złożenie oświadczenia w formie pisemnej, doręczonego do Biura Obsługi Klienta lub przesłanego na adres DIALOG. Bieg okresu wypowiedzenia liczony jest od dnia otrzymania przez jednostkę organizacyjną DIALOG powyższego oświadczenia."

Znajomość regulaminu każdy z nas potwierdza podpisując umowę z operatorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka