Dodaj do ulubionych

Ciągłe awarie TP co robić???

IP: *.tsi.tychy.pl 21.01.10, 00:16
Witam! Mój problem polega na tym że od czasu kiedy zaczęliśmy korzystać z usług TP nasz telefon jest bardzo często nieczynny z powodu jakiejś wadliwej centralki. Problem zaczął się w latach 90' odkąd powstała wówczas owa nowa linia w naszej wiosce. Każdy mieszkaniec który od tamtego czasu instalował telefon zostawał podpinany pod tą centralkę czy coś takiego. Wygląda to tak: podczas deszczu - brak telefonu , podczas przymrozków - brak telefonu , podczas upałów brak telefonu , podczas wiatru - brak telefonu i czasami tak po prostu brak telefonu. Do 20 stycznia już 10 dni jesteśmy bez telefonu w tym miesiącu. Ciągłe zgłaszanie awarii stało się irytujące gdy słyszy się że usterka zostanie usunięta do 48 godzin podczas gdy tak naprawdę 10 lat już jest ta usterka i jeszcze nie jest naprawiona! Takim oto sposobem w XXI wieku conajmniej 50% mieszkańców owej miejscowości płaci za telefon który może używać w wybrane dni. A gdyby tak ktoś miał zawał serca i nie mógł zadzwonić na pogotowie??? od sąsiada też bo on też ma nieczynny telefon??? Z komórki też nie bo ciężko jest tam z zasięgiem??? To co wtedy??? Gdybyśmy nie płacili rachunków to mielibyśmy problemy! Jak oni nie wywiązują się z umowy o świadczenie usług to jest OK??? Nie ma tam innych niezależnych operatorów telefonii stacjonarnej, jedynie można sobie korzystać z usług konkurencji na łączach TP które są zepsute. To jest absurd że ludzie latają w kosmos bo mamy taką technologię a TP nie potrafi sobie poradzić z jedną małą skrzyneczką!!! Co robić??? Ciągłe wydzwanianie na błękitną linię nie skutkuje! Może jest jakiś sposób na wyegzekwowanie świadczenia usług przez TP??? Ja wiem że awarie się zdarzają ale nie notorycznie jedno i to samo !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: case Re: Ciągłe awarie TP co robić??? IP: *.centertel.pl 21.01.10, 14:26
      Złóż reklamację do operatora, możesz też napisać do rzecznika klientów tp. W
      obwodzie pozostaje też UKE. Albo jest jakiś wadliwy kabel albo sama centrala,
      albo jedno i drugie. Warto zwrócić na to uwagę w piśmie. Wymienione wcześniej
      czynności powinny pomóc w podjęciu decyzji inwestycyjnej. Może pomóc też fakt,
      że tp zobowiązała się do budowy/modernizacji ponad miliona linii i musi to
      zrobić. Działaj.
      • Gość: case Re: Ciągłe awarie TP co robić??? IP: *.centertel.pl 21.01.10, 14:37
        Odnośnie rzecznika, możesz spróbować zgłosić sprawę przez ten długi link:
        www.tp.pl/prt/pl/o_nas/ogrody/684750/;jsessionid=5921A64C4ADB28EE2622230235BE65C5.portal106;PSID=5921A64C4ADB28EE2622230235BE65C5.portal106
        Gdyby nie zadziałał wpisze w google "rzecznik klientów tp". Przy okazji po
        testujesz jak to działa :) Pzdr
    • Gość: Dominik Re: Ciągłe awarie TP co robić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 14:26
      Powiem szczerze że wolałbym zacząć od pisemnej reklamacji. Bo jak zacznę robić
      cokolwiek innego to oni zawsze mogą powiedzieć że żadnych informacji w tej
      sprawie nie mieli. A jak złożę reklamację na piśmie To oni też muszą
      odpowiedzieć pisemnie. Monterzy nieoficjalnie przyznają że chodzi tu tylko o
      wymianę skrzynki na którą TP nie wyraża zgody. Więc moje pytanie brzmi jak
      skutecznie napisać reklamację i jakimi podstawami prawnymi mogę się podpierać???
      Bardzo proszę o pomoc w napisaniu dobrego pisma.
      • Gość: D Re: Ciągłe awarie TP co robić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 14:29

A tak w ogóle mam prawo do jakiegoś odszkodowania??? Poza abonamentem
        proporcjonalnie obniżonym co do ilości dni w których występowała awaria w danym
        miesiącu?
        • Gość: case Re: Ciągłe awarie TP co robić??? IP: *.centertel.pl 22.01.10, 17:15
          Z Twojego pierwszego postu wynika, że masz liczne zgłoszenia odnośnie problemów
          z funkcjonowaniem usługi. Nie mogą więc powiedzieć, że nie mieli informacji.
          Oczywiście reklamację warto złożyć, ale spróbowałbym jednak z tym rzecznikiem,
          nie zaszkodzi. Opisany przez Ciebie problem jak najbardziej się do tego nadaje.
          Napisz na spokojnie, rzeczowo, bez emocji. Dopisz informację o "nieoficjalnym"
          zdaniu monterów. Co do kolejnego pytania, w tp możesz liczyć na dodatkowe
          odszkodowanie oprócz bonifikaty na abo. Jest to zawarte w regulaminie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka