07.06.10, 00:56
No więc chciałem kupić bilet na poranne TLK do Wrocka, najbliżej miałem
Gdański. Idę, proszę o bilet, a pani do mnie, że nie sprzeda mi biletu, bo nie
wiadomo, czy ten pociąg odjedzie. Odsyła mnie na Centralny - tam wiedzą,
podobno. Mówię, że nie po to przyjechałem na Gdański, żeby wlec się na
Centralny. Na co pani do mnie, że w sumie mam rację, bo tak naprawdę to rano
będzie wiadomo, czy ten pociąg odjedzie.
Odpadłem.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: PKP story 07.06.10, 10:17
      Smutne.
      PKP się kończy.
      • lambert77 Re: PKP story 07.06.10, 10:33
        umówmy się że dogorywa już ładnych 20 lat big_grin Chociaż na upartego można by nawet
        uznać, że gdzieś od '45 r. Podziękujmy za niby prywatyzację pkp zrobioną w imię
        celów wyższych czyli zwykłego "Teraz kurwa my"
    • king.james Re: PKP story 08.06.10, 11:33
      Ja już przestałem liczyć na PKP i przy planowaniu jakichś dalszych podróży w
      ogóle nie biorę kolei pod uwagę. Są zbyt zawodni i nieprzewidywalni, a cena
      "tanich" linii kolejowych jest po prostu kosmiczna.
      • tjbazuka Re: PKP story 08.06.10, 11:53
        jak to sie stalo ze ta komunistyczna poczwara(PKP)to do tej pory
        zyje i oddycha ?
    • gazeta_mi_placi Re: PKP story 08.06.10, 12:11
      lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,7983885,PKP__Pociag_za_krotki__pasazerowie_zostali_na_peronie.html
    • lambert77 Re: PKP story 08.06.10, 12:49
      Powiem tak.... w związku z tym, że od 4 lat jestem tym co to koleją codziennie
      zaiwania mam chyba najświeższe info na temat kolejnictwa smile ohać i ahać nie
      będę. Każdy wie jak jest. Ale są też plusy (niestetysmile) Ostatnio trafił mi się
      pociąg tlk na trasie warszawa - zielona góra. Przygotowany byłem na wszystko ale
      nie na:
      1. Pociąg przyjechał o czasie big_grin
      2. Wagony były przystosowane do przewozu ludzi big_grin co nie zawsze jest oczywiste smile
      3. Wagony były nowe 6 osobowe przedziały z pseudoklimą big_grin i działającymi gniazdkami.
      4. Najważniejsze pociąg przyjechał na stację docelową o czasie co do pieprzonej
      minuty
      5. Nie mniej ważne miła damska obsługa big_grin
      Oczywiście to był tylko jeden pociąg a jak wiadomo on nie czyni wiosny. Inna
      sprawa, że w zeszłym roku do gdyni jechałem ponad 10 godzin zamiast 5 smile
      Na trasie warszawa łódź jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby było jakieś
      opóźnienie. Fakt w zeszłym roku opóźnienia były ale w tym roku jakoś im przeszłosmile
      No i ostatnia rzecz syf w wagonach i bydlęce warunki często są winą naszych
      wspaniałych współpasażerów 3/4 z nich nie powinno się wypuszczać z czworaków a
      jeżeli już jadą do innej wsi to niech chociaż nauczą się korzystać ze zwykłego
      sracza sad.
      • sibeliuss Re: PKP story 14.06.10, 10:21
        lambert77 napisał:

> 5. Nie mniej ważne miła damska obsługa big_grin

Jakie to ma znaczenie?
        • tygrysgreen Re: PKP story 14.06.10, 10:32
          czy damska czy męska pewnie nie ma znaczenia, ale że miła to już ma. w końcu w
          pociągu jestem klientem a nie zawalidrogą dla panów kolejarzy.
          nie jeździłam pociągami od wielu wielu lat i właśnie szykuję się na wyjazd w
          lipcu i to z grupą małolatów. jako że małolaty bardziej w tym doświadczone to
          wygląda na to że to oni będą moimi opiekunami zamiast odwrotnie.
          • sibeliuss Re: PKP story 14.06.10, 10:44
            Płeć obsługi mnie nigdy nie interesowała - mają być kompetentni i
            uprzejmi.
            • lambert77 Re: PKP story 14.06.10, 10:52
              smile ale przyznasz że dodatkowo mogą być interesująco ładni big_grin no w tym wypadku
              ładne wink
              • tygrysgreen Re: PKP story 14.06.10, 11:22
                jako bonus? pewnie, wcale się nie obrażę gdy w pociągu będzie przystojna obsługa
                płci męskiej smile
                • lambert77 Re: PKP story 14.06.10, 11:35
                  mnie akurat męska nie interesuje big_grin Nie no ostatnio jak jechałem pociągiem to
                  aż się chciało zanucić Maleńczuka big_grin. Aż dziw bierze, że ktoś się jeszcze do tej
                  roboty zgłasza
    • gazeta_mi_placi Re: PKP story 14.06.10, 11:34
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,8007986,Pasazer_ma_czekac_na_pociag__a_nie_korzystac_z_toalety.html
      Ja pamiętam jeszcze kibel na stacji PKP Borek Fałęcki w Krakowie.
      Kiedyś musiałam skorzystać (a korzystam z publicznych kibli bardzo rzadko).
      Nie jestem bardzo wymagająca,ale to co zobaczyłam sprawiło,że mało nie zwymiotowała.
      Kibel zapchany,zakrwawiona podpaska w kącie,w kącie autentyczna pajęczyna z pająkiem,drzwi niedomykające się (na szczęście byłam z koleżanką która trzymała z drugiej strony).
      Mam nadzieję,że teraz od kiedy rozbudowali sanktuarium jest tam lepiej,ale 10 lat temu to była masakra....
      Już higieniczniej byłoby faktycznie w krzaczkach...
      • sibeliuss Re: PKP story 14.06.10, 12:01
        Wina leży po środku. Sprzątanie to jedno, a zachowanie
        korzystających to drugie (często gorsze).
        • tygrysgreen Re: PKP story 14.06.10, 12:23
          czy aby na pewno? czy to znaczy że brudasy jeżdżą tylko pociągami a samochodami
          same czyściochy? bo kible na stacjach benzynowych są czyste, te na autostradzie
          prawie czyste, ostatnio niestety trochę zaniedbane ale wielkiego syfu nie ma
          • gazeta_mi_placi Re: PKP story 14.06.10, 12:36
            Myślę,że jakby w owej ubikacji był regularnie opróżniany kosz to owa podpaska którą miałam nieprzyjemność widzieć pewnie by tam wylądowała a nie w kącie.
            A pajęczyna w kącie to chyba też nie wina osób korzystających z WC tylko braku sprzątania uncertain
            • tygrysgreen Re: PKP story 14.06.10, 13:52
              a żeby było śmieszniej, kible na stacjach są za darmo a na dworcach płatne i to
              sporo. wiem, wiem że stacja zarabia na paliwie i sklepie, ale dworzec zarabia na
              biletach i sklepach też
              • gazeta_mi_placi Re: PKP story 14.06.10, 15:50
                Tamta była bezpłatna co było zresztą widać i czuć...
    • sibeliuss Re: PKP story 20.07.10, 09:35
      www.rynek-kolejowy.pl/17053/Sokolow_Podlaski_bez_kolei.htm
      www.rynek-kolejowy.pl/17054/Rozbiora_odcinek_linii_Ostroleka_%2B_Szczytno.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka