vooyek34 19.05.11, 19:33 Ja od siebie nic nie wymagam, a inni stale cos ode mnie chcą, czy można żyć w takich warunkach? Od rana słyszeć, zrób herbatę, wynieś śmieci, pościel łóżko, czy ja kogoś o to proszę? nie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
numu Re: Wątek od siebie 19.05.11, 20:19 moze to tak dziala ze jak ktos nic niechce od nikogo to wszysycy od niego wszystko chca na zasadzie ruwnowagi w przyrodzie. ja tez nic nie wymagam nic nikomu nie kaze moge zyc w balaganie nic nie chce brac .a wszysy wsszytko chca ode mnie i ciagle jest klimat lekkiej pretensji ze wszystko jest nie tak nie chce zeby mi ktos cos dawal jedyne c chce to zeby mi ktos dal dupy raz na jakis czas ale to chyba nie jest jakies straszne poswiecenie. albo sie nie znam Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Wątek od siebie 19.05.11, 21:51 Czyli jednak coś chcesz, bez tej dupy nie dasz rady? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Wątek od siebie 19.05.11, 22:25 numu napisał: > daje. > doskonale. No chyba nie jest to doskonałe skoro Ci na tym zależy. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Wątek od siebie 20.05.11, 10:29 Mi zależy na wielu rzeczach, nie jestem minimalistą i nigdy nie byłem. Odpowiedz Link
matt.j Re: Wątek od siebie 20.05.11, 08:04 vooyek34 napisał: > Od rana słyszeć, zrób herbatę, wynieś śmieci, pościel łóżko, > czy ja kogoś o to proszę? nie Ależ to straszne, wykorzystują cię i pomiatają tobą... Rozumiem, że w pracy też tak bezczelnie cały czas coś od ciebie chcą? A tak na poważnie to jesteś chyba strasznym egoistą. Żyjemy w takim złożonym społecznie świecie, że gdyby inni czegoś „dla ciebie” nie robili to nie był to nie byłbyś w stanie funkcjonować. Przez całe życie, od urodzenia, różni ludzie robią różne rzeczy dla nas. Dzieje się to tak samoistnie, że nawet nie musisz o to prosić. Ty najzwyczajniej tego nie zauważasz, za to doskonale widzisz tylko to, że inni „coś” chcą od ciebie. Odpowiedz Link
vooyek34 Re: Wątek od siebie 20.05.11, 09:52 bardzo poważna odpowiedź na mój ironiczny wątek odpowiadajacy na watek kolegi nemu o tym, ze "nie może znajść" Uważasz, ze normalny człowiek napisałby o sobie ze jest egoistą? nawet gdy ukrywa sie pod nickiem? Odpowiedz Link
okno_wypada Re: Wątek od siebie 20.05.11, 16:16 napisanie o sobie wprost, że jest się egoistą nie ma nic wspólnego z normalnością czy nienormalnością człowieka. To tylko stwierdzenie i nic więcej. Zresztą, nie zauważyłem, żebyś coś takiego o sobie napisał. Owszem, matt.j napisał "jesteś chyba strasznym egoistą", po przeczytaniu Twojego posta, ale to tylko jego przypuszczenie, subiektywna ocena. I jeszcze jedno - ja ironii w Twoim pierwszym poście nie zauważyłem, jeśli już to tylko jakąś nutę autoironii, ale być może mam zakrzywione postrzeganie rzeczywistości. Odpowiedz Link
matt.j Re: Wątek od siebie 21.05.11, 10:57 vooyek34 napisał: > bardzo poważna odpowiedź na mój ironiczny wątek odpowiadajacy na watek kolegi nemu o tym, ze "nie może znajść" Widzisz, zważywszy, że ogólnie napisałeś na tym forum tylko kilka postów to ani nicka ani sposobu pisania nie kojarzę. Fakt, że jak przeczytałem wątek to stwierdziłem w myślach: „kolejny…” – myśląc oczywiście o forumowiczu z nieustającymi, niecodziennymi przemyśleniami… Czy w twoim poście przeciętny czytasz wyczuje ironię… hmm, przyznam się, że nie załapałem. Na forach piszą różni ludzie i chyba już przyzwyczaiłem się, że niektórzy naprawdę mają bardzo niezrozumiałe dla ogółu podejście do życia. > Uważasz, ze normalny człowiek napisałby o sobie ze jest egoistą? nawet gdy ukrywa sie pod nickiem? Oczywiście. Ja jestem „normalny” i jestem egoistą. Prawie każdy jest w jakimś stopniu egoistą, kwestia tylko jak bardzo ma rozbudowany swój egoizm. Przy przekroczeniu pewnego progu jego egoizm staje się patologią a sam delikwent jest uciążliwy dla innych gdyż na nich pasożytuje. Oczywiście przegięcie w drugą stronę – brak nawet odrobiny egoizmu - też nie jest dobre, zarówno dla osoby, jak i w dłuższej perspektywie dla otoczenia. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Wątek od siebie 21.05.11, 18:43 A ja bardzo lubię robić coś dla kogoś.Lubię komuś pomóc,uśmiechnąć się,lubię komuś ułatwić życie.No chyba że ktoś mnie wybitnie wkur to jestem totalnie na nie.I raczej lubie jak ktoś czegoś ode mnie oczekuje bo wtedy wiem,że człowiek jest potrzebny. Odpowiedz Link
numu Re: Wątek od siebie 22.05.11, 18:52 > Czy w twoim poście przeciętny czytasz wyczuje ironię… hmm, przyznam się, > że nie załapałem. ironiczny czy nie to dla takich stworzen jak ty watek idealny: zdazyles sei podniecic , zapluc , pojechac komus ze jest egoista czyli powinosc twa spelniona. Odpowiedz Link
matt.j Re: Wątek od siebie 22.05.11, 19:56 Widzisz, nieświadomie znowu "pojechałem" po twoim ego. >zdazyles sei podniecic , zapluc , pojechac komus ze jest egoista czyli powinosc twa spelniona. Jak można wg ciebie „pojechać” komuś jego cechą zachowania? Odbierasz stwierdzenie „jesteś chyba strasznym egoistą” jako potwarz? A jak powiedziałbym komuś „chyba strasznie szybko biegasz” albo „chyba jesteś strasznie gadatliwy” to tez „pojechałbym” mu wg ciebie? A gdzie zaplucie, które mi imputujesz? Już nie mówię o podnieceniu. Iuo, to, że ciebie coś podnieca nie oznacza, że wszystkich innych również. Odpowiedz Link
numu Re: Wątek od siebie 22.05.11, 20:26 ty to jednak pocieszny jestes. tak niewiele ci potrzeba do spelnienia Odpowiedz Link
matt.j Re: Wątek od siebie 22.05.11, 21:03 Czy dla ciebie naprawdę tak trudne jest popatrzenie czasem na świat i innych ludzi inaczej niż przez pryzmat samego siebie? To czym ty się podniecasz i co powoduje u ciebie spełnienie to niekoniecznie u innych działa w ten sam sposób. Odpowiedz Link
urko70 Re: Wątek od siebie 25.05.11, 14:04 vooyek34 napisał: > Ja od siebie nic nie wymagam, a inni stale cos ode mnie chcą, czy można żyć w t > akich warunkach? Od rana słyszeć, zrób herbatę, wynieś śmieci, pościel łóżko, > czy ja kogoś o to proszę? nie Zamieszkaj sam - prawda jakie to proste? Odpowiedz Link