sloggi 07.06.04, 08:45 Gdzie można kupić przyprawę do kawy zwaną kardamonem malabarskim? Wiem, że jest to odmiana imbiru - ale ponoć daje ciekawsze efekty smakowe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adhamah Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 07.06.04, 08:59 sloggi napisał: > Gdzie można kupić przyprawę do kawy zwaną kardamonem malabarskim? > Wiem, że jest to odmiana imbiru - ale ponoć daje ciekawsze efekty smakowe. W pierwszej kolejności uderzyłbym do sklepu z kawami i herbatami. Jest taki np. w ursynowskim E.Leclerc`u. Odpowiedz Link
slodkoslony Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 07.06.04, 10:15 Delikatesy Orientalne przy Poznańskiej . Odpowiedz Link
xkropka Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 07.06.04, 11:02 Może w sklepiku przy Samirze? Odpowiedz Link
slodkoslony Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 07.06.04, 12:28 I jeszcze okopowa [ chyba 29]. Odpowiedz Link
jasmin33 Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 07.06.04, 12:40 w delikatesach obok ... pozdr. Odpowiedz Link
szkodnik1 Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 07.06.04, 14:25 sloggi napisał: > Gdzie można kupić przyprawę do kawy zwaną kardamonem malabarskim? > Wiem, że jest to odmiana imbiru - ale ponoć daje ciekawsze efekty smakowe. .....zapytaj czorta, on to pije, będzie wiedział.....)))) Odpowiedz Link
wgfc Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 07.06.04, 21:27 Może w tym sklepie z herbatą i akcesoriami do herbaty na pl. Piastów. Odpowiedz Link
sloggi Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 07.06.04, 21:28 wgfc napisał: > Może w tym sklepie z herbatą i akcesoriami do herbaty na pl. Piastów. Mam nadzieję, że znajdę coś bliżej Odpowiedz Link
czort Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 09.06.04, 09:33 zalezy, jaki chcesz. czy w ziarnach, czy mielony. mam mielony, jak sie ladnie usmiechniesz)) aha! poniewaz wyjezdzam za lykend w wawie bede dopiero w niedziele wieczorem, chyba, ze dzisiaj, ale decyzja nalezy do ciebie)) Odpowiedz Link
wgfc Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 09.06.04, 20:47 Sloggi napisał: > Mam nadzieję, że znajdę coś bliżej BTW. Doszła do mnie dziś informacja, że w sprzedaży jest dostępna nowa herbata Lipton. Herbata Lipton Taste of London zawiera dodatek czegoś tam. Niestety nie pamiętam czego, a ulotki nie potrafię znaleźć Odpowiedz Link
wgfc Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 13.06.04, 00:37 Sloggiego coś ostatnio na Salonach nie widać. Może zajęty poszukiwaniami kardamonu malabarskiego Odpowiedz Link
adhamah Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 22.06.04, 10:19 wgfc napisał: > Sloggiego coś ostatnio na Salonach nie widać. > Może zajęty poszukiwaniami kardamonu malabarskiego Nabyłeś już obiekt swoich zainteresowań? Warto było zawracać sobie nim głowę? Odpowiedz Link
sloggi Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 22.06.04, 22:42 Kawa smakuje z kardamonem zupełnie inaczej Odpowiedz Link
wgfc Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 22.06.04, 23:13 A herbata Herbata Lipton Taste of London z bergamotką zupełnie zwyczajnie Odpowiedz Link
urtiko Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 23.06.04, 14:08 sloggi napisał: > Kawa smakuje z kardamonem zupełnie inaczej gotuj przez 5 minut mleko (uważaj, żeby nie wykipiało) z kardamonem i cukrem (można dodać też trochę cynamonu i gałki muszkatałowej). Pycha! bardzo dobre przy chorobach górnych dróg oddechowych i po prostu do ogrzania się. Odpowiedz Link
sloggi Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 23.06.04, 14:10 I zwyczajnie zabielić kawę? Odpowiedz Link
urtiko Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 28.06.04, 21:07 sloggi napisał: > I zwyczajnie zabielić kawę? NIE! Po prostu wypić! Odpowiedz Link
booster Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 22.06.04, 23:46 czy jest to jakaś odmiana kardamonu, czy jedynie pełna nazwa tej przyprawy? (dotąd słyszałem jedynie o kardamonie - do kupienia w większości hipermarketów) Odpowiedz Link
elf44 Re: Gdzie kupić kardamon malabarski? 25.06.04, 19:57 ...jesli jeszze nie zdobyłes,zamówiłam w przyszłym tygodniu dowiozą... Odpowiedz Link