Dodaj do ulubionych

Polski uśmiech

12.09.12, 16:40
To, ze Niemcy mają zęby i dziąsła w lepszym stanie niż Polacy niespecjalnie zaskakuje, trudniej pojąć natomiast, dlaczego przewyższyli nas mieszkańcy Madagaskaru. Specjaliści przypuszczają, że mieszkańcy tej wyspy mogą jeść mniej szkodzących zębom słodkich pokarmów.

Jak przyznała prof. Renata Górska, prowadzenie badań nad chorobami zębów i przyzębia nie jest zadaniem łatwym. Gdy podczas badań wysyłano potencjalnym pacjentom zaproszenia na przegląd jamy ustnej, obiecując leczenie ewentualnych patologii na koszt NFZ, większość ankietowanych odmawiała, często w niegrzeczny sposób. Być może inwektywy te miały związek z obawą przed ujawnieniem opłakanego stanu jamy ustnej niektórych ankietowanych

spoleczenstwo.newsweek.pl/mieszkancy-madagaskaru-maja-zeby-w-lepszym-stanie-niz-polacy,95966,1,1.html
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Polski uśmiech 12.09.12, 20:33
      A jak z Twoimi zębami i dziąsłami?
      • skiela1 Re: Polski uśmiech 12.09.12, 21:10
        a w porzadkusmile
        wszystkie na miejscusmile
        • gazeta_mi_placi Re: Polski uśmiech 12.09.12, 21:19
          U mnie nie ma ósemki.
          • skiela1 Re: Polski uśmiech 12.09.12, 22:41
            gazeta_mi_placi napisała:

> U mnie nie ma ósemki.

Tez ich nie mam.ZApomnialam,ze je kiedys mialam.
            • jedzoslaw Re: Polski uśmiech 16.09.12, 14:12
              Kiedy jedyną refundowaną formą leczenia zębów przestaną być jedynie szare plomby oraz ekstrakcja to może wtedy polski uśmiech będzie wyglądał lepiej.
              • skiela1 Re: Polski uśmiech 16.09.12, 16:40
                Leczenie zebow malo gdzie na swiecie jest refundowane,jedynie przez prywatne ubezpieczenia, ale zeby pokrywalo kosztowne zabiegi to trzeba placic wysokie skladki.
                • jedzoslaw Re: Polski uśmiech 16.09.12, 16:47
                  Pewnie tak. Choć nie da się ukryć, że Polacy po prostu nie mają nawyku dbania o zęby.
                  • skiela1 Re: Polski uśmiech 16.09.12, 17:13
                    jedzoslaw napisał:

> Pewnie tak. Choć nie da się ukryć, że Polacy po prostu nie mają nawyku dbania o
                    > zęby.
                    >

Jest duzo lepiej niz kiedys.
                    Mlodzi dzis dbaja i to juz nawet nie o leczenie tylko chodzi jak o wzgledy estetyczne (aparaty korygujace)
                  • gazeta_mi_placi Re: Polski uśmiech 17.09.12, 10:50
                    Skąd taka śmiała teza?
                • gazeta_mi_placi Re: Polski uśmiech 17.09.12, 10:49
                  Do Polski przyjeżdżają z zagranicy na leczenie dentystyczne bo jest taniej niż u nich np. Niemcy, Anglicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka