Dodaj do ulubionych

Vatti Cann

14.03.13, 14:04
Swojego zdecydowanego zdania m.in. na temat homoseksualistów, aborcji, eutanazji i celibatu nigdy nie krył.

Prawie pewne jest, że nie dopuści małżeństw homoseksualnych. W 2010 roku legalizację tych związków w Argentynie nazwał "pogwałceniem planu Bożego". Zaznaczył jednak wówczas, że "homoseksualiści zasługują na szacunek, bo też są dziećmi bożymi".
wiadomosci.onet.pl/swiat/czy-kosciol-czeka-rewolucja-oto-poglady-franciszka,1,5444012,wiadomosc.html

Może mam mały rozumek, ale skoro Franciszek I jest konserwą to o jakiej rewolucji może być mowa. No chyba, że to:
Mimo to warto wspomnieć, że nie bronił on klerykalnych przywilejów, a w 2012 roku ostro skrytykował księży, którzy odmawiają chrzczenia dzieci urodzonych w związkach pozamałżeńskich, nazywając taką postawę "formą rygorystycznego i obłudnego neoklerykalizmu".
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Vatti Cann 14.03.13, 21:09
      Z pewnych rzeczy Kościół nie zrezygnuje, ale to ostatnie jest dobrym znakiem.
      • sibeliuss Re: Vatti Cann 14.03.13, 22:24
        Ależ ja nie oczekuję niczego po KK, a już najmniej zmian. Tylko mnie mierzi pisanie o tym "co być może" się stanie. Po co pisać androny?
        • skiela1 Re: Vatti Cann 15.03.13, 14:13
          Czytam dzis w GW,ze radykalne zmiany sie szykuja bo....papiez odmowil czerwonej pelerynki a na dodatek wystapil w czarnych butach zamiast w czerwonych.
    • morfeusz_1 Re: Vatti Cann 15.03.13, 16:00

mnie zaciekawił link zapodane na FZ przez naszą gaździnę

forum.gazeta.pl/forum/w,170,143224511,143224511,Na_wesolo_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka