1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 24.05.15, 23:10 Ty masz? Chyba zartujesz..... Z okrzykiem....."Jaaaawoooohl? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 04:18 Moja rodzina zamieszkala w Polsce wcale sie z tego powodu nie cieszy, wiec i ja nie podziele Twojej radosci. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 08:12 wiesz Skielo, poniewaz kolezanka "Austriaczka" tak sie cieszy, to ja mysle ze jako jedna z pierwszych bedzie pedzic jak na skrzydlach do Polski z emigracji. No bo jak w Polsce DUDA zrobi raj...... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 12:21 skiela1 napisała: > Moja rodzina zamieszkala w Polsce wcale sie z tego powodu nie cieszy, wiec i ja > nie podziele Twojej radosci. Zobacz, Skielo, jak to różnie jest. Moja rodzina zamieszkała w Polsce cieszy się, że wygrał Duda. Dodam, że nikt z nich z nich nie jest za PiS ani nie przejawia chęci chodzenia do kościoła. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 16:35 Moja rodzina chodzi do kosciola,sa religijni, ale widac rozsadek im nakazuje myslec tak a nie inaczej.Jest sporo dzieci w naszej rodzinie i o ich przyszlosc przede wszystkim sie martwia.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 21:39 skiela1 napisała: > Moja rodzina chodzi do kosciola,sa religijni, ale widac rozsadek im nakazuje my > slec tak a nie inaczej.Jest sporo dzieci w naszej rodzinie i o ich przyszlosc > przede wszystkim sie martwia.... Zapewniam Cię, że moi też myślą rozsądnie Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 22:27 Punkt widzenia widac zalezy od miejsca siedzenia, a wizja PiS' u ich po prostu przeraza... nie wiem..moze sie myle, ale chwilami mam wrazenie ,ze niektorzy bardzo tesknia za krajem socjalnym.... zeby nie powiedziec,ze za komuna. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 06:22 tesknia, tesknia! Jak widac gdzie Duda najwiecej glosow dostal. skiela1 napisała: > Punkt widzenia widac zalezy od miejsca siedzenia, a wizja PiS' u ich po prostu > przeraza... > nie wiem..moze sie myle, ale chwilami mam wrazenie ,ze niektorzy bardzo tesknia > za krajem socjalnym.... zeby nie powiedziec,ze za komuna. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 20:14 to kiedy wracasz? Mama i rodzina czekaja. Nobel literacki tez..... al-szamanka napisała: > skiela1 napisała: > > > Moja rodzina zamieszkala w Polsce wcale sie z tego powodu nie cieszy, wie > c i ja > > nie podziele Twojej radosci. > > Zobacz, Skielo, jak to różnie jest. Moja rodzina zamieszkała w Polsce cieszy si > ę, że wygrał Duda. > Dodam, że nikt z nich z nich nie jest za PiS ani nie przejawia chęci chodzenia > do kościoła. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 21:41 1zorro-bis napisał: > to kiedy wracasz? Mama i rodzina czekaja. > Nobel literacki tez..... > al-szamanka napisała: > > > skiela1 napisała: > > > > > Moja rodzina zamieszkala w Polsce wcale sie z tego powodu nie ciesz > y, wie > > c i ja > > > nie podziele Twojej radosci. > > > > Zobacz, Skielo, jak to różnie jest. Moja rodzina zamieszkała w Polsce cie > szy si > > ę, że wygrał Duda. > > Dodam, że nikt z nich z nich nie jest za PiS ani nie przejawia chęci chod > zenia > > do kościoła. > > Nie życzę sobie abyś za mną łaził i mnie cytował. Zrozumiano!? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 22:02 sibeliuss napisał: > Ej, no nie bądź śmieszna. Sibeliuss, zrozum, wszystko, tylko nie ten osobnik. Nie tylko ja mam odruch, gdy widzę jego nick. - AL Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 22:11 Ty masz odruch? No tak....po naszym spotkaniu w Paryzu.... Oj, Aldonko, Aldonko....ile osobom Ty i Twoja przyjaciolka bedziecie chcialy jeszcze na forach kolo piora narobic? Jest juz nasz cala gromadka. al-szamanka napisała: > sibeliuss napisał: > > > Ej, no nie bądź śmieszna. > > Sibeliuss, zrozum, wszystko, tylko nie ten osobnik. > Nie tylko ja mam odruch, gdy widzę jego nick. > - > > > > AL Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 22:23 al-szamanka napisała: > sibeliuss napisał: > > > Ej, no nie bądź śmieszna. > > Sibeliuss, zrozum, wszystko, tylko nie ten osobnik. > Nie tylko ja mam odruch, gdy widzę jego nick. > - > > Stąd dziwi mnie Twój wpis, który jak wiadomo do niego nie trafi. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 22:09 Adonko...to Ty lazisz i zaczepiasz. A kto cie prosil zebys do mnie na FB przylazila? Pisz swoje bajeczki dla grzecznych dzieci dalej. Moja Ty.....literatko. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 22:32 1zorro-bis napisał: > Adonko...to Ty lazisz i zaczepiasz. A kto cie prosil zebys do mnie na FB przyla > zila? Szamanka pisze u Ciebie na FB? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 06:23 ano pisala! Na swoim Kalejdoskopie bluzgi na moj temat to juz jej malo bylo. Syndrom kobiety porzuconej? skiela1 napisała: > 1zorro-bis napisał: > > > Adonko...to Ty lazisz i zaczepiasz. A kto cie prosil zebys do mnie na FB > przyla > > zila? > > Szamanka pisze u Ciebie na FB? > > Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 08:13 Oj tam, od razu przerzuconej. Może to tylko klimakterium. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 08:37 chyba tak. Ale cos dlugo trwa.... sibeliuss napisał: > Oj tam, od razu przerzuconej. Może to tylko klimakterium. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 12:25 oj tak, oj tak! sibeliuss napisał: > Może to postać przewlekła? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 14:43 sibeliuss napisał: > Oj tam, od razu przerzuconej. Może to tylko klimakterium. a u zorra ciezkie meskie przekwitanie.I to tyle lat.. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 15:34 tak uwazasz? A jak u Twego meza? skiela1 napisała: > sibeliuss napisał: > > > Oj tam, od razu przerzuconej. Może to tylko klimakterium. > > a u zorra ciezkie meskie przekwitanie.I to tyle lat.. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 14:47 1zorro-bis napisał: > ano pisala! Na swoim Kalejdoskopie bluzgi na moj temat to juz jej malo bylo. > Syndrom kobiety porzuconej? To po co sie do niej odzywasz jezeli wg Ciebie jest taka paskudna? Dlaczego ja tutaj zaczepiasz (?) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 15:02 Chyba dlatego, że on chociażby miał pęknąć musi dac ostatnie słowo. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 15:36 sibeliuss napisał: > Chyba dlatego, że on chociażby miał pęknąć musi dac ostatnie słowo. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 15:36 zaczepiam? To tylko skromne odbicie pileczki ping-pongowej.... A czy Ty zawsze w roli adwokata? Taki masz przydzial na forum? skiela1 napisała: > 1zorro-bis napisał: > > > ano pisala! Na swoim Kalejdoskopie bluzgi na moj temat to juz jej malo by > lo. > > Syndrom kobiety porzuconej? > > To po co sie do niej odzywasz jezeli wg Ciebie jest taka paskudna? > Dlaczego ja tutaj zaczepiasz (?) > > Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 15:37 jhbsk napisała: > Ja też się nie cieszę. To,ze Amerykanska polonia glosowala na Dude to mnie jakos nie dziwi,ale Wyspy ? ludzie,ktorym realia polskie nie sa przeciez obce .Oni wszyscy powinni teraz zbierac sie do powrotu. "Jak sprawa wyglądała w Wielkiej Brytanii? Nie stanowi niespodzianki fakt, że to tutaj właśnie uprawnionych do głosowania było najwięcej - 91 480 osób. Wygrał Duda zdobywając 57,74 proc. głosów. Komorowskiego poparło 42,26 proc., a frekwencja wyniosła 51,58 pro" Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 15:39 proboszcze juz mieszaja..... wyborcza.pl/1,75478,17986610,List_Episkopatu_do_Andrzeja_Dudy___Wiekszosc_rodakow.html Odpowiedz Link
al-szamanka Sibeliussie... 26.05.15, 19:06 ... proszę skasuj wpisy zorro, w których wymienia moje prawdziwe imię. To naruszenie prywatności. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Sibeliussie... 26.05.15, 21:04 Przecież Ty na FB nazywasz się inaczej. Naprawdę to jest problemem? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sibeliussie... 26.05.15, 21:22 sibeliuss napisał: > Przecież Ty na FB nazywasz się inaczej. Naprawdę to jest problemem? Po prostu nie chcę, aby tu moje imię widniało i już. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 25.05.15, 12:03 no, dla "literatki" to super. Wyda wiecej bajek dla dzieci. Bo w te bajki terez i dorosli w Polsce zaczynaja wierzyc..... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 00:04 a jutro bedzie nastepny nowy dzien..dzien jak kazdy;nie to co u prezydenta Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 26.05.15, 06:53 a opto "koncert zyczen" nowego prezydenta......: Ciekw jestem co i ile z tego zrealizuje? A wiemy, ze prawnie nie ma ZADNEJ mocy jako prezydent...... Ale obiecanki-cacanki kazdy moze dac..... ......" - 500zł na każde dziecko od drugiego poczynając - nie dopuści do zamknięcia ani jednej kopalni i nie zwolni żadnego górnika - reaktywacja Stoczni w Szczecinie, - poprzednie widełki wieku emerytalnego zamiast 67/67 - (ubranka dla dzieci chce 0 stawki VAT) czyli zlikwiduje VAT8% (przepisy unii ubranka muszą mieć nałożoną najniższą stopę VAT w danym kraju) - obniży VAT do 22%, - da prace młodym i mieszkania socjalne na start jeśli założy rodzinę Program ?Twoje mieszkanie? - dźwignie pensje pielęgniarkom i w samej służbie zdrowia przynajmniej x2 - przewalutuje frankowiczów, - zwiększy 3 krotnie kwotę wolną od podatku, - podniesie renty i zwiększy emerytury, - podniesie najniższą krajową do poziomu UE Polacy muszą godnie zarabiać, - podwoi nakłady na polską naukę, - przeprowadzi repolonizacja banków, - nowe opodatkowanie hipermarketów i banków - lekarz i dentysta w każdej szkole - darmowe przedszkola - obniżenie CIT z 19 do 15% dla najmniejszych przedsiębiorstw zatrudniających min 3 osoby - wycofanie się z pakietu klimatycznego - stworzenie systemu obrony terytorialnej kraju z organizacji paramilitarnych - likwidacja NFZ - konstytucyjna ochrona lasów państwowych - będę stał po stronie utrzymania polskiej waluty tak długo, jak to tylko konieczne, by Polacy mogli żyć godnie i bezpiecznie - będę bronił polskiej ziemi przed wykupem - będę aktywnie działał na rzecz odbudowy nowoczesnego polskiego przemysłu dającego Polakom miejsca pracy i godne wynagrodzenia - wyrównanie dopłat bezpośrednich dla rolników - polscy rolnicy powinni dostać należne im rekompensaty związane z embargiem rosyjskim - zmian dotyczących tzw. ustaw śmieciowych. - Odejście od kryterium zysku w służbie zdrowia - NFZ powinna być zlikwidowana, pieniądze na ochronę zdrowia - informatyzacja ochrony zdrowia - sieć szpitali zapewniająca pacjentom bezpieczeństwo. - wzrost liczby lekarzy i pielęgniarek - prawo rodziców do decydowania o edukacji swoich dzieci - likwidacja gimnazjów, przywrócenie VIII klasowych szkół podstawowych i 4-letnie liceum - likwidacja systemu testowego - umacnianie polskiej kultury, instytucji jej służących - promowania treści, które dają poczucie dumy z naszej wspólnoty - zlikwidowanie dysproporcji pomiędzy klientami banków a tymi instytucjami - opłaty za usługi bankowe na takich zasadach i wysokości jak w innych krajach UE - Bankowy tytuł egzekucyjny, przekleństwo wielu polskich rodzin, musi być zlikwidowany - Zwiększenie popytu poprzez podniesienie płac, wsparcie eksportu- program uruchomienia biliona 400 mld zł. na inwestycje, łącznie z funduszami europejskimi - rozwój budownictwa mieszkaniowego - Program reindustrializacji - odbudowanie polskiego przemysłu - wycofanie się z paktu klimatycznego - instytucje naukowe muszą zostać odbiurokratyzowanie - pałac prezydencki będzie miejscem, gdzie na neutralnym gruncie mogą spotkać się przedstawiciele różnych grup społecznych - Będę Prezydentem, który nie unika trudnych sytuacji, który nie ucieka, jest arbitrem polska gospodarka musi być oparta na wolności działalności gospodarczej, własności prywatnej oraz solidarności, dialogu i współpracy partnerów społecznych - sprawna i skuteczna dyplomacja - stworzenie bezpieczeństwa energetycznego Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Mamy PREZYDENTA!!!!! 27.05.15, 14:53 tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,co-warszawiacy-mysla-o-nowym-prezydencie,169639.html Odpowiedz Link