Dodaj do ulubionych

Ustępować czy nie?

08.05.17, 11:10
Stary zwyczaj mówi, że na widok siwizny młodszy pasażer powinien zwolnić miejsce siedzące. Ale obyczaje się zmieniają.
tustolica.pl/starsze-panie-kontra-zmeczeni-pracownicy-ustepowac-czy-nie_75217
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Ustępować czy nie? 08.05.17, 11:34
      tak bylo kiedys-. Ale...to se ne vrati....smirk
    • loczek62 Re: Ustępować czy nie? 08.05.17, 15:01
      Po co? Bo mnie tak wychowano, a tego cytowanego młodzieńca widać nie wychowano. Ale żeby to był powód do obnoszenia się z tym jak to robi młodzieniec? No cóż jakoś już tak jest że są ludzie , którzy z chamstwa robią cnotę, ale karma do nich prędzej czy później wróci...
      • 1zorro-bis Re: Ustępować czy nie? 08.05.17, 15:10
        pamietam jak nam w podstawowce non stop tlukli do glowy, ze mamy w tramwaju, autobusie zawsze miejsca straszym ustepowac. I to do dzisiaj w czlowieku zostalo.....
      • sibeliuss Re: Ustępować czy nie? 09.05.17, 08:35
        loczek62 napisał:

> Po co? Bo mnie tak wychowano, a tego cytowanego młodzieńca widać nie wychowano.
        >
        A opierdolił Cię ktoś za ustąpienie miejsca? Mnie tak big_grin
        • loczek62 Re: Ustępować czy nie? 09.05.17, 11:27
          A opierdolił Cię ktoś za ustąpienie miejsca?

Nie smile
          • sibeliuss Re: Ustępować czy nie? 09.05.17, 12:51
            Chciałem ustąpić miejsca pani ewidentnie w wieku 60+, zrąbała mnie, że ją obrażam, że nie mam prawa oceniać jej wieku i że sobie nie życzy. Pomyślałem "pies Cię osrał", ale niesmak pozostał.
    • skiela1 Re: Ustępować czy nie? 08.05.17, 16:16
      Jak byłam w Polsce nie siadalam w komunikacji bo wiedziałam, że zaraz ktoś zacznie mi sapac na głową. Sama miałam skręcona nogę i ledwo co stałam no ale tego nie widać a tłumaczyc się nie zamierzałam.Dalam rade.... Ale przyznam, że proszenie o ustąpienia miejsca powinno zastąpić dobre wychowanie bo tego nie powinniśmy wymagać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka