rafi.raf 19.03.06, 20:34 zapraszam do stolika z mocniejszymi trunkami. mozna dolaczyc do nas nawet z kawa wzmocniona bailey'sem )) tutaj jednak siedzimy i wspominajac tuwima pijemy wodeczke, o ktorej tak czesto pisal )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filifionna Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 19.03.06, 20:43 a z kieliszkiem metaxy można?Tak u mnie zimno ,że trzeba się czymś rozgrzać Odpowiedz Link
dimanche A co powiecie na bimber? 19.03.06, 20:50 A jak byłam na Białorusi, to piłam zajebisty bimber, wujek Lonia sam pędzi w takiej piwnicy... Odpowiedz Link
rafi.raf Re: A co powiecie na bimber? 19.03.06, 21:04 dimanche napisała: > A jak byłam na Białorusi, to piłam zajebisty bimber, wujek Lonia sam pędzi w > takiej piwnicy... jesli tylko masz ze soba to nalej! Odpowiedz Link
rafi.raf Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 19.03.06, 21:00 alez zapraszam! zapraszam! Odpowiedz Link
filifionna Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 19.03.06, 21:07 To jak bimber jest i się tak swojsko robi to skoczę do spiżarni po kilka słoików ogórków Odpowiedz Link
magoo_king Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 19.03.06, 21:10 To ja pęto kiełbachy przyniose ... Odpowiedz Link
dimanche no to chlup 19.03.06, 21:26 Zakąska jest obowiązkowa, ale niestey nie lubię śledzików, a wiem, że to zakąska, kora to ma niezłe wzięcie. Dla mnie to śmierdzi, tak samo jak flaczki...no to chlup w ten mądry dziób... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 19.03.06, 21:33 jakos dzisiaj ma awersje do truneczkow...oj wczoraj bylo oj byloP ....ale na wesolo...na szczescie)) Odpowiedz Link
filifionna Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 19.03.06, 21:35 No to chlup.Teraz skoro mamy i wódeczkę i zagryzki trzeba nam tylko jakiegos egzystencjalnego tematu.Po wódce się ludziom egzystencjalizm włączaA jakie dyskusje wtedy!Mmm...przypomniała mi się jedna z zakrapianych debat ze znajomymi.Temat górnolotny-miłość.Znajoma błysnąć chciała znajomością poezji ks.Twardowskiego ale ,ze od wódki jej się język poplatał zamiast słynnego "spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" usłyszeliśmy autorską wersję cytatu "kochajcie ludzi bo może być za pozno".O swoim błędzie sie nie zorientowała tylko zdziwiona pytała z czego my się tak wszyscy śmiejemy.Nawet na samo wspomnienie się uśmiecham Odpowiedz Link
skiela1 Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 19.03.06, 21:39 Tez cos w tym stylu wczoraj "chlaplam"ale sie nie przyznam.... I Wy byscie rechotali...i tak by zostalo... Odpowiedz Link
vitalia Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 19.03.06, 22:03 rafi.raf napisał: > zapraszam do stolika z mocniejszymi trunkami. mozna dolaczyc do nas nawet z > kawa wzmocniona bailey'sem )) > > tutaj jednak siedzimy i wspominajac tuwima pijemy wodeczke, o ktorej tak > czesto pisal )) aa ja zacytuję Tuwima:...jak już o nim. Absztyfikanci grubej Berty I katowickie węglokopy I bratysławskie naftowierty I lodzermensche, bycze chłopy Rębajły, franty, zabijaki Z bandą wykwintnych pind na kupę Warszawskie bubki, żygolaki Ech, całujcie mnie wszyscy w dupę Socjały nudne i ponure Pedeki, neokatoliki Podskakiwacze pod kulturę Czciciele radia i fizyki Uczone małpy, ścisłowiedzy Co oglądacie świat przez lupę I wszystko wiecie: co, jak, kiedy Ech, całujcie mnie wszyscy w dupę I ty, fortuny sku..synu Gó..arzu uperfumowany Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na mordzie zakazanej I ty, co mieszkasz dziś w pałacu A sr.. chodziłeś za chałupę Ty, wypasiony na Ikacu Ech, całujcie mnie wszyscy w dupę I wy aryjskie rzeczoznawcy Wypierdy germańskiego ducha (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę Wierzcie mi, jedna będzie jucha!) I wszechsłowiańscy marzyciele Ubrani w malowniczą trupę Z byle mistycznym kpem na czele Ech, całujcie wy mnie wszyscy w dupę I ten ów belfer szkoły żeńskiej Co dużo chciałby, lecz nie może I ten profesor Cy... wileński (Pan wie już za co profesorze!) I ty za młodu niedorżnięta Magiero, co masz taki tupet Że szczujesz na mnie swe szczenięta Ech, całujcie wy mnie wszyscy w dupę I wy ględziarze i bajdury Cięgnące z nieba grubą rentę O, łapiduchy z Jasnej Góry Z Góry Kalwarii parchy święte I ty, księżulku, co kutasa Zawiązanego masz na supeł Żeby ci czasem nie pohasał Ech, całujcie wy mnie wszyscy w dupę I te syjontki palestyńskie Haluce, co lejecie tkliwie Starozakonne łzy kretyńskie Że "szumią jodły w Tel-Avivie" Karne pętaki i szturmowcy Zuchy z Makabi, czy Owupe I rekordziści i sportowcy Ech, całujcie wy mnie wszyscy w dupę I wy, o których zapomniałem Lub pominąłem was przez litość Albo dlatego, że się bałem Albo, że taka was obfitość I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skażesz mnie na ciupę Żem to się stał świntuchów hersztem Ech, całujcie wy mnie wszyscy w dupę Odpowiedz Link
antidotumm Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 20.03.06, 13:23 Naraze sie wszystkim: nie lubie bimbru. Lubie metaxe i zoladkowo gorzka. Odpowiedz Link
dimanche Witaj Antidotum 20.03.06, 14:08 antidotumm napisała: > Naraze sie wszystkim: nie lubie bimbru. > Lubie metaxe i zoladkowo gorzka. Nie naraziłaś się, bo ja żołądkową też uwielbiam. dawno Cie nie czytałam...No to chlup, my dear! Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 20.03.06, 14:53 Whiskey moze byc? Wciaz ucze sie ja pic i ciagle wole nasza wodke. A za kilkanascie dni nazlopie sie zubrowki i jarzebiaku Odpowiedz Link
antidotumm Re: Stolik miłośników mocniejszych trunków 20.03.06, 15:05 Polecam tez Winiak Luksusowy, ktoremu nawet kiedys poswiecilam caly watek. Odpowiedz Link