umfana 11.07.06, 13:29 Przepraszam Cię za niepotrzebną aferę i do miłego! :o) PS Jest mi potwornie wstyd... wyszłam na histeryczkę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f.l.y Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 14:04 skojarzylo mi się, że dario05 jest fachowcem od komputerów - prawda to? potrzebuję pomocy, żeby uleczyć zawirusowany komputer syna.... taki przegląd, przywrócenie do życia.... czy jest na sali komputerowy lekarz? Odpowiedz Link
kriss67 Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 14:41 Jakie znacie dobre, darmowe programy antywirusowe? Z obsługą w jezyku polskim? Odpowiedz Link
very_famous Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 14:59 Dobre, darmowe i po polsku? Takie rzeczy to tylko w Erze Masz za wysokie wymagania Odpowiedz Link
tomek854 Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 15:02 w erze, albo w linuxie Odpowiedz Link
kriss67 Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 15:07 Nabijacie sie ze mnie ancymony!!! Nie tylko w Erze. Przez rok miałem Kasperskiego, płytka z miesiecznika Enter. Chodził super, chociaż produkt polski i po polsku. Niestety, licencja wygasła i klops Odpowiedz Link
muka77 Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 15.07.06, 21:56 kasperski jest rosyjskim programem nie polskim Odpowiedz Link
wadera3 Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 16:52 kriss67 napisał: > Jakie znacie dobre, darmowe programy antywirusowe? Z obsługą w jezyku polskim? www.avast.com Odpowiedz Link
umfana Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 19:38 Ja polecam Avast! i Ad-Aware Odpowiedz Link
f.l.y Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 12.07.06, 09:43 dziękuję za info dogadam się z synem i odezwę się Odpowiedz Link
wadera3 Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 16:52 f.l.y napisała: > skojarzylo mi się, że dario05 jest fachowcem od komputerów - prawda to? > > potrzebuję pomocy, żeby uleczyć zawirusowany komputer syna.... > taki przegląd, przywrócenie do życia.... > > czy jest na sali komputerowy lekarz? > polecam swojego domowego "lekarza" z zawodu i zamiłowania informatyk Odpowiedz Link
umfana Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 11.07.06, 19:38 Prawda! Dario jest uczciwym fachowcem od komputerów. Polecam go! Odpowiedz Link
dario05 Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 15.07.06, 16:24 Nie no, nie przesadzaj. Juz ci mowilem ze jak ja przyjezdzam do klienta to wszystko samo zaczyna dzialac Odpowiedz Link
umfana Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 15.07.06, 21:29 Hej Dario! Opisałam ten przypadek na zamkniętym forum o rzeczach paranormalnych- Życie po Życiu. Adminka tegoż forum odpowiedziała mi, że w liceum miała takiego kumpla, który naprawiał sprzęt fizykowi na lekcjach przez sam dotyk.. hihihi. Może znacie się z nią? Dziewczyna jest z Warszawy. Nawet zaproponowała mi, abym Cię zaprosiła na jej forum. Dam Ci linka tam na maila. Jak będziesz miał czas wpadnij do Jaszczurii i opisz to! Pozdrawiam serdecznie :o) Odpowiedz Link
kriss67 Re: Dario ogromnie dziękuję ! Jesteś fantastyczn 16.07.06, 08:44 Hejka Umfana To opiszę Ci historię, której świadkiem był dominikanin Józef Maria Bocheński. Może o nim słyszałaś? Bardzo barwna postać. W 1935 roku robił reportaż o Niepokalanowie. Ojciec gwardian Kolbe stworzył tam swoistą mieszankę - klasztor i najwieksza w Polsce przedwojennej drukarnia. Drukowano tam Dziennik, Rycerza, Małego Rycerza i wiele innych rzeczy. Nakład dochodził do kilkuset tysiecy dziennie. Maszyny drukarskie były najnowoczesniejsze w kraju. Podczas pobytu Bocheńskiego w Niepokalanowie nastapiła awaria maszyny produkcji niemieckiej. Franciszkanie mechanicy dwoili sie i troili, żeby usunac usterke. Po dłuższym czasie zameldowali Ojcu Kolbe, że nic z tego, trzeba sciagać części z Niemiec. Kolbe policzył koszty o doszedł do wniosku, że nie stac go na tak duzy wydatek. I co zszokowało Bocheńskiego? Kolbe zebrał jak nawiecej braci, którzy akurat byli wolni i wydał komende:"Na kolana i modlitwa". Kilkudziesieciu młodych ludzi, odzianych w upaprane farbą i olejem habity, padło na kolana i pogrążyło sie w modlitwie. Po kilku minutach maszyny ruszyłu Autor reportażu Bocheński nie wiedział wtedy, że za kilkadziesiat lat ten surowy w obyciu niepozorny franciszkanin Kolbe zostanie świetym. Na marginesie: w latach 40 Niemcy zdemontowali linie produkcyjna i zarekwirowali park maszynowy. Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
umfana Krzysztof :o) 16.07.06, 11:53 Twój wpis kwalifikuje się na forum Jaszczurii "Życie po Życiu" :o) U niej piszą wierzący róznych wyznań i laicy o dziwnych sytuacjach, jakie miały miejsce w ich życiu, etc. Jak pozwolisz to go skopuję i dam Jaszczurce, albo sam zapukaj do Niej pisząc, że jesteś ode mnie. Jaszczuria ma forum zamknięte. Pozdrawiam i dziękuję za ten post! :o) Odpowiedz Link
f.l.y Re: umfano.... 19.07.06, 10:22 ale czemu nie napisałaś że....dario05 jest takim przystojniakiem! Odpowiedz Link
kriss67 Re: umfano.... 19.07.06, 12:22 Powiem Ci jeszcze Umfana, że kilka lat temu byłem w Niepokalanowie, pisząc dla jednego z tygodników artykuł o franciszkańskiej strazy pożarnej. Poznałem wtedy jednego z ojców, w tym czasie pełniącego - z racji wieku - funkcje honorowego prezesa zakonnej strazy. Ojciec ten był swiadkiem wywozu Ojca Kolbe do obozu zagłady w Oświecimu. Pokzaywał mi zdjęcia, które robił wtedy z ukrycia na poddaszu. Niesamowite to było. Nie wiem czy zakonnik ten jeszcze zyje, bo zdarzenie miało miejsce w 1997 roku. Cześc zdjęć które wtedy mi pokazywał, nigdy nie były opublikowane. Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link
umfana Krzysztof dzięki :o) 19.07.06, 19:04 Proszę Cię zapukaj do Jaszczurii na Jej forum "Życie po Życiu". Sądzę że będzie dziewczyna zadowolona z nowego forumowicza. Napisz Jej tylko, że "jesteś ode mnie". Ona bardzo ostrożnie wpuszcza nowych ludzi na swoje forum. Odpowiedz Link
dario05 Re: Fly 19.07.06, 20:42 umfana napisała: > Zawstydzasz mnie! > :o))) To co ja mam powiedziec <zawstydzony> ? Odpowiedz Link
kriss67 Re: Krzysztof :o) 19.07.06, 10:40 Umfana, spoko, zamieszczaj. Mam jeszcze troche takich historii, np. sprawa bilokacji Ojca Pio. Odpowiedz Link
umfana Kriss zapukaj do Jaszczurii! 19.07.06, 19:07 Tak jak napisałam- najlepiej będzie, jak sam nam napiszesz o tym na forum "Życie po życiu". Daję Ci tam link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23992 Odpowiedz Link