dimanche 21.10.06, 13:23 Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei tak jak Bolek i Lolek, dzieci z Bullerbyn... Ja bym tak chciała... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary.austin Re: Chcielibyście tak? 21.10.06, 13:38 Chyba już nie... Pozwolę sobie odpowiedzieć Ciechowskim: PODRÓŻ DO INDII byłem dzieckiem gdy ich spotkałem a oni mnie byłem dzieckiem to właśnie od nich wszystko to wiem byłem dzieckiem to im wierzyłem a sobie nie byłem dzieckiem i tak naprawdę dzieckiem być chcę byłem dzieckiem jak łatwo było wierzyć mi gdy miałem siedem lat ale świat był większy niż dziś nie odwiedzę pustyni, puszczy i Syren z Raf nie odjedzie pociąg do Indii a z nim i ja nie spotkam Winnetou nie będę łowcą głów Piotrusia Pana zabił już we mnie wróg nieśmiertelny Kapitan Hook umarli Staś i Nel w Bullerbyn nie ma dzieci nie ma już wyspy dla Robinsona i dla mnie nie ma też ...kiedy byłem małym chłopcem... nie spotkam Winnetou nie będę łowcą głów Piotrusia Pana zabił już we mnie wróg nieśmiertelny Kapitan Hook umarli Staś i Nel w Bullerbyn nie ma dzieci dla Robinsona nie ma już wyspy i dla mnie nie ma też nie spotkam Winnetou Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Chcielibyście tak? 21.10.06, 23:04 Nie. Byłam naiwna, zakompleksiona, wszystkiego sie bałam, nawet (a może przede wszystkim) miłości. I dostałam za to po d... Odpowiedz Link
dimanche Re: Chcielibyście tak? 21.10.06, 23:12 A ja jako dziecko byłam bardzo ppewna siebie, zero kompleksów, a potem coś pękło...ale nie bez przyczyny... Odpowiedz Link
tooo-tiki Re: Chcielibyście tak? 22.10.06, 23:58 tak, chciałabym. Tzn. chciałabym mieć te konkretne dziecięce cechy typu wiara, nadzieja, ufność, bo całości dzieciństwa nie chciałabym powtarzać... Odpowiedz Link
dimanche Re: Chcielibyście tak? 23.10.06, 00:01 tooo-tiki napisała: > tak, chciałabym. Tzn. chciałabym mieć te konkretne dziecięce cechy typu wiara, > nadzieja, ufność, bo całości dzieciństwa nie chciałabym powtarzać... > Dokładnie to mam na myśli... Odpowiedz Link
roztoczanski Re: Chcielibyście tak? 25.10.06, 09:52 Mnie brakuje dzieciecej ciekawosci swiata, bo teraz czesto plany koncza sie konkluzja "moze lepiej zostac w domu" Odpowiedz Link
dimanche Re: Chcielibyście tak? 25.10.06, 13:58 A mnie brakuje m.in. odwagi, jaką miałam, będąc dzieckiem...teraz takiej nie mam... Odpowiedz Link
danl16 Re: Chcielibyście tak? 25.10.06, 17:49 ja mam jeszcze większą niz w dziecinstwie dimanche napisała: > A mnie brakuje m.in. odwagi, jaką miałam, będąc dzieckiem...teraz takiej nie ma > m... Odpowiedz Link
magoo_king Re: Chcielibyście tak? 25.10.06, 22:11 Chciałbym zwłaszcza tak jak z Bullerbyn dzieci. zawsze mnie zastanawiały te labirynty w stogach siana. jeśli zaś chodzi o muzykę to istatnio mocno na mnie pływa tekst który ptzytoczę wykonywany przez grupę akurat do słów Juliana Tuwima Do prostego człowieka Gdy znów do murów klajstrem świeżym Przylepiać zaczną obwieszczenia, Gdy "do ludności", "do żołnierzy" Na alarm czarny druk uderzy I byle drab, i byle szczeniak W odwieczne kłamstwo ich uwierzy, Że trzeba iść i z armat walić, Mordować, grabić, truć i palić; Gdy zaczną na tysięczną modłę Ojczyznę szarpać deklinacją I łudzić kolorowym godłem, I judzić "historyczną racją", O piędzi, chwale i rubieży, O ojcach, dziadach i sztandarach, O bohaterach i ofiarach; Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin Pobłogosławić twój karabin, Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba, Że za ojczyznę - bić się trzeba; Kiedy rozścierwi się, rozchami Wrzask liter pierwszych stron dzienników, A stado dzikich bab - kwiatami Obrzucać zacznie "żołnierzyków". - - O, przyjacielu nieuczony, Mój bliźni z tej czy innej ziemi! Wiedz, że na trwogę biją w dzwony Króle z pannami brzuchatemi; Wiedz, że to bujda, granda zwykła, Gdy ci wołają: "Broń na ramię!", Że im gdzieś nafta z ziemi sikła I obrodziła dolarami; Że coś im w bankach nie sztymuje, Że gdzieś zwęszyli kasy pełne Lub upatrzyły tłuste szuje Cło jakieś grubsze na bawełnę. Rżnij karabinem w bruk ulicy! Twoja jest krew, a ich jest nafta! I od stolicy do stolicy Zawołaj broniąc swej krwawicy: "Bujać - to my, panowie szlachta!" bardzo dobry text ma też grupa Coma --> Tonacja (sygnał z piekieł) Odpowiedz Link