brunon.4 21.09.07, 20:34 lepiej najpierw duże czy małe sztuki uprasować. Jak sądzicie?... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crista_lia Re: Prasowanko wieczorne 21.09.07, 20:42 brunon.4 napisał: > lepiej najpierw duże czy małe sztuki uprasować. Jak sądzicie?... Najlepiej zacząć od prasowania myśli, potem nie wiem Odpowiedz Link
weekenda Re: Prasowanko wieczorne 21.09.07, 20:42 najpierw małe, bo mało miejsca do prasowania potrzebują Jak zaczniesz prasować duże to małe będą spadały z deski. NO! pod warunkiem, że cały stos prasowania lezy sobie na desce... ja tak mam... Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 15:53 weekenda napisała: > najpierw małe, bo mało miejsca do prasowania potrzebują Jak > zaczniesz prasować duże to małe będą spadały z deski. NO! pod > warunkiem, że cały stos prasowania lezy sobie na desce Nie - leży sobie w kartoniku, a co się nie mieści - na poręczy krzesła... Odpowiedz Link
weekenda Re: Prasowanko wieczorne 21.09.07, 20:43 Ty... ja tam siedzę i piję sobie czerwone winko... stos prasowania - a jakże jest - czeka sobie... kiedyś się doczeka Odpowiedz Link
magdajeden Re: Prasowanko wieczorne 21.09.07, 21:30 rozsądek nakazuje najpierw te trudniejsze a potem na deser łatwiejsze. doświadczenie mówi, że jest na odwrót. Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 15:55 magdajeden napisała: > rozsądek nakazuje najpierw te trudniejsze a potem na deser łatwiejsze. > doświadczenie mówi, że jest na odwrót. Trudniejsze to zostają dla żony )) Odpowiedz Link
agulaszek Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 13:07 Poważny problem. Najpierw te, które wymagają niższej temperatury, potem te, które wyagają wyższej. A najlepiej wcale nie prasować i tak się pogniecie. Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 15:56 agulaszek napisała: > Poważny problem. Najpierw te, które wymagają niższej temperatury, > potem te, które wyagają wyższej. Etam, jedzie się równo na maxa. > A najlepiej wcale nie prasować i tak się pogniecie. No nie wiem, czy aż tak się pogniecie... Odpowiedz Link
agulaszek Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 16:24 ale jak uprasujesz żonie/dziewczynie stringi w temperaturze jak do lnu oooj to będzie się działo... A co do gniecenia to jak się nie nosi to się nie gniecie no chyba, że masz ciasno w szafie Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 16:40 agulaszek napisała: > ale jak uprasujesz żonie/dziewczynie stringi w temperaturze jak do > lnu oooj to będzie się działo... Lniane nosi > A co do gniecenia to jak się nie nosi to się nie gniecie no chyba, > że masz ciasno w szafie Nam się gniecie w pralce, nie wiem, może jakąś droższą powinniśmy kupić? Odpowiedz Link
agulaszek Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 16:43 O lnianych stringach nie słyszałam DDD Dobra pralka i płyn zmiękczający to podstawa Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 16:56 agulaszek napisała: > O lnianych stringach nie słyszałam DDD Rozkosznie stymulują. > Dobra pralka i płyn zmiękczający to podstawa Chyba ręczna... Odpowiedz Link
agulaszek Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 16:59 No cóż trzeba się więc rozejrzeć za lnianymi, skoro tak zachwalasz ;D Ręcznie nie wszystko się dobrze upierze. Odpowiedz Link
kriss67 Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 13:28 Zdecydowanie i można powiedzieć - z pewnością... Najpierw prasuje małe sztuki, potem wielkie. I tak ogólnie - prasować uwielbiam Odpowiedz Link
brunon.4 Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 15:58 > Najpierw prasuje małe sztuki, potem wielkie. I jaki zysk z tego? - pytam bo bym musiał najpierw rozsegregowac rzeczy leżące sobie w kartonie - a to dużą, a to mała... > I tak ogólnie - prasować uwielbiam Ach ten syk pary... Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 16:26 agulaszek prasujesz stringi????????? w sumie nie zdziwilabym sie, mialam kiedys kolezanke, ktora prasowala sznurowki... to jest schiza! ja nie cierpie prasowac, a jak juz musze, to zaczynam od najgorszych czyli od koszul do pracy, potem ewentualnie jakies koszulki albo spodnie ktore tego wymagaja.. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 16:32 Taa, stringi w pierwszej kolejności, tylko, że tam nie bardzo jest co prasować ;DDD Odpowiedz Link
login_niedostepny Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 16:36 sznureczek zeby sie rowno ukladalDDDD Odpowiedz Link
mabiwy Re: Prasowanko wieczorne 22.09.07, 22:17 prasowanie, to jest to.. ..czego nie znoszę uczciwie i z pełnym przekonaniem Odpowiedz Link