Dodaj do ulubionych

Głupiejemy w oczach

05.12.07, 04:20

Polscy uczniowie zajęli 23. miejsce w zorganizowanym przez OECD teście
kompetencyjnym PISA, badającym umiejętności i wiedzę 15-latków

Należymy do edukacyjnych średniaków, a do krajów zajmujących czołowe miejsca w
rankingu, jak Finlandia, Hongkong czy Kanada, bardzo wiele nam brakuje.

Do wyników badania dotarł "Głos Nauczycielski''. Pierwsze miejsce zajęli w nim
uczniowie z Finlandii, a w dalszej kolejności: z Hongkongu, Kanady, chińskiego
Tajpej, Estonii, Japonii i Nowej Zelandii.

Polska zajmuje 23. miejsce, co oznacza, że poziom naszych uczniów utrzymuje
się w średniej OECD, obok Węgier, Danii, Szwecji i Francji. Znacząco
prześcigają nas sąsiedzi - Czechy i Niemcy, a także inne kraje UE, m.in.
Irlandia, Belgia, Wielka Brytania, Słowenia, Holandia, Austria.

wiadomosci.onet.pl/1455732,2677,glupiejemy_w_oczach,kioskart.html
Obserwuj wątek
    • orin Dziennikarze głupieją w oczach 05.12.07, 08:00
      Czytałem parę dni temu o tym i coś mi się nie zgadza.
      W szczegółach wygląda to tak:
      "Polska młodzież najlepiej wypadła w czytaniu i rozumowaniu w naukach
      humanistycznych: nasze 15-latki zajęły w tej dziedzinie 9. pozycję w rankingu.
      Jednak już z wiedzą przyrodniczą poradzili sobie zdecydowanie słabiej – 23.
      miejsce w tabeli. Jeszcze gorzej z matematyką – 25. miejsce, nieco poniżej
      średniej OECD."
      www.dziennik.pl/wydarzenia/article91676/Polscy_uczniowie_to_sredniacy.html
      Więc nie wiem skąd pochodzi to 23 miejsce, może tylko w zakresie przyrodniczym a
      podali jako wynik całkowity, choć teoretycznie i średnia taka mogła być.

Jednak to czy głupiejemy nie zależy od poziomu wiedzy i umiejętności lecz zmiany
      tego poziomu, w przypadku głupienia w dół. Tu akurat polscy gimnazjaliści jako
      jedni z niewielu poprawili wyniki w porównaniu z testami w latach 2000 i 2003.
      Wyniki większości krajów spadały w dół.
      www.pisa.oecd.org/document/2/0,3343,en_32252351_32236191_39718850_1_1_1_1,00.html
      Więc nasi mądrzeją a nie głupieją.
      A kto głupieje w oczach? Dziennikarze pewnikiem. Tylko to akurat żaden news.
      • tjbazuka Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 08:29
        > chińskiego Tajpej?
        To sie Taiwan nazywa zdaje sie.
        Tak mnie uczyli w szkole podstawowej.
        co to za podlizywanie sie Chinskiej Republice Ludowej?
        dzienikarz z Trybuny chce byc na sile poprawny politycznie.
        wink
        • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 08:44
          To nie dziennikarza glupieja. To zawod dziennikarza zmienia swoj charakter.
          Teraz do pracy szuka sie "redaktorow" w znaczeniu pisaczy tekstow. Tradcyjny
          redaktor, w znaczeniu kgoosc kto bedzie dokonywal redakcji tesktu, jako postac
          zanika. Razem z korektorem. Taki redaktor jak Grydzewski przed wojna, slynacy ze
          zdania "co prawda wiem ze to Slowacki napisal Pana Tadeusza ale przed
          zatwierdzeniem do druku wole to sprawdzic".

Dodatkowo, w duzej ilosci przypadkow tekst nie ma czytelnika informowac, tylko
          potwierdzic jego niejasne intuicje. A juz bron Boze nie moze mu sugerowac ze
          czegos nie wie albo nie rozumie. W koncu musimy sprzedac to co produkujemy.

Taki przykladzik rzuce na koncu:

Gazeta nazywa sie Odnowa.

"Tak zwane emocje negatywne nie są naprawdę negatywne, bo zawierają
          pewne ukryte wartości pozytywne, które sa jak tajemne złoto
          alchemika."
          • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 08:57
            > "Tak zwane emocje negatywne nie są naprawdę negatywne, bo zawierają
            > pewne ukryte wartości pozytywne, które sa jak tajemne złoto
            > alchemika."

Niespełniony Filozof? Teraz wiem, gdzie ta Brać po Filozofii się
            udaje praktykować..

Brysmile
            • orin Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:11
              Jakby Szwagier nie podał źródła, to pomyślałbym że cytat z Coehlo smile
              Tam same takie dyrdymały.
              • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:17
                Też się zastanawiam, co tak głębokiego Ludzie w Nim odnajdują.. Jak
                dla mnie usiłowanie wetknięcia kłębka włóczki, jako wełnianego
                płaszcza MaxMara.. najgorzej, ze udaneuncertain
                • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:23
                  Nie znam goscia. Mnie do pasji doprowadzaja ci niedouczeni Amerykanie po kursach
                  pisania, twowzacy jakie siedmiosetstronicowe (fakt ze czcionka ze mozna by krowy
                  wiazac) dziela oparte na stereotypach, przeklamaniach, wyssaniach z palca i
                  teoriach spiskowych. Ze wzgledow BHP trzymalem sie z dala od Dan Brown Inc. i
                  jego produkcji, ale dalem sie wpuscic w lekture tego czegos o Kancie w Krolewcu
                  i, przepraszam za wyrazenie, kurwica mna po scianach barakowozu rzucala.
                  • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:29
                    I to jest nowa jakość - od rzemieślniczej rzetelnej informacji do
                    sztuki wzbudzania emocji "informacją".. chyba nie kwestionujesz
                    ewolucji?? To, że wsteczna, to tylko szczegół przecież.. gorzej, że
                    uwsteczniająca (zabiłeś mnie czcionką i krową;DDDDDDD)
                    • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:36
                      Ja rozumiem, ewolucja, emocje. Ale w koncu tu idzie o czlowieczenstwo. To
                      literatura nas odroznia od zwierzat big_grinDD

Ekhem, twoj przyklad z Doda jest trafny. To jest to te Amerykany i ich
                      grocholowato-wisniewscy nasladowcy robia. Za przeproszeniem ekstrahuje taki/taka
                      z literatury to co blyszczy i wabi i sprzedaje. Dokladnie to co rozne
                      post-Pamele Anderson robia, ekstrahujac (no co? tak sie mowi) z erotyki (ktora
                      sie z glowy bierze) cos co sie nazywa sex (koniecznie przez x, nawet w
                      Pasikurowicach), co glowy nie potrzebuje (przynajmniej mozgoczaszki). No!

Ide pracowac, popienilem sie na marnosc swiata, trzeba troche w pocie czola
                      czynic go sobie poddanym.
                      Na razie.
                      • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:42
                        Hmm..
                        Wiesz, jakbyś musiał rzucić kawę ze wzgl. zdrowotnych, to daj znać..
                        chyba juz mam jasno sprecyzowany zakres tematów, które skutecznie
                        podnoszą Ci ciśnienie i motywują do pracy;DDD (..i tu powinien
                        wybrzmieć subtelnością śmiech Rzeczonejsmile)))

Póki cosmile
                      • orin Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:07
                        Szwagier, pełna zgoda z jednym zastrzeżeniem:
                        Doda to kicz, a kicz jest piękny!
                        • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:18
                          Eeee tam.. kicz BYWA piękny, gdy jest szczerysmile) Granie kiczu, to
                          już gorzej niż chałasmile
                        • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 13:35
                          orin napisał:

> Szwagier, pełna zgoda z jednym zastrzeżeniem:
                          > Doda to kicz, a kicz jest piękny!

Doda jako jelen na rykowisku, opakowanie na butelki wodki w ksztalcie pudelka
                          (pies) ze scinek polipropylenowych,

www.allegro.pl/item274677975_pamietny_pudelek_schowadelko_na_butelke_wodki.html
                          krasnoludek ogrodowy czy piosenki Janusza Laskowskiego. Zgoda. Tylko niech
                          bedzie rownoprawnienie i niech sie ten jelen pojawia w TV tak czesto jak Doda.
                • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:26
                  nie ma powodu deprocjonować jego twórczość. Jedni czytają tego typu
                  literaturę, inni oglądają południowoamerykańskie seriale. Jedno i
                  drugie mi obce, co nie znaczy, że potępiam w czambuł. Jeśli ktoś
                  odnajduje istotne dla siebie wartości (jakie by nie były), to w
                  porządku.
                  • szwagier_z_niemodlina Mabiwy! 05.12.07, 09:29
                    Odpowiem staroniemieckim "jein" smile
                    I tak i nie.
                    Literatura jest, dla mnie bynajmniej, sprawa zbyt powazna, zeby pozwalac na to
                    by i nia zaczal rzadzic marketing, a o powodzeniu ksiazki decydowala kampania
                    reklamowa. Innym, dajcie mi gowno, a ja je opakuje i sprzedam. To jest sprawa
                    wartosci smile)
                    A poza tym - zgadzam sie. Zawsze byla Mniszkowna.
                    • mabiwy Re: Mabiwy! 05.12.07, 09:41
                      w końcu głowę masz na karku i bez Twojej woli nikt nie zmusi Cię do
                      pochłaniania papki, bez względu na opakowkę. W literaturze jest
                      miejce i dla Kanta, i dla Carolla, i dla Lundluma i dla Dołęgi-
                      Mostowicza. Wybór należy do Ciebie smile
                  • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:32
                    Wiem, że pojechałam, ale.. jakby to.. mam wrażenie, że Niektórzy
                    znajdują w Nim Guru na zycie. I to mnie przeraża. Dlatego w tym
                    przypadku odstępuję od zasady kwestionowania Czyjegoś gustu (z Dodą
                    mam podobnie). Moim zdaniem jest różnica między szczerą chałturką, a
                    chałturą celowo pozującą na sztukę.
                    • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:33
                      *zasady NIEkwestionowania, oczywiściesmile
                      • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:47
                        plusujesz, bo wyraźnie określasz, że to Twoje prywatne zdanie, ale
                        dopuść, że ludzie to nie klony, a każdy ma wolną wolę. Na
                        szczęście smile
                        • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:50
                          Daję Im pełne prawosmile
                          Ja jedynie mówię, że swoje prawo nieco przekraczam - świadomie - w
                          tym "temacie"smile
                          • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:59

odważna z przekraczaniem jesteś, bo Ci punkty karne i utrata prawa
                            jazdy nie grożą wink
                            • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:01
                              Gdzieś odważnym być trzeba.. dla własnego zdrowia psychicznego;P
                              • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:19
                                od czegoś trzeba zacząć wink
                                • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:21
                                  Chcesz nam o tym opowiedzieć?wink)
                                  • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:26
                                    dobra..

mam to już za za sobą.. the end wink
                                    • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:29
                                      Normalnie bym spytała, czy zawsze tak szybko.. kończysz, ale.. może
                                      lepiej nie;DDD
                                      • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:32
                                        STOP!! margines intymności

;P
                                        • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:35
                                          No przecie nie spytałam;PPP
              • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:18
                Czesc wam obojgusmile Coelho? Musze na to kiedys rzucic okiem. Podbno, mowiac
                Sienkiewiczem "straszny byl".
                Sluchalem ostatnio Manaamu i caly czas zamiast "Luccioola" slyszalem
                "Grochoola". Okropne uczucie sad
                • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:21
                  A Dodę wielbisz? To coś z tego przedziału klasowego..
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:24
                    Sposrod wszystkich jej czesci ciala, duzym szacunkiem darze jej glowe do
                    interesowsmile Czy pan Coelho tez ja ma?
                    • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:25
                      O to to.. już nawet nie na tropie jesteś, a mierzysz, oko mrużącwink
                      • orin Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:43
                        Ja bym Coehlo porównał bardziej do Rubika.
                        A Dody będę bronił jak niepodległości. Oczywiście, że to w 80% świetny produkt
                        marketingowy i rewelacyjny PR, ale na tyle kiczowaty i z pewnym przymrużeniem
                        oka, że to raczej zabawa w przeciwieństwie do nadętych póz innych 'celebrities'.
                        • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:46
                          Ja Jej broniłam zgodnie piersią własnąwink do czasu.. jak już zrobiła
                          się malutka i pokazała, że ma zerowy dystans do siebie, bo Jej Ktoś
                          śmiał w tej samej konwencji parę słów powiedzieć, to mnie swoim
                          niedowartościowaniem zabiłasmile)
                        • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:49
                          a Pendercki to zapewne mistrz gatunku smile Wolę Rubika.
                          • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:52
                            I znów się skończy Finladia w szklaneczce.. ja też;DD Blondas nie
                            pozuje na Bacha, szczerze sobie chałturzy ku uciesze Gawiedziwink
                            • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:56
                              ja tam wolę gin i gorzki soczek, dlatego niezwykłej łagodności
                              jestem smile

widać mam plebejski gust. I to nia a nic nie boli smile
                              • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:59
                                ..i nic a nic się nie czepiaszwink)

Jak znam zycie, Niektórzy nazwą to bezguściem;DD

Kolejne moje zdanie: Pozerzy nie potrafiący się przyznać do żadnej
                                plebejskiej słabości, są naprawdę słabi.. o snobizm z góry nie chcę
                                podejrzewaćwink
                                • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:16
                                  trafione, zatopione smile

nie mój problem, ja sobie bardzo strawnego oratorium posłucham, bez
                                  względu na jego tzw walory artystyczne.

daleki od takich wniosków jestem, nie mam w tej kwestii zdaania smile
                          • orin Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:56
                            Ja tam wolę starych mistrzów, ale choodziło mi raczej o stosunek formy do treści
                            i robienie z tego produktu marketingowego.
                            • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 09:56
                              ja też

mnie też big_grin
                      • mysza63 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:06
                        Piszecie jak 100% snoby.

Dla mnie jeśli ktoś wogóle czyta a nie siedzi godzinami przed monitorem to już sukces.
                        • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:11
                          nie sukces a potrzeba. I o to właśnie chodzi smile
                          • orin Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:15
                            Nie wiem czy to rzucenie się na Tolkiena albo Rowling przekuje się w jakąś
                            potrzebę. Jeśli to na kolejnego Dan Browna. Muże niech lepiej siedzą przed kompem?
                            • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:17
                              No właśnie, nie wiesz smile
                              • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:23
                                Ej no, nie popadajmy w skrajności, bo niebawem Dodę i s-kę
                                sprowadzimy do tematycznego tabu, jeśli o rozmowy idzie.. pogadać,
                                to chyba o wszystkim wolno?smile
                                • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:27
                                  a co tu innego robisz ?
                                  • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:28
                                    score;P
                                    • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:31
                                      przekaźnik jest, owszem. Satelity zbędne wink
                                      • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:42
                                        To będzie zupełny offtopic, ale moze w środku Nikt się nie
                                        przyczepi?wink

Co do potrzeb..

Myślisz, ze stwierdzenie "chcę Ci być potrzebny" uprawnia
                                        jednocześnie do decydowania, do czego potrzebny?
                        • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:20
                          Myszka, no prosze Cię.. to tak, jakbyś napisała "dla mnie, jak ktos
                          je cokolwiek, zamiast głodować, to sukces" - kit, że je cyjanek i za
                          chwilę nie będzie już jeść musiał w ogólesmile Albo napycha się samym
                          fastfoodem, który zniszczy Mu zdrowiesmile
                          • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:29
                            jeśli wie po co sięga i taki jego wybór, to czemu go uszczęśliwiać
                            na siłę? Pigmalion?
                            • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 10:34
                              A jeśli nie wie, tylko naiwnie wierzy?wink

Nie, to nie ma Komus powiedziec "jesteś ignorantem, nie znasz się,
                              oddychasz CO2".. to raczej może skłonić do większego dystansu, z
                              jakim łyka sie każda ofertę z cyklu "modna"smile

Wracając do Rubika - ja mam swiadomość muzyczną, ze Facet
                              wykorzystuje nieskomplikowane schematy melodyczne, może nieco bawi
                              się z rytmem jedynie, ale zamysł "ma wpadać w ucho" jest słyszalny
                              od pierwszych taktów - mam więc świadomość jakości. Czy to zmienia
                              fakt, ze podoba mi się jego twórczośc? Niesmile) jedno z drugim nie ma
                              nic wspólnegosmile
                              • mabiwy Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 13:09
                                a czyja to ocena? chcesz urobić kogoś na swój wzór i podobieństwo?

w tym rzecz. I nikomu nic do tego, co ja mam w kanapce wink
                                • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 13:30
                                  mabiwy napisał:

> w tym rzecz. I nikomu nic do tego, co ja mam w kanapce wink

Ale to ze ty masz cos w kanapce nie chroni tego czegos przed ewentulana krytyka.
                                  Za to czym jest, a nie za to ze jest w twojej kanapce.

Jezeli dodatkowo widze wielka akcje reklamowa sprzedawania kanapek z tym wlasnie
                                  i tyle o tym czyms w mediach i na ulicach i wszedzie to jest ze az sie boje,
                                  uczciwszy uszy, rozporek rozpiac (jak kiedys lodowke otworzyc, bo tam Gierek
                                  mogl byc) to ja moge larum grac ze tu upadek sztuki kanapkowej sie odybwa, co? smile
                                  • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 13:35
                                    <LOL>

Szwagru.. Ty przed jakimś wiecem ćwiczysz, czy przed debatą z
                                    ugrupowaniem skrajnie którośstronnym?wink)

Do "zobaczyska"smile
                                    • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 17:48
                                      Eee, nie. Po prostu dwunasty rok w internecie smile
                                      • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 17:51
                                        To ja, jako ponadroczniak zaledwie, myślałam, ze to idzie w
                                        stroną "wszystkowisimi", nie wrzeniawink)

A to Bebe, to.. może Twoje po prostu?;PPP
                                        • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 17:59
                                          p_k_79 napisała:

> To ja, jako ponadroczniak zaledwie, myślałam, ze to idzie w
                                          > stroną "wszystkowisimi", nie wrzeniawink)

Niby tak. Ale to sie realizuje tak ze coraz wiecej rzeczy "wszystkowisimi", ale
                                          te pare gdzie "wrze" to wrze coraz bardziej.
                                          Ale to wyzej to zadne wrzenie, akurat nie smile

>
                                          > A to Bebe, to.. może Twoje po prostu?;PPP

Moje Bebe olewa internet. Licza sie tylko endemiczne chrumaszczyki
                                          chrzestopiorki, ktorych naturalny habitat w endemicznych pozostalosciach
                                          poumocnieniowych jest zagrozone ze wzgledu na kurczenie sie stanowisk
                                          plujomordki paszczalki, ktora nie moze zyc bez jakiegos grzybka w korzeniach,
                                          ktorego znienawidzily babilonskie koncerny od nawozow i to z woda przechodzi
                                          przez ily i chrumaszyczki chrzestopiorki jak nie zra tej plujomordki, to im sie
                                          hormony meskie cofaja i beda same panie chrumaszczykowe i z czego beda jaja i
                                          jakie to bedzie mialo konsekwencji dla stanowisk mrowisk, ufff..
                                          • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 18:05
                                            Ale przyznaj szczerze, jak pod hipnozą, że Orin jest pewnym
                                            katalizatorem Twojego stanu (pod)wrzeniawink)

No proszem, jaki dumny Tatuś.. A nie wygląda na takie mądre Bebe..
                                            no to już nie żyję, jak nic;DDDD

I ja kcem jeszcze zauważyć, ze Męzczyzna, to Bebe może mieć i
                                            nieświadomie, psze Pana;PP
                                            • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 18:14
                                              p_k_79 napisała:

> Ale przyznaj szczerze, jak pod hipnozą, że Orin jest pewnym
                                              > katalizatorem Twojego stanu (pod)wrzeniawink)

Eee, nie. Czemu? Mam zdolnosc zaprzyjazniania sie z ludzmi o innych pogladach,
                                              jak mi pasuje ich styl i zachodzi zdolnosc komunikacji.
                                              Zadne takie. Ty mnie naprawde nie widzialas w stanie wrzenia. malo kto widzial,
                                              bo ja wtedy wychodze.

>
                                              > No proszem, jaki dumny Tatuś.. A nie wygląda na takie mądre Bebe..
                                              > no to już nie żyję, jak nic;DDDD

No bo Bebe po mnie wzielo urode, na swoje nieszczesciebig_grinD

>
                                              > I ja kcem jeszcze zauważyć, ze Męzczyzna, to Bebe może mieć i
                                              > nieświadomie, psze Pana;PP

Niby tak, ale prawdopodobienstwo tego moze byc wieksze lub mniejsze w zaleznosci
                                              od czynnikow genetyczno-kulturowych. Choc oczywiscie slynna scena z Barei:
                                              "placicie alimenty?". Fakt.

• p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 18:19
                                                No też się asekurowałm "(pod)"smile

Jemu to już mówiłam, to i Tobie powiem: uwielbiam czytać
                                                Wasze "potyczki". Kawkę sobie stawiam obok i lecę, jak prasówkęsmile)
                                                Teraz doszły jeszcze potyczki rzeczonego z Mabiwysmile

Yyyyy.. znaczy, to Bebe też choduje brodę-giganta?wink Ale.. to nie
                                                jest Dziewczynka?wink
                                                • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 18:23
                                                  p_k_79 napisała:

> Jemu to już mówiłam, to i Tobie powiem: uwielbiam czytać
                                                  > Wasze "potyczki". Kawkę sobie stawiam obok i lecę, jak prasówkęsmile)
                                                  > Teraz doszły jeszcze potyczki rzeczonego z Mabiwysmile

Jakie potyczki? Przeciez to jest staropolskie "tak, tak panie Gerwazenku, taka
                                                  tak panie Protazenku i ogolne kochajmy sie". To jest szesnastowieczna tolerancja
                                                  religijna gdzie nikt stosow nie stawial, bo raz jak to sasiada a dwa czy to
                                                  takie wazne ta religia? :_DD

>
                                                  > Yyyyy.. znaczy, to Bebe też choduje brodę-giganta?wink Ale.. to nie
                                                  > jest Dziewczynka?wink

Dziewczynka, dziewczynka. Jak najbardziej.
                                                  A wiesz ze o takie rzeczy mozna demonstracje urzadzac?
                                                  Jaka brode-giganta?
                                                  • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 18:28
                                                    No dobra, niech Ci bedzie, że to są pogaduchy przy kuflu
                                                    złocistego.. ja tam swoje wiem;PP

*z demonstracjami nie załapała biedna blondynka*

Z brodą, to gdzieś Agulaszkowi mówiłeś.. chyba o wykończeniówce
                                                    gadaliśta - Ona godzinami tapetuje, a Ty lubisz ascetyczny stan
                                                    naturalnywink)
                                                  • szwagier_z_niemodlina Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 18:35
                                                    p_k_79 napisała:

> No dobra, niech Ci bedzie, że to są pogaduchy przy kuflu
                                                    > złocistego.. ja tam swoje wiem;PP

Twoje prawosmile

>
                                                    > *z demonstracjami nie załapała biedna blondynka*

To ja napisalem? Ja nie uzywam (na ogol) blondu jako argumentusmile

>
                                                    >
                                                    > Z brodą, to gdzieś Agulaszkowi mówiłeś.. chyba o wykończeniówce
                                                    > gadaliśta - Ona godzinami tapetuje, a Ty lubisz ascetyczny stan
                                                    > naturalnywink)

Tak tak, ale ta dluga sie nie zgadza. Na budowie dlugiej nie mozna miec, wiec
                                                    raz na pare tygodni ide strzyc.

A teraz sobie juz ide, bo uswierkne z glodu. Znalazlem fajna kaszankarniebig_grin
                                                    Pa!
                                                  • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 18:38
                                                    A szkoda, bo mógłbyś na Mikołajowaniu dorobić, jak nicwink)

Smacznego i do następnego;D
                                • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 13:33
                                  A ja miałam wrażenie, że jest to dośc wyraźnie napisane - bez
                                  jednoczesnej potrzeby podierania się zawodemwink Wiem, bo jestem
                                  muzykiem. To nie jest moje zdanie - tak, jak zdaniem chemika nie
                                  jest, który węglowodan jest prosty, a który złożonysmile To wiedza
                                  zawodowasmile Zdanie zaczyna sie od "podoba/nie podoba mi się" w
                                  powyższym przypadkusmile

Do potemsmile
                                  • pstrokata Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 14:28
                                    p_k Ty się kiedyś doigrasz Ci mówie i nawet Ci tych dużo kudłów nie
                                    pomoże wink... myślisz że tu będzie bezpieczniej big_grin ?
                                    • p_k_79 Re: Dziennikarze głupieją w oczach.Zgadzam sie. 05.12.07, 17:43
                                      No wiesz.. zawsze istnieje mozliwość zastosowania instrukcji
                                      Proca;PP A kudłów mi wystarczy, się nie przejmuje;P nJa tylko
                                      nielubiem, jak Pokerowi dym z uszu idzie, gdy widzi targ.. jak
                                      zobaczy ten u siebie w łóżku, to może zadymić cały Wirtual;DD
      • raff-1 glupiejemy niestety 05.12.07, 14:51
        Nie rozumiem skad to Twoje oburzenie.
        Wedug tego badania jestesmy sredniacy .
        A ze masz trudnosci ze zrozumieniem dlaczego to juz Twoj problem.
        Moze nie umiesz czytac ze zrozumieniemsmile
        • orin Re: glupiejemy niestety 05.12.07, 15:17
          Raff, przeczytałeś ze zrozumieniem moją wypowiedź i wyczytałeś tam, że oburzam
          się ponieważ jesteśmy średniakami?

Proponuję relaksujący spacer, napar z arcydzięgla i wcześniejsze położenie się
          spać.
          • raff-1 Re: glupiejemy niestety 05.12.07, 18:10
            orin napisał:

> Proponuję relaksujący spacer, napar z arcydzięgla i wcześniejsze położenie się
            > spać.

Oczywiscie masz racje.
            Ale sobie daruje,
            jak w tym powiedzeniu - z glupim nie dyskutuje, a czemu to pewnie wieszbig_grinbig_grin
            • orin Re: glupiejemy niestety 05.12.07, 21:19
              > Oczywiscie masz racje.
              > Ale sobie daruje,
              > jak w tym powiedzeniu - z glupim nie dyskutuje, a czemu to pewnie
              > wieszbig_grinbig_grin

Jasne, że wiem czemu sobie darujesz - bo napisałeś głupotę. To nie
              problem, każdemu się zdarza. Problem jest wtedy jak nie potrafisz
              się do tego przyznac. Wtedy zaczynasz ratowac twarz za wszelką cenę,
              chocby taką ripostą. Byle odciągnąc uwagę od meritum, prawda?

Twoja riposta świadczy jedynie o Tobie.
    • luba91 Re: Głupiejemy w oczach 05.12.07, 21:49
      My mamy wielkie mniemanie o sobie.
      W sumie z tych sredniakow powinnismy sie cieszyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka