geograf 10.09.03, 18:03 już po raz drugi, w przysżłym tygodniu, rusza w Łodzi Festiwal Dialogu Czterech Kultur. Może kojarzycie z zesżłego roku, z TVP. W tym roku oni tez mają wyłącznośc i już puszczają zajawki.... zapraszam do Łodzi: www.4kultury.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreskator Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:08 myślisz że to coś zmieni w świadomości społecznej? Odpowiedz Link
jasmintea Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:17 Alez zmienia! Cała Polska oglada relacje i transmisje z koncertow - i zachwyca sie żydowska muzyka A od zachwytu muzyka.. juz tylko krok do akceptacji Albo chociaz tolerancji Pozdrawiam PS. Nic tak nie burzy murow i nie zasypuje okopow jak sztuka Odpowiedz Link
frunze Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:18 I nic tak nie spędza snu z powiek, jak sztuka..F., która powinna się uczyć Odpowiedz Link
kreskator Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:23 kiedy w wawie był na dziedzincu UW koncert muzyki to wyglądało to żalośnie.....widzów mało niemrawi nagłośnienie kaprawe....żałoba....mam nadzieję że w łodzi lepieiej Odpowiedz Link
geograf Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:30 w zesżłym roku frekwencja dopisała... większość cześci Festiwalu będzie odbywało się na terenie budowanej Manufaktury -ogromnej ceglanej fabryki Izraela Poznańskiego przerabianej opbecnie na ogromny kompleks rozrywkowo-kulturalno-handlowy. Myślę, że w Łodzi będzie okej z frekwencją, w pewnym razie w razie czego mogę zdac relację ja tam wierzę w Łódź Odpowiedz Link
geograf Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:28 nie-ale mój lokalny patriotyzm nie pozwala nie zareklamowac tak szacownego wydrzenia na tym Forum Tym bardziej, ze ustawicznie zapraszam do Łodzi Odpowiedz Link
kreskator Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:29 na prawdę myślisz ze jest warta odwiedzenia??nigdy nie byłem Odpowiedz Link
geograf Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:33 nie myślę-tylko wiem. N ie uświadczysz tu zabytków podobnych do Gdańskiej, Krakowskiej, Wrocławskiej czy innych zachodnich Starówek. Zobaczysz tutaj zabytki epoki industrialnej..niektóre zapierają dech w piersiach Naprawde warto..warto i wierzę w to. Sa tu cmentarze, fabryki,kamienice, Piotrkowska, osiedla roobtnicze..tego nie ma nigdzie w Polsce..warto. Tym bardziej, ze to niecałe 2 godziny PKP od Warszawy w razie czego służe jako przewodnik Odpowiedz Link
jasmintea Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:49 Potwierdzam))) Łódź jest naprawde piękna) A Manufaktura robi wrazenie Zreszta te palace i te fabryki wygladajace jak palace..) I kilka ladnych parkow) Odpowiedz Link
geograf Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:55 a wiesz, że można normalnie wejsć na teren Manufaktury? codziennie o 17. za darmo. (ach to kształtowanie wizerunku... ech,..,jest tu sporo do zobaczenia... a Parków Ci u nas dostatek..i Łągiewniki:> Odpowiedz Link
kreskator Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:53 widzę ze trzeba będzie sie wybrać jak czasu starczy Odpowiedz Link
geograf Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:56 powiem szczerze-najlepiej nie w zimie, bo wtedy naprawde to miasto jest szare, ponure, smutne i brzydkie... ale-zapraszam! Odpowiedz Link
kreskator Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:59 geograf napisał: > powiem szczerze-najlepiej nie w zimie, bo wtedy naprawde to miasto jest szare, > ponure, smutne i brzydkie... > > ale-zapraszam! > ale jak śnieg to wszystko pokryje to nie jest tak źle...takie mam przynajmniej doświadczenia z Wawy Odpowiedz Link
geograf Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 22:11 w ta zimę-rzeczywiście. Dopóki był śnieg Gdyz aczeły się mrozy i śnieg przewiało..wyglądało jeszcze gorzej... ale wiosną, latem...pięknie! zapraszam!! Odpowiedz Link
frunze Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:34 Łódź jest super, bywam tam dość często z racji przyjaciół, i zawsze z przyjemnością Odpowiedz Link
geograf Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:55 a podzielisz się wiadomością co jest takiego fajnego? Księży Młyn? Ogrodowa? Piotrkowska? Cmentarz Żydowski (największy na świecie)?? czy coś jeszcze?? naprawdę miło słyszeć takie rzeczy Odpowiedz Link
frunze Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 18:58 Nie powiem Ci dokładnie wymieniając, bo Łódź jest jedynym miastem, po którym nie szlajam się z przewodnikiem w dłoni. Po prostu sobie łażę, a wieczorkiem wpadam do Sfinksa na shoarmę Więc pewnie mijałam te wszystkie miejsca, ale z premedytacją nie dowiadywałam się co to jest Odpowiedz Link
geograf Re: Festiwale...Festiwale... 10.09.03, 22:12 to może wycieczka? nie ma problemów... A Sphinx...fakt..najlepszy w Łodzi (wszak z Łodzi ta sieć pochodzi ale polskie jadło (DUŻE porcje) najlepsze u Chochoła..i nie tak drogo Odpowiedz Link
hubar Re: Festiwale...Festiwale... 15.09.03, 00:25 Już się zaczęło Zapraszam do Łodzi! Odpowiedz Link