very_famous 07.10.03, 12:12 Pierwsza wypita pędzę po drugą szklankę!!! Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolczatka Re: Earl Grey 07.10.03, 12:15 Lubię... z pewną taką nieśmiałością... i w ilościach nieznacznych. Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Earl Grey 07.10.03, 12:19 kiedyś Earl Grey kojarzył mi się ze starszymi ludzmi...dzisiaj od czasu do czasu moge się napić))...ale nie jako herbatę do posiłku...raczej na specjalne okazje... Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Earl Grey 07.10.03, 12:21 lubię, ostatnio wypijam kilka litrów dziennie dogrzewam się w ten sposób Odpowiedz Link
vika411 Re: Earl Grey 07.10.03, 12:21 jeremy27 napisał: > kiedyś Earl Grey kojarzył mi się ze starszymi ludzmi...dzisiaj od czasu do > czasu moge się napić))...ale nie jako herbatę do posiłku...raczej na > specjalne okazje... Nonono!ja jeszcze nie jestem starsza osoba!!!> Odpowiedz Link
very_famous Re: Earl Grey 07.10.03, 12:24 Chciałam napisać to samo, ale mnie wyręczyłaś! Jeremy - no wiesz earl grey i starsi ludzie!!Urażona jestem (( Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Earl Grey 07.10.03, 12:27 TAK myślałem kiedyś))...teraz sam popijam okazyjne...albo może się starzeję;- ))) Odpowiedz Link
vika411 Re: Earl Grey 07.10.03, 12:30 very_famous napisała: > No niemożliwy jesteś! Jak chlejesz bez rumu to lepiej od razu przerzuc sie na ziolka.-) Odpowiedz Link
very_famous Re: Earl Grey 07.10.03, 12:34 Z rumem to najlepiej wchodzi kawa rumowa! Jeny - co to za smak!!! Kiedyś nieopatrznie poczęstowałam rodzinę to wyjść nie chcieli i domagali się dolewek! Chciałam dobre serce im okazać a oni mnie z torbami puścili! Wyżłopali kawę, rum i zeżarli ciasto. Odpowiedz Link
jasmintea Re: Earl Grey 07.10.03, 12:40 A spróbuj zaparzyc kawe w garnuszku na gazie < jesli masz specjalny kokilek to lepiej nawet> i dosypac do niej odrobine imbiru, cynamonu i kardamonu A potem troche rumu..))) Jest wtedy niesamowita!!!)) W wersji nieco innej - kilka gozdzikow i cynamon)) Odpowiedz Link
very_famous Re: Earl Grey 07.10.03, 12:47 No tym przepisem to mnie nie zaskoczysz! Znam! B.B.B. Dobre!!! A może nie znasz tego: parzysz normalną kawę - może być rozpuszczalna, i ubijasz kogel mogel z cukrem puderem. Później kogel mogel wlewasz powolutku do kawy (aby nie opadł). Najlepiej smakuje jak kawa jest gorzka a kogel m. słodki. Ta mieszanka smaków... - kawa słodko-gorzka! Odpowiedz Link
jasmintea Re: Earl Grey 07.10.03, 12:51 Oooo? Tego nie znalam!!)) Slyszalam tylko ale bez przepisu - zrobie od razu dzis!)) A kiedys dostalam w kawiarni kawe z kardamonem - w ktorej pywaly cale ziarenka kardamonu) Nie dosc ,ze ladnie wto wygladalo - to jeszcze smak byl immy niz z tego tartego. Mam znajomego,ktory obiecal mi pomoc wybrac dobra kawe w sklepie libańskim Poleca szczegolnie taka z habahanem)) Nie iwem co to - ale on twierdzi ze cudna! Usmiechne sie o degustacje to zdam relacje Pozdrawiam bo juz czas na mnie MIlego popoludnia Odpowiedz Link
very_famous Re: Earl Grey 07.10.03, 12:53 Taaak, dobry kardamon nie jest zły. Czekamy na relację libańską zatem ) Odpowiedz Link
jasmintea Re: Earl Grey 07.10.03, 12:29 Bardzo lubie W ilosciach hurtowych. Ale ja w ogole lubie herbate <ha!>)))) Ostatnio Oolong Czarny Smok)) A to jeszcze zrobie reklame) www.bio-active.pl/index.pl?dir=homepage Pozdrawiam Odpowiedz Link
vika411 Jak ida goscie... 07.10.03, 12:39 To mowie sobie"Gosc w dom ,herbata,rum, ciasto i cukier do szafy!"A pozniej czestuje ich krupnikiem z przed trzech dni albo przypalonym bigosem.Zazwyczaj na druga wizyte przylaza obladowani jak dromadery wlasnym prowiantem.-) Odpowiedz Link
jasmintea Re: Jak ida goscie... 07.10.03, 12:47 To mi przypomina sytacje w wakacje: w sasiednim domku mieszkala rodzina - i co weekend im sie chmara gosci zwalala " na odpoczynek".. i ktorejs soboty rano ojciec rodziny przy sniadaniu na swiezym powietrzu mowi: -Dzis bedzie tak - pora obiadowa- goscie ida - a my reczniki - i na plaze!!!" )))) Odpowiedz Link
vika411 Re: Earl Grey 07.10.03, 12:39 jasmintea napisała: > Bardzo lubie > W ilosciach hurtowych. > Ale ja w ogole lubie herbate <ha!>)))) > > Ostatnio Oolong Czarny Smok)) > > A to jeszcze zrobie reklame) > > www.bio-active.pl/index.pl?dir=homepage > Pozdrawiam Nareszcie wiemy cos porzadnego o herbacie! Odpowiedz Link
jasmintea O herbacie..:)) 07.10.03, 12:44 To najlepiej na Forum Herbaciarnia)) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12124 ..jakby ktos zapomnial..)) Odpowiedz Link
brookie Re: O herbacie..:)) 08.10.03, 11:38 Uwielbiam earl grey i zielona chinska herbate z dodatkiem jasminu. Przepyszna. Odpowiedz Link
very_famous Re: Earl Grey 19.10.03, 21:12 Nie ma jak kubek tej herbaty po tak wyczerpującym weeekeeendzie ) Odpowiedz Link
brookie Re: Earl Grey 20.10.03, 08:26 Od jutra zaczynam regolarne picie zielonej herbaty w ciagu dnia, ale do sniadania nadal zaparzam earl grey. Zielona zawsze pijalam ale ostatnio jakby mniej. Musze to nadrobic. Odpowiedz Link
altu Re: Earl Grey 20.10.03, 10:01 zieloną herbatę pijam rano, przed śniadankiem... potem kawunia, na rozruch po obiadku herbata czerwona... na lepsze trawienia czarna przed snem... takie male zboczenia... Odpowiedz Link
sloggi Re: Earl Grey 20.10.03, 10:36 Cos piłem dzis rano, ale nie pamietam co - mokre i ciepłe - i zalane wodą z czajnika. Odpowiedz Link
altu Re: Earl Grey 14.11.03, 14:57 Przyszla pora na pomaranczowa herbate... Rozkosz w ustach .... hmmmmm....... Odpowiedz Link