sloggi 21.10.03, 12:09 Stan pogody jest fatalny, mgławo i mokro - może zrobimy w tej kwestii jakiś koncert życzeń? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: Stan pogody 21.10.03, 12:10 Ale pogoda ducha sie liczy! Vika przed chwila dzwonila. Naladowala mnie pozytywnie... Ja jestem radosna niczym skowronek w maju. I wszystko mnie cieszy... Taka mała głupawka się zaczyna... Odpowiedz Link
very_famous Re: Stan pogody 21.10.03, 12:11 Jak w duszyczce ciepło to nawet mgieł i niskiej temp. nie dostrzegam)) Odpowiedz Link
kolczatka Re: Stan pogody 21.10.03, 12:15 Poproszę 22 stopnie + 3 w skali Beauforta, w miarę możliwości deszcze tylko na innym kontynencie. Odpowiedz Link
gacus2 Re: Stan pogody 21.10.03, 12:26 +25 i niech nie pada i nie mgli....ponadto u mnie na kolei wieje.... Odpowiedz Link
very_famous Re: Stan pogody 21.10.03, 12:30 Eee, pozwolę sobie na zbagatelizowanie problemu: w końcu nie ma -25st i szklanki na chodnikach i do tego zimnego przejmującego wiatru od skandynawów. Odpowiedz Link
thomasch Re: Stan pogody 21.10.03, 12:31 A skąd ta szarzyzna do nas przywędrowała? Wczoraj było tak fajnie (jak na październik, oczywiście) Odpowiedz Link
balkan Re: Stan pogody 21.10.03, 12:33 no na szczęście u nas rzadko się zdaża -25st... choć w zesżłym roku po naszych stawach na łyżwach jeździłam... o własnie mogło by leżeć pół metra śniegu, temp. ok. -10 i ostre słońce... i najlepiej w górach... Odpowiedz Link
kolczatka Re: Stan pogody 21.10.03, 12:34 Bagatelizuj, bagatelizuj, a jak w styczniu będzie -25 i szklanka to ja już będę wiedziała komu za to podziękować . Odpowiedz Link
thomasch Re: Stan pogody 21.10.03, 12:36 "Szklanka" jest dlatego, bo ciecie i służby oczyszczania miasta mają to do siebie, że nie uprzątają śniegu na bieżąco. Ludzie to potem udepczą i śnieg zamienia się w lód. Odpowiedz Link
kolczatka Re: Stan pogody 21.10.03, 12:38 Mam raczej na myśli tzw. gołoledź. Zjawisko jest "przecudnej urody". Odpowiedz Link
sloggi Re: Stan pogody 21.10.03, 13:25 Lubię gołoledź, wtedy widać kto jest dobrym kierowcą. Odpowiedz Link
kolczatka Re: Stan pogody 21.10.03, 13:27 A ja nieszczególnie. Pewnie dlatego, że cenię sobie całość mojej szczęki. Poza tym pamiętam jedną parę lat temu, przechodziłam przez Konopacką. Odepchnęłam się od jednego krawężnika, przeżegnałam się nogą i bez udziału sił tarcia znalazłam się po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link
sloggi Re: Stan pogody 21.10.03, 13:29 Kiedyś podczas takiej szklanki przejechałem w poprzek Bankowego na obcasie, dojechałem do krawężnika i klapnąłem z wielką klasą na śmietniku. Odpowiedz Link