Dodaj do ulubionych

kilka pytan mam..

IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 20:51
A oto one;-) :
1.czy podawac 12m dziecku kapsułki z DHA? Do tej pory nie podawałam. Karmie jeszcze piersia. Czy myśli pani ze podawnaie DHA jest konieczne?
2. Podejrzewam skaze białkowa u swojego dziecka. Objawy ma takie: czerwone policzki i zmiany w zgieciach łokciowych, które nie chca zjesc juz dłuzszy czas. Podejrzewam, ze to byc moze od duzych ilosci nabiału które jadłam.
Wybieram sie do alergologa ale zanim tam pojde chce powoli przestawiac corke na butelke. w zwiazku tym jakie mleko modyfikowane wybrac, jesliby sie okazalo ze corka jest uczulona na mleko?
Oraz kwesta wapnia. W czym je dzeku uczulonemu na mleko podawac?

dziekuje za odp.
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: kilka pytan mam.. 19.02.11, 00:54
      1. Zależy ile dziecko je tłustych ryb morskich, czy otrzymuje tran? Warto podawać DHA.
      2. Można spróbować zmniejszyć ilość nabiału. Mleko można odciągać i zamrażać w lodówce; mleko matki jest najodpowiedniejsze ,zwłaszcza dla dziecka z alergią na białka mleka krowiego.
      Jeśli się potwierdzi że dziecko ma alergię to otrzyma Pani wskazówki; podaje się wtedy hydrolizat lub inny preparat mlekozastępczy (nimi pokryje Pani zapotrzebowanie na wapń). pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka