Dodaj do ulubionych

ryż jaśminowy

10.09.11, 18:21
Witam
moja córcia skończyła wczoraj 6 miesięcy. Powoli kończymy kp i od końca 4 miesiąca rozszerzamy dietę. Do tej pory nie było żadnych uczyleń, bólów brzuszka itp.
Dzienne przykładowe menu Poli wygląda mniej więcej
7-8- kp
ok 10- kaszka kukurydziana lub kleik ryżowy lub kaszka holle na mm plus owoc
12- kp
14-15 - obiadek
17-18 kp lub kaszka
21 kp
w międzyczasie mała dostaje (nie codziennie) jakiś owoc do jedzenia przez siateczkę do jedzienia owoców.
i mam właśnie problem z ,,kolacją" bo nie chciałabym powielać drugiego śniadania i zastanawiam się czy mogę jej ugotować/ rozgotować ryż jaśminowy, zalać mm do smaku, zmiksować i podać np z tartym jabłkiem?
wiem, że i brązowy i biały ryż można podawać. Ale jak ma się sprawa z jaśminowym?:)
dziękuję
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: ryż jaśminowy 12.09.11, 14:36
      Ryż jaśminowy raczej nie był przedmiotem badań dotyczących żywności dla niemowląt, więc nie posiada takich rekomendacji. Żywność dla niemowląt podlega badaniom, kontrolom przed dopuszczeniem do produkcji i sprzedaży. A więc można spróbować (na własną odpowiedzialność) po 6mies.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
      • rosa_83 Re: ryż jaśminowy 12.09.11, 18:19
        podałam i nic się Małej nie stało ;)
        dziękuję za odpowiedź.
        a czy mogłabym jeszcze prosić o ocenę schematu żywienia? Córa 9go skończyła 6 miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka