Dodaj do ulubionych

słone dania Hipp

27.10.11, 19:47
Kupiłam dziś to: www.hipp.pl/produkty/warzywa-dania/dania-junior/marchewka-z-dynia-i-cielecina/
Sama solę dużo, ale ten słoik jest dla mnie nie do przełknięcia. Co za geniusz wpadł na solenie jedzenia dla niemowlaka jakby to czipsy były?
Czy inne słoiki Hipp są też tak słone, nie wiecie? Dwa razy się zastanowię nim coś Hipp kupię ;/
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: słone dania Hipp 27.10.11, 23:42
      Ilości przypraw są ściśle określone. Produkty HIPP przechodzą wiele kontroli na każdym etapie produkcji. Warto skontaktowac się z przedstawicielem producenta i wyjaśnic sprawę - www. hipp.pl.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
    • momago Re: słone dania Hipp 28.10.11, 08:39
      Hipp soli potrawy dla dzieci pod pretekstem uzupełniania jodu w diecie :-)
      Moim zdaniem rzeczywisty cel jest taki, żeby dzieci chętniej je jadły (dania mają zdecydowany smak).
      • mia_siochi Re: słone dania Hipp 28.10.11, 09:59
        Tia... Szczególnie świetnie smakuje posolona słodka dynia i słodka marchewka ;) Mam jeszcze jeden słoik po 7 miesiącu, niniejszym wędruje do kosza. Ja wiem, ze producenci słoików głęboko w poważaniu mają zdrowie konsumentów, ale tyle się mówi o zdrowych nawykach, o unikaniu soli i cukru. Rozumiem odrobinę (tego się spodziewałam) a nie tyle soli, że człowieka wykrzywia.
    • matka_karmiaca Re: słone dania Hipp 28.10.11, 11:06
      Sama solę mało, jakiś słoik solony Hippa kupowałam, smakował ok. Może masz z jakiejś wadliwej partii? Jeśli naprawdę tak jak czipsy, to zdecydowanie tak słonych nie widziałam.
      • fairycharlotte Re: słone dania Hipp 28.10.11, 11:45
        Szkoda, że wywalilas, jakbys sie skontaktowala z producentem to by pewnie sprawdzili czy to nie z jakiejs wadliwej partii i prawdopodobnie dostalabys paczke przeprosinową (ja taka miałam z Bobovitą / Nutricią, trafilam na kawałeczek obierka w zupce).
        • Gość: gość Re: słone dania Hipp IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 13:55
          ja mam z solonych hipa risotto z brokułami i królikiem oraz risotto z marchewką i indykiem i jest ok.
        • mia_siochi Re: słone dania Hipp 28.10.11, 15:37
          Wywaliłam. Może i wadliwa partia, ale więcej nie zaryzykuję. Domyślam się, ze Hippowi to akurat jest najzupełniej obojętne ;)
    • a_lex Re: słone dania Hipp 28.10.11, 23:42
      bo tak to jest ze słoikami.
      niby mleka krowiego nie wolno, ale w słoikach jest śmietana.
      w daniach dla alergików jest skrobia i mleko
      teraz jeszcze sól

moja córka słoika nie tknęła i żyje :)
      istnieją przecież inne sposoby "rozszerzania diety" i my o tym wiemy, prawda? :)
    • sandra.w Re: słone dania Hipp 29.10.11, 21:18
      u mnie sytuacja była podobna. jak otworzyłam tą dynie z cielęciną i oblizałam łyżeczkę ( bo dziecko mi pluło) to aż mnie potelepało. POTWORNIE SŁONE!!! Pomyslałam ze to musi być niemozliwe, coś nie tak z tym słoikiem. Zakupiłam ponownie to danie w innym sklepie ( z innym terminem wazności, bo pomyslałam ze to bedzie inna partia) ale również słone jak chipsy. tak tez było z daniem ryż z brokułem. Koszmar jakiś. dziecko nie czepiło sie tego! ja lubie słone rzeczy i duzo sole, ale te dania to jakbym solniczke lizała. Dla mnie hipp to porazka, nic dziecku nie smakowało. Albo słone jak diabli, albo ochydne, albo z ową smietana lub mlekiem - a niby dla alergika. nie wiem dlaczego pani ekspert tak poleca....
      • fairycharlotte Re: słone dania Hipp 29.10.11, 22:49
        Myślę, że Pani Dr poleca dania Hipp, gdyż Hipp najprawdopodobniej sponsoruje to forum (patrz logo).
        Fakt, że te obiadki mają przedziwne składy i smak mało atrakcyjny, i moje dzieci nigdy nie przepadały za nimi / nie przepadają...
        Ta sól to dziwny pomysł!
        • Gość: monika Re: słone dania Hipp IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.11, 23:21
          Tak, mi tez zdarzylo sie kupic przesolone danie z Hippa i tez tak jak Ty stwierdzilam, ze sama sole duzo, ale dla mnie jest za slone. Nie pamietam jakie to bylo danie. Tak samo deserki Hipp sa tak slodkie, ze az mdlace. Choc przyznaje, ze z tej firmy mamy kilka ulubionych sloiczkow (niedosalanych i niedosladzanych) i sa naprawde ok. Teraz patrze uwaznie i nie kupuje dosalanych dan z Hippa, bo to pieniadze wyrzucone w bloto.
    • Gość: mamma Re: słone dania Hipp IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 15:02
      A mnie-a właściwie mojemu dziecięciu-no i mnie również jako decydującej które dania kupić najbardziej odpowiadają dania Hippa. Krótkie,przejrzyste listy składników (patrz u konkurencji-zagęszczane skrobią aż łycha stoi lub rzadzizna), największy procentowy udział warzyw/mięsa na danie (w innych procent jarzyn dużo niższy). Oczywiście zdarzają się niewypały, których już nie kupię. Te dania o których piszesz rzeczywiście są słone, ale ta partia,którą my mieliśmy miała poziom soli w normie (lekko wyczuwalna)-może źle trafiliście. Za to owoców Hipp nie kupuję, wolę Gerbera-w Hippie często jest tak że połowa owoców, a reszta innych dziwactw. Ale te "niewypały" to i tak pikuś w porównaniu z tym, że w daniu z Bobovity znalazłam duże twarde obierki(zewnętrzne warstwy) cebuli! Dzieć miał chyba nosa,bo po jednej łyżce tejże zupy zaczął pluć-ja posmakowałam co to za cudo i natknęłam się na cząstki,którymi dziecko mogłoby się zakrztusić.
      • fairycharlotte Re: słone dania Hipp 31.10.11, 18:40
        Szkoda że nie napisalas do Nutricii, bo oni w rekompensacie za obierki w słoiczku przysyłają paczke ;P Wiem, doswiadczyłam.... A i tak się do Bobovity zraziłam....
        • Gość: mamma Re: słone dania Hipp IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 21:32
          To może Bobovita ma konkurs, o który mnie wiemy "Znajdź obierki-odbierz paczki" ? :)
          Niestety,ale to jest skandal. Żywność dla niemowląt,która rzekomo musi spełnić wyśrubowane normy jakości, a tu takie kwiatki...Ja już się zraziłam totalnie do ich dań i nie zakupię ponownie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka