Gość: Gosiek
IP: *.toya.net.pl
07.10.12, 20:14
Kochane mamy, droga Pani ekspert prosze o pomoc! Od kilku dni mam problem z moim 8 miesiecznym synkiem. Kiedy Kubus skonczyl 6,5 miesiaca zaczelam rozszerzac jego diete( do tego czasu był wyłacznie na piersi). Synek chetnie wspolpracowal przy nowych posilkach, poczatkowo delikatna marchewka, ziemniaczek, brokul , potem jabluszko, banan od niedawna miesko i rybka.Nie protestowal przy jedzeniu, wrecz przeciwnie moze nie zjadal calych porcji ale 3/4 sloika bylo zjedzone zawsze. Mial wprowadzone dwa pokarmy stałe , dalsze posilki to mleczko z piersi. Nagle nie wiadomo co , jak.. Od 4 dni stracil apetyt na dania ze sloiczkow. Placz, wyginanie , zaciskanie warg w zaden sposob mie moge w niego wmusic nawet lyzeczki:( za to piers jak najbardziej i to w kazdej ilosci.Jestem zaniepokojona ta sytuacja zwazywszy na fakt ze za 2 miesiace wracam do pracy i w godzinach 7-16 musi jesc cos innego niz tylko moje mleko:( NIe wiem z czego moze wynikac ta nagla zmiana, posilki staram sie podawac rozne wiec raczej samaki nie powinny mu sie znudzic:( nie wiem co sie dzieje. Ostatnio wogole zrobil sie marudny, placzliwy, gorzej spi. Czy powinnam mu zrobic jakies badania? Moze to poczatki jakies infekcji, choroby? A moze to zeby? Bo slini sie mocno ?. Co robic? Nie chce wciskac mu jedzenia na sile bo boje sie ze sie zrazi calkowicie, nie chce tez zamiast deserku i obiadu podac piersi bo znowu sie przyzwyczaja do mojego pokarmu.. Ale to moze spowodowac spadek masy ciala... Prosze pomozcie!!