Dodaj do ulubionych

Pytanie o mleko następne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.13, 18:07
Witam, mam pytanie do Pani doktor. Synek ma 6 miesięcy i tydzień i od kilku dni zaczęłam wprowadzać mu mleko następne. Do tej pory pił Bebilon Comfort i na takie też zaczęłam mu zmieniać. Dziś jest drugi dzień, gdy podaje mu 3 miarki mleka 1 i 2 miarki mleka 2, ale zastanawiam się, czy kontynuować. Wydaje mi się, że Synek jest marudny, popłakuje przez sen, zastanawiam się, czy nie boli go brzuszek w związku z tą zmianą (nie wykluczam, że winne jest ząbkowanie, ale nie wiem, czy zmiana mleka byłaby tylko zbiegiem okoliczności). Stąd moje pytanie: czy konieczna jest zmiana mleka już teraz, czy można jeszcze poczekać? Może Mały nie jest jeszcze gotowy? Jak bardzo istotne jest wprowadzenie mleka 2?
Pozdrawiam serdeecznie
Karolina
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: Pytanie o mleko następne 03.12.13, 22:53
      Jeżeli są wątpliwości zawsze warto pokazać dziecko pediatrze. Może Pani wycofać się ze zmiany mleka i poobserwować dziecko. Być może zbiegło się ze zmianą mleka ząbkowanie a może jest to np.: początek infekcji.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
      • Gość: Zatroskanamama1985 Re: Pytanie o mleko następne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.13, 23:03
        Bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
        Karolina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka