klusia09
30.01.14, 22:14
Mój syn dwa tyg temu skończył rok.schemat mamy taki
8 kasza lub płatki z owocami (zazwyczaj płatki jaglana albo owsiane z jabłkiem i bananem, czasem kuskus) lub mała kanapka ale tylko z masłem resztę jest bele :(
9.30pierś i spanie
12.00 zupa nasza na mięsie gotowana(najlepiej dyniowa albo ogórkowa albo jarzynowa ) często dobija piersią bo potem długi spacer staramy się mieć
15_16drugie danie niestety słoiki
18 kasza bobo vity lub znów coś podobnego jak na śniadanie
Około 19 kąpiel i pierś i spanie
W nocy pierś bardzo różnie od 2 do 5 razy.
W między czasie w dzień jej ost głównie mandarynki banany czy melony, trochę paluszki i Wafle ryżowe.pije swoje soki ale w proporcji 10ml soku 150 wody.samej wody nie chce.
Bardzo zależy mi na tym żeby było więcej tego naszego jedzenia ale on jakoś nie chce.wszelkie placki naleśniki omlety pluje dalej niż widzi.drugie dania nasze to tylko trochę warzyw zje mięso za chiny nie przełknięcia.on w ogóle długo miał problem z gryzieniem ale teraz bez problemu radzi sobie z tymi obiadkamii z hip dla dzieci 1_3 więc uważam że umie gryźć. Z chleba też najbardziej lubi piętkę. Może macie przepis na jakieś dobre pasty czy coś doradzić jakby mu to śniadanie i kolację urozmaicić.acha po południu zjada czasem Bakusia z dodatkiem jakichś owoców.próbowałam serki bieluch i jogurty naturalne ale nie przeszły.
Będę wdzieczn za wskazowki