IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 20:08
Witam,

Moja 7,5 miesięczna córeczka na śniadanie i kolacje zjada 150 ml kaszki holle na mm. Karmie ja piersią. Wyskoczyły jej na buzi i brzuszku wypukle suche plamy, pediatra powiedział zeby zrezygnować z mm na rzecz Sinlaca zeby sprawdzić czy to skaza bialkowa, poza tym córka jest poniżej 3 centyla więc twierdzi, ze można ją tym podtuczyc. Córa nie chce tego świństwa ruszyć, dla mnie to śmierdzi i jest obrzydliwie slodkie ( zawiera sacharoze o zgrozo!!). I tutaj jest moje pytanie czy kaszka holle na wodzie z owocami ze słoiczków bedzie pełnowartościowym posiłkiem? Czy musialabym do tego podać jeszcze pierś? Mała ssie w ciągu dnia 2-3 razy i 2 razy w nocy. Bardzo proszę o odpowiedź .
Obserwuj wątek
    • ilianna Re: sinlac 21.03.14, 16:22
      Jak karmisz piersią, to w ogóle mm podawać nie musisz. Kasza na wodzie, a pierś poza tym, najlepiej na żądanie. Jak pracujesz, to na żądanie wtedy, kiedy jesteś w domu :). Sinlaku bym nie dawała. Na problemy z wagą mleko, mleko, mleko (znaczy pierś), ma więcej kalorii niż warzywa, zupki itp.
      • Gość: kajka Re: sinlac IP: 46.77.124.* 21.03.14, 16:52
        właśnie na wodzie nie bardzo jej idzie, ale będę próbować. Czyli jak zje ok 8-9 kaszke na wodzie i np dopiero ok 12 pierś to będzie ok? W między czasie jeszcze jakis owoc. No właśnie wtacam po mału do pracy i zastanawiam się jak to ogarnąć ;-)
        • dansch Re: sinlac 24.03.14, 16:58
          wróciłam do pracy po 6 miesiącach. Syn dostawał rano pierś, jechalismy do babci, tam wciągał płatki jaglane z manną /na wodzie/ i owocami (tak koło 8:30) i ok 10 dostawał butlę z moim mlekiem. O 12:30 byłam juz po dyżurze w domu, nie pokazywałam się dziecku ale je słyszałam więc mleko leciało strumieniem. Mleko łapałam do butli (ściągałam ręcznie, bez laktatora) i zostawiałam na następny dzień. Karmiłam jakąś papą warzywną i dopajałam piersią. Wracalismy do domu i wisiał już na mnie do następnego dnia rano.
    • agnieszka.lelen Re: sinlac 24.03.14, 22:13
      Lepiej byłoby podać pierś. 5 karmień to niedużo; warto byłoby dodać zwłaszcza jeśli córeczka słabo przybiera na wadze.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka