Dodaj do ulubionych

kilka pytań odnośnie diety

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 20:51
Pani Doktor i mamusie , jako niedoświadczona młoda mam mam kilka pytań i bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedzi:)
moje dziecko za 2 tygodnie zacznie 6 miesiac odkąd wprowadzilam jej do diety kaszki to za nic w świecie nie chce tknąc mleka , no chyba ze jest zagęszczone kaszką ? co zrobić ? wiem ze nie mozna podawać duzo kaszki bo dziecko sie "utuczy" a tego chcialabym uniknąć , do tego nie chce pić z butelki tylko łyżeczką jeśc kaszkę:(
po 2 ile razy dzienne mogę podawac herbatki? mała pije bardzo duzo , potrafi wypić 500 ml herbatki , czy moge dawać jej taka ilosć herbatek hippa rumiankowej , zilowej i na trawienie?
i oststanie pytanie - czy takiemu maluszkowi mozna podawać soczki marchwiowe typu Kubus czy Pysio? bo te z hIppa marchwiowe jej bardzo smakują i nie wiem czy mogę jakieś inne?
aha i przypomnialo mi sie jeszcze -odkąd wprowadzilam nowe pokarmy córcia robi brzydkie zielone kupki , czy to normalne przy zmianie diety?
z góry bardzo dziękuje za odp. i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • joanna.czerwinska Re: kilka pytań odnośnie diety 27.05.09, 12:18
      Witam!
      To dobra wiadomośc, że Maluszek chce jeśc kaszkę łyżeczką :o)Nie walczyłabym z
      tym. Poza tym nie wiem ile waży Dziecko i czy rzeczywiście trzeba się martwi o
      to,że za bardzo przytyje :o)Jeżeli chodzi o ilośc wypijanej herbatki - może Pani
      podawac tyle ile Maluszek potrzebuje, polecam jednak soczek Hippa zamiast Pysia,
      czy Kubusia,ponieważ jest do produkt produkowany zgodnie z zasadami rolnictwa
      ekologicznego, natomiast tamte soczki nie i to jest argument przeważający, poza
      tym zawierają one dużo cukru, co również nie jest korzystne dla Maluszka.
      Co do kupek, to proponuję obserwowac, gdyby się nasiliły objawy i dołączyły inne
      - wysypka, wzdęcia, trudności w oddawaniu stolca, krew, śluz w stolcu to
      proponuję udac się do lekarza.
      Pozdrawiam
      Joanna Czerwińska
      • Gość: jagienka323 Re: kilka pytań odnośnie diety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 17:19
        Dziękuje Pani Doktor za odpowiedz, własnie o to chodzi ze wszyscy mi mówią ze cóe=reczka jest pulchniutka , wazy 7700 za tydzien zacznie 6 miesiąc , jak sie urodzila to wazyla 4300, dlatego wlasnie martwie sie ze tymi kaszkami ja utucze , ale ona nie chce mleczka , musi być gęsta kaszka:( co w takim razie robić Pani Doktor?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka