ewelina811014 02.03.10, 19:27 zaparcia jak dziewczyny radzicie sobie z z nimi bo ja mam straszne załatwiam sie raz na 5 dni a jestem juz w II fazie 8 dzien Link Zgłoś Obserwuj wątek
kiwi_77 Re: zaparcia 02.03.10, 19:35 słyszałam, że może pomóc pół litra ciepłej wody wypitej rano na czczo nie wiem czy to porada w stylu: i do tego spluń trzy razy przez lewę ramię o pełni księżyca ;) może to jakiś ludowy przesąd - planuję wypróbować dopiero jutro rano bo sama się zastanawiam co z tym problemem zrobić ;) a Dukan doradza w książce właśnie picie wody w większych ilościach Link Zgłoś
ewelina811014 Re: zaparcia 02.03.10, 19:52 ja piję codziennie ponad 2 litry płynów a dziś rano wypiłam szklankę letniej wody z dodatkiem cytryny i troszkę pomogło. Link Zgłoś
fanfagoria Re: zaparcia 02.03.10, 21:11 Spróbuj otrębiankę, ale taką bardziej wodnistą. Powinno pomoc. I tak, jak dziewczyny piszą, pić, pić, pić:) Link Zgłoś
pierzak_w_szpilkach Re: zaparcia 02.03.10, 21:50 Dokładnie. 2 litry to jest nic, a dodatkowo przy takim zakwaszeniu organizmu! Pić, pić i jeszcze raz pić. Sok z kapusty albo kiszonych ogórków też można, zresztą jak się już jest na warzywnej to można zjeść warzyw tyle, żeby jelita naprawdę miały się czym zająć :P Link Zgłoś
blue_sue Re: zaparcia 03.03.10, 10:55 kiwi_77: ja potwierdzam, że ta ciepła, przegotowana woda na czczo działa. na mnie działa już szklanka, nie pół litra. ale dlaczego ta metoda jest skuteczna to nie mam pojęcia, dla mnie też brzmiała jak jakieś czary-mary ;) Link Zgłoś
bubster Re: zaparcia 04.03.10, 12:07 Kup sobie błonnik w proszku (Piotr i Paweł lub apteka) i posypuj na przykład serki, kefirki. Link Zgłoś
malinoszek Re: zaparcia 04.03.10, 13:27 ja radzić nie będę, bo mam ten sam problem i jeszcze rady na to nie znalazłam. Na mnie nie działają otręby,activia, picie ogromnej ilości wody, nawet xenna. Od wczoraj stosuję Colon C, ale jeszcze nie było rezultatu. Link Zgłoś
pierzak_w_szpilkach Re: zaparcia 04.03.10, 13:38 Może zsiadłe mleko? (tylko skąd wziąć teraz takie mleko co się nadaje :/) Mój tata wprawdzie nie jest na diecie, ale 'rusza' go czasami nadpsuty biały ser z nadpsutym kefirem i ogórkami kwaszonymi :P:P Link Zgłoś
ewelina811014 Re: zaparcia 04.03.10, 14:31 malinoszek napisała: > ja radzić nie będę, bo mam ten sam problem i jeszcze rady na to nie > znalazłam. Na mnie nie działają otręby,activia, picie ogromnej > ilości wody, nawet xenna. Od wczoraj stosuję Colon C, ale jeszcze > nie było rezultatu. > colon c piłam przez 2 tyg i powiem szczerze dla mnie to totalna lipa do tego jeszcze okropne w smaku. > Link Zgłoś
malinoszek Re: zaparcia 04.03.10, 14:44 fakt w smaku dosyć niesmaczne, ale lepsze niż zagotowane siemie lniane. Ludzie w pracy dziwnie się na mnie patrzą jak jem np. wędzonego łososia z kiszonym ogórkiem i popijam to kefirem. Twierdzą, że oni by z toalety nie wyszli, a mi niestety nadal nic nie jest. Link Zgłoś
pierzak_w_szpilkach Re: zaparcia 04.03.10, 15:32 To proponuję kapustę kiszoną (dobra jest ta z biedronki) Link Zgłoś
andziaburza A olej parafinowy? 04.03.10, 18:33 Dziewczyny a ten olej polecany przez Dukana próbowała któraś?Ja też nie mam zbyt wielu sukcesów ale jakoś jeszcze daję radę :) [url=http://straznik.dieta.pl/][img] http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=95454b7efc9672fb7.png [/img][/url] Link Zgłoś
niebieskaa4 Re: zaparcia 04.03.10, 21:43 Sok z czerwonego buraka lub sam burak ugotowany naturalny, smaczny sposób na zaparcia. Na mnie i moją rodzinę działa. Link Zgłoś
blue_sue Olej parafinowy 04.03.10, 23:45 Mnie odstraszył od tego oleju fragment o zagrożeniu poplamieniem bielizny ;P Link Zgłoś