Dodaj do ulubionych

dzień dobry

10.03.10, 14:04
W ramach poprawy wyglądu przed wakacjami i po 2 ciążach zaczęłam dzisiaj
dietkę. Robię też test dla mojego małża, który chciałby się pozbyć 10 kg
nabytych podczas moich dwóch ciąż :)

Ja w sumie chciałabym pozbyć się ok. 4-6 kg. BMI mam prawidłowy ale brzuch
mnie mocno denerwuje no i ciut za mocno opinają mnie jeansy. Poranek miałam
tragiczny bo ledwie stałam na nogach. Dopiero ja zarzuciłam sobie wędzoną rybę
poczułam, że w kotle się pali i ruszyłam do przodu. Planuję 3 dni fazy
uderzeniowej bo nadal karmię i po karmieniu ciut mi słabo. Nie chcę
przedobrzyć bo znam swój organizm. Trzymam za Was kciuki :)
Obserwuj wątek
    • abri Re: dzień dobry 10.03.10, 14:39
      witaj f-olka
      jesli nadal karmisz to ta dieta nie jest dla Ciebie wskazana niestety
      • l.e.a Re: dzień dobry 10.03.10, 15:47
        To samo chciałam napisać, to nie jest odpowiednia dieta dla kobiety
        karmiącej. Na dodatek, jeżeli Twoje dziecko jest wyłącznie na piersi,
        możesz mu w ten sposób zaszkodzić.
        • f-olka Re: dzień dobry 10.03.10, 15:56
          eee dziewczyny :)
          mój syn ma półtora roku i obecnie pierś to szejk waniliowy. Gadałam z pediatrą i
          z moją internistką i jeśli dni proteinowe będą krótkie i będę pić to mogę, bo
          potem jesz warzywa więc wszystko gra.

Zresztą mam zamiar trochę ukrócić karmienie bo jestem już nim trochę zmęczona
          więc wszystko do kupy dobrze się zebrało :)
          • monjan Re: dzień dobry 10.03.10, 16:03
            hej hej:))
            powodzenia!!
            widzę ze masz podobna motywację do mojej, tez odchudzam M :) i siebie do dżinsów
            na lato
            • abri Re: dzień dobry 10.03.10, 16:14
              sama piszesz ze po karmieniu Ci slabo, wiec nie dziw sie naszym postom.
              Ile razy karmisz, bo znam takie 1,5 roczniaki co cala noc i pol dnia wisza na cycku
              Dziewczyna z mojego forum rowiesniczego rowniez karmiaca zaczela odchudzanie od 3 fazy i bardzo szybko zrzucila 3 kg
              • f-olka Re: dzień dobry 10.03.10, 17:00
                mnie zawsze i przy pierwszym dziecku po karmieniu było słabo. Ale to chyba
                wynika z mojego niskiego ciśnienia. Jednak po każdym karmieniu muszę duuuużo
                wypić i zjeść (czy to proteiny czy węgiel bez znaczenia). Niestety próbowałam 3
                fazę, nie łączenie i takie tam i to niestety nic nie daje. Mam strasznie słabą
                przemianę materii i te kilka kg mocno mnie już wkurzają.

Karmię w zależności od dnia, w ciągu dnia 2 razy, w ciągu nocy czasem raz a
                czasem 5. Nigdy nie wiadomo, jak Stacho postanowi spać. Ostatnio w nocy częściej
                daje mu wodę bo mnie wkurzyło półtoraroczne niespanie (ono też prawdopodobnie
                odpowiada za spadek przemiany materii i zawroty głowy po karmieniu).

Spróbuję jak będę się źle czuła to będę jechała na warzywach i białku. dzisiaj
                rano było trochę słabo, ale po spacerze i kilku łykach coli light poczułam się
                jak nowo narodzona. Na razie mam bardzo duuuuużo energii co mnie cieszy bo przez
                to niespanie od kilku miesięcy czas od 15 był koszmarem, bo ledwie stałam na
                nogach. Dzisiaj jakbym odzyskała nowe siły :)

Bardzo mi miło, że tak "zadbałyście" o matkę karmiącą :)

Monjan mój mąż zarobił 10 kg, ale imo powinien zrzucić tylko 5. Do jego wzrostu
                75 kg wagi to jak dla mnie za chudo, 80 to tak w sam raz. Więc teraz zrobię
                testy na sobie i może uda mi się go na weekend któryś zdybać na uderzenie, a
                potem 1P/1PW bo jak go znam to nie wyrobi w pracy tylko na proteinach :)
                • monjan Re: dzień dobry 11.03.10, 09:14
                  mój jakos daje radę juz 4 dzien:)
                  zawziął się:)
                  dodatkowo spadłomu juz 4 kg wiec go to motywuje, ale on ma do zrzucenia jeszcze
                  z 5kg
                  niedługo warzywka:)))
                  • ewela345 Re: dzień dobry 11.03.10, 11:39
                    witaj folka
                    my to się chyba ' znamy ' :)
                    hehe nie wiem czy mnie kojarzysz ale jesteśmy na rówieśniczym :)
                    • f-olka Re: dzień dobry 11.03.10, 12:52
                      nie kojarzę ale po dacie wnoszę że z wrześniówek :) masz taki sam nick tam?
                      • ewela345 Re: dzień dobry 11.03.10, 13:25
                        tak taki sam nick

tak myślałam, że nie kojarzysz hihi :)
                        • f-olka Re: dzień dobry 11.03.10, 16:56
                          e ja ostatnio słabo się udzielam na wrześniu. W ogóle słabo się udzielam :D
                          czasu mi w sumie szkoda. Teraz bajka jest więc mam znów 5 minut :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka