isia10 25.03.10, 10:19 Witam, mam pytanie czy kasza kukurydziana to jest to samo co mąka kukurydziana? Ja w sklepie znalazłam tylko kaszę kukurydziana i zastanawiam sie czy mogę jej używać. Link Zgłoś Obserwuj wątek
teqilaa Re: mąka czy kasza 25.03.10, 10:23 nie, to nie to samo. Poszukaj skrobii kykurydzianej, powinnas dostac ja w sklepach z eko żywnością. Link Zgłoś
isia10 Re: mąka czy kasza 25.03.10, 10:48 Dzięki, a czy można używać kaszy kukurydzianej? i do czego? Link Zgłoś
samantha.jones Re: mąka czy kasza 25.03.10, 11:22 Nie można kaszy (przynajmniej w dwóch pierwszych fazach). Z produktów skrobiowych Dukan zezwala tylko na skrobię kukurydzianą, ale w ograniczonych ilościach. Link Zgłoś
bernimy no to skrobia czy mąka 25.03.10, 12:28 Bo w przepisie na chlebek jest mąka kukurydziana i w takową się zaopatrzyłam i zamierzam upiec chleb :) Link Zgłoś
dopracowanywkazdymcalu Re: no to skrobia czy mąka 25.03.10, 22:16 > Bo w przepisie na chlebek jest mąka kukurydziana i w takową się > zaopatrzyłam i zamierzam upiec chleb :) jest tolerowana a nie dozwolona. z tego co pamietam mozna 1 albo 2 lyzki. i to raz na pare dni. Jak z tych 2 lyzek upieczesz chleb to powodzenia. Kiedy wreszcie baby zrozumiecie ze ze w dukanie nie ma zadnych chlebkow plackow i innych ciastopodobnych. A jak ktos znajduje podobny zamiennik to zwykle jest to poprostu zlamanie zasad diety. sorry za przykre info. Link Zgłoś
kaga9 Re: no to skrobia czy mąka 25.03.10, 22:39 dopracowanywkazdymcalu napisał: > > Kiedy wreszcie baby zrozumiecie ze ze w dukanie nie ma zadnych > chlebkow plackow Placki z otrębów, przepis samego Dukana, s. 42 w "Metodzie doktora Dukana". Może Dukan też jest babą i dlatego taki tępy? Link Zgłoś
dopracowanywkazdymcalu Re: no to skrobia czy mąka 25.03.10, 22:44 > Placki z otrębów, przepis samego Dukana, s. 42 w "Metodzie doktora Dukana". Może > Dukan też jest babą i dlatego taki tępy? no sorry zagalopowalem sie z tymi plackami .ale chodzilo o make kukurydziana. Produkty z otrebami sa ok. ale sama widzisz ze watek byl akurat o mace kukurydzianej. Link Zgłoś
pierzak_w_szpilkach Re: no to skrobia czy mąka 25.03.10, 23:35 Dlatego tych chlebków, placuszków i ciasteczek, przygotowanych z odpowiedniej (np. na keksówkę) ilości składników, w tym mąki, nikt nie je na raz w całości! Jak już musisz wszystkich uświadamiać to przynajmniej zrób to kulturalnie. Link Zgłoś