aniami1 12.05.10, 11:52 Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy w uderzeniowej można jeść ogórki kiszone zamiast korniszonów? Dzięki. Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
77asiula Re: Ogórki 12.05.10, 12:33 Nie wiem czy mozna... A nawet jak monza, to po co? Uderzeniowka jest czysto proteinowa zdaje sie. Link Zgłoś
aribeth1 Re: Ogórki 12.05.10, 12:58 Korniszony w I fazie dopuszcza Dukan. Na potrzeby tego forum uznano, że kiszone też. Link Zgłoś
klara551 Re: Ogórki 12.05.10, 17:58 A szczgólnie teraz kiedy można zrobić małosolne.A nie jestem pewna,czy we Francji znają kiszone.Ogórek,to ogórek,a konserwowy,to z octem,a kiszony to z kwasem mlekowym,a te tylko chemicy potrafią odróżnić. Link Zgłoś
madziuniam78 Re: Ogórki 12.05.10, 18:02 Raczej mozna...korniszony to ogorek,woda,ocet,cukier,sol i jeszcze troche przypraw.Kiszony to ogorek,woda,sol i zielska troche.Tez sadze ze korniszony Dukan podaje bo kiszeniakow nie zna;) Link Zgłoś
madzioreck Re: Ogórki 12.05.10, 22:52 klara551 napisała: > A szczgólnie teraz kiedy można zrobić małosolne.A nie jestem > pewna,czy we Francji znają kiszone Znać, to znają, ale dziwią się, jak można to jeść, bo to popsute :) Link Zgłoś
ven.to podciągam wątek żeby nie dublowac 14.06.10, 18:11 kiszonych we Francji chyba jednak nie bardzo znają - mój szwagier który tam mieszka jak zjeżdża do Polski to się zajada swojskimi kiszonkami i zabiera do domu ile mu dadzą :) takich robionych, swojskich tam nikt nie robi (zdaniem szwagra i siostry) a w sklepach tylko konserwowe. A już te w zalewie musztardowej to totalna legenda. Natomiast te w Polsce, "kiszone" sklepowe - to dla mnie tez nie kiszone bo słone jak cholera. To są solone ogórki :) Ukisic to można tylko sobie samemu :) A ja mam pytanie z innej beczki: dlaczego można korniszonka a nie można małego surowego? Link Zgłoś