samantha.jones Re: waga stoi 4 tydzień 19.05.10, 13:18 Ciesz się, ze nie idzie w górę ;) Już 2/3 masz za soba więc na pewno w końcu przełamiesz impas. Link Zgłoś
ithilhin Re: waga stoi 4 tydzień 19.05.10, 13:20 ale czytalam, ze u Ciebie centymetry spadaja! to tez ma znaczenie. a waga moze stoi bo cwiczysz sporo i masa miesniowa tez ma wplyw? Link Zgłoś
em_em71 Re: waga stoi 4 tydzień 19.05.10, 18:31 mi też stała - miesiąc :) ale niezależnie od tego szczupła się zrobiłam, więc stoi dalej, nie wyleciała oknem Link Zgłoś
iwoniaw Re: waga stoi 4 tydzień 19.05.10, 18:33 Weź pod uwagę, że straciłaś aż 1/6 masy startowej (i 1/5 obecnej, to jest aż 20%!), organizm ma prawo wpaść w panikę na tym etapie. Dukan Ci nie wieszczył zastopowania na jakiś czas na tej wadze? Może taką i wyższą wagę miałaś na tyle długo, że organizm trochę "zapomniał", że niższa masa też była bezpieczna? Link Zgłoś
ganbaja Re: waga stoi 4 tydzień 19.05.10, 20:12 U mnie tak właśnie jest. Moja waga 72 kg trwała kilka lat i teraz jak do niej dotarłam to stanęło na 3 tygodnie a potem wzrosło :-( Link Zgłoś
glisssta Re: waga stoi 4 tydzień 19.05.10, 21:08 Nie chcę Cię demobilizować broń boże, ale zapamietałam sobie z książki kilka zdań, które mnie przekonały do spróbowania, bo były ROZSĄDNE. Jedno z nich mówiło o tym, że jak gra robi sie nie warta świeczki, w sensie jesteś na diecie i tracisz tak wolno, że Cię to demobilizuje, to rozważ przejście do III fazy zamiast się katować:) Ja mam zamiar tak zrobić, niezależnie od osiągnietej wagi (a schudłam 8 kilo, czyli z jednej strony mnóstwo, a z drugiej dopiero połowę założonej masy). Pozdrawiam, glisssta Link Zgłoś
brattby Re: waga stoi 4 tydzień 20.05.10, 09:50 Zrób sobie taki tydzień: - nabiał w niewielkich ilościach tylko do godziny 12. Czyli po 12 nawet mleka do kawy nie dawaj - potem ryby - i to nie wszystkie, tylko chude pieczone w folii, żadnych wędzonych, puszek, halibutów etc. - potem mięso - jw. (żadnych wędlin, samo czyste mięso, najlepiej cycki kurze albo udziec krowi) - ostatni posiłek zjedz przed 20 i potem wypij co najmniej półtora litra czystej wody Jeśli po tygodniu czegoś takiego waga nie spadnie o co najmniej kilogram, to daj sobie spokój :( Link Zgłoś
bubster Re: waga stoi 4 tydzień 20.05.10, 09:55 A mi już 2 miesiąc. Ale centymetry mi lecą - musiałam zrobić kolejna dziurkę w pasku. Więc może trzeba przetrzymać? Link Zgłoś
donnaanna Re: waga stoi 4 tydzień 20.05.10, 10:28 ganbaja, mam dokaldnie tak samo - szybko zrzucilam kilogramy ktore mi przybyly w ciagu poprzedniego roku. jak doszlam do 75 kg ktore nosilam na sobie przez 15 lat to skonczylo sie chudniecie :-( waga stala przez 6 tygodni a nawet troche podskoczyla mimo ze bardzo sie staralam trzymac diete, pare razy sie zalamalam i zarlam wieczorami ale zawsze wracalam do porzadnej diety. Juz mialam dola jak stad do krakowa. i co - wreszcie ruszylo!!!! w ciagu ostatniego tygodnia zrzucilam wszystko co mi przybylo w ciagu tych nieszczesnych 6 tygodni a nawet ciut wiecej :-) dalo mi kopa, morale sie poprawilo, diety trzymam sie religijnie bo znow wiem ze warto!!!!! wiec moja rada - PRZETRZYMAC!!!!! Link Zgłoś
ganbaja Re: waga stoi 4 tydzień 20.05.10, 17:50 Niech Ci Bozia w dzieciach itd. :-) Lejesz miód na me serce. Będę trwała. Link Zgłoś
gusia210 Re: waga stoi 4 tydzień 20.05.10, 20:06 u mnie podobnie.Znów stanęło.Ale wiem że to norma i znów poleci jak tylko @ przyjdzie.Najlepiej chudnę w drugim dniu @. Link Zgłoś
l0rien Re: waga stoi 4 tydzień 20.05.10, 21:20 u mnie to samo, z 78,3 spadłam na 72 i od miesiąca stała! a mam dotrwać do 66. ale dziś rano waga wskazała 71,3 hurraaaaaaaaa Link Zgłoś
pierzak_w_szpilkach Re: waga stoi 4 tydzień 20.05.10, 23:22 Kurdę, nie pamiętam która to pisała, ale ta rada mnie poskładała :D:D Było coś o bluzganiu na wagę i traktowaniu jej lodowatym milczeniem tak długo aż nie przypełznie na kolanach błagając o wybaczenie :D:D:D:D Pozdrawiam Autorkę tych pięknych słów i proszę o ponowne napisanie oryginału :D:D:D A Wy laski się nie martwcie, bo schudłyście już tyle, że nic tylko gratulować :) Trzymam kciuki, żebyście się nie dały :) Link Zgłoś
donnaanna Re: ruszyła ! 21.05.10, 10:16 no widzisz, mowilam ze bedzie dobrze :-) mam nadzieje ze ot bardziej trwaly trend i ze juz bedzie spadac w dobrym tempie! Link Zgłoś
l0rien Re: waga stoi 4 tydzień 21.05.10, 22:26 dzisiaj wskazała już 70,5 ale to chyba efekt przeziębienia i niechęci do jedzenia czegokolwiek:) ale wynik ładny, czekam na 6... z przodu Link Zgłoś