Dodaj do ulubionych

nowa ma pytanko :)

10.07.10, 22:30
witam, mam pytanie apropo pierwszej fazy tej dietki. Bardzo często pije kefiry 0% ale z owocami, czy można w pierwszej fazie? bo czytałam ze owoce dopiero od 3? 1,5 roku temu byłam na south beach i schudłam w 5 tygodni 8 kg, nie wolno tam jeść owoców ale piłam tak samo te kefiry :) efekt byl mimo wszystko :) i drugie pytanie, jogurty i mleko lubię mieszać z płatkami, musli, jakie mogę jeść w tej pierwszej fazie?
ogólnie jak patrze na produkty dozwolone w pierwszej fazie to bardzo dużo jest podobnych jak w soutch beach wiec myślę ze nie będzie mi trudno się przyzwyczaić do tego "typu" żywienia. Miesiąc temu zaczęłam kopenhaska ale wytrzymałam na niej tylko tydzień.. byłam zbyt głodna..
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: nowa ma pytanko :) 10.07.10, 22:56
      w pierwszej fazie kefiry owocowe to sobie odpuść. W II Dukan dopuszcza jogurty
      owocowe więc zamiennie może być pewnie kefir. Trzeba tylko obserwować czy się
      chudnie, jeśli nie, to należy je odstawić. Natomiast musli, płatki itp zastąp
      otrębami. Z płatkami i musli pożegnaj się do fazy III - tam mogą być jako uczta
      2 razy w tygodniu
      • klaudiaja Re: nowa ma pytanko :) 10.07.10, 23:01
        ..z pewnej strony co do fazy uderzeniowej: " Chudy nabiał
        Jogurty, twarożki (bez tłuszczu), serki homogenizowane. Produkty o smakach
        owocowych są dozwolone, jednak w umiarkowanych ilościach (max dwa razy
        dziennie)." i jeszcze pisało, że bez kawałków owoców.. hm.. ale jak trzeba
        naturalne to postaram się przestawić. A jakieś pieczywo typu Wasa można?
        • aga_piet Re: nowa ma pytanko :) 10.07.10, 23:17
          Jeśli chodzi o te kefiry, to zwróć uwagę czy są z cukrem. Przeważnie
          są, a cukier to ZUOOO!
          ;)
        • dorcia1234 Re: nowa ma pytanko :) 11.07.10, 00:01
          cytat z książki:
          "chudy nabiał o smaku owocowym, lecz bez zawartości cukru.
          Dopuszczalny w fazie pierwszej, ale lepiej go unikać. W fazie uderzeniowej nie
          powinno się go jeść, lecz na jeden czy dwa jogurty można sobie w ostateczności
          pozwolić"
          pytanie zasadnicze: nie jesteś w stanie wytrzymać 3-5 dni bez kefirów owocowych?
          Pieczywa Wasa nie można
      • klaudiaja Re: nowa ma pytanko :) 10.07.10, 23:54
        otręby grzałam z mlekiem, a do jogurtu jakie? podgrzane czy takie prosto z
        opakowania? na kefirach pisze 0% tłuszczu.. dziś zjadłam ostatnią butelkę i nie
        mam jak sprawdzić zawartości cukru. Można je kupić w biedronce w 3 smakach:
        truskawkowy, żurawinowy i owoce leśne, są pyszne. Bardzo dziękuję za odpowiedzi :*
        • aga_piet Re: nowa ma pytanko :) 11.07.10, 00:02
          Na bank mają cukier.
    • klaudiaja zrobiłam test.. 11.07.10, 00:51
      zrobiłam test i zamiast wiadomości z wagami i liczbami wyszła mi notatka
      FELICITATIONS.. gratulacje... czyli ze mam dobra wage?? nie rozumiem francuskiego :/
      • dorcia1234 Re: zrobiłam test.. 12.07.10, 00:32
        a moze wklej tutaj notatkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka