wszystko.bedzie.dobrze 24.08.10, 11:20 No wlasnie? Szukam towarzystwa;) Pozdrawiam, Wszystko bedzie dobrze Link Zgłoś Obserwuj wątek
mikra11 Re: ktos zaczyna dzisiaj? 24.08.10, 11:23 Ja ja ja ja:) I dobrze mi z tym;) Z jakiego pułapu zaczynasz i ile masz w planie sie pozbyć? U nas dziś rano 78,2 - w trakcie okresu, a mam zamiar dojść do 63 ale nawet z 65 będzie rewelacyjnie:) Pozdrawiam Link Zgłoś
wszystko.bedzie.dobrze Re: ktos zaczyna dzisiaj? 24.08.10, 21:47 To swietnie ze nie jestem sama. Ja generalnie nie mam duzo do stracenia: waze 60 kg przy 160cm wzrostu. Nie mam wagi docelowej, kierowac sie bede lustrem (choc wg testu Dukana powinnam zrzucic 5 kg). Niestety jestem od zawsze na jakiejs diecie i zajadam emocje slodkosciami, wiec w Dukanie szukam przede wszystkim spokoju od slodyczy i stabilizacji... Dzisiejszy pierwszy dzien pierwszej fazy - super;). Pozdrawiam i pamietaj: wszystko bedzie dobrze!;))) Link Zgłoś
bella_6 Re: ktos zaczyna dzisiaj? 25.08.10, 00:13 Ja ja ,waga jak nizej,jak bedzie 65-63 to zobacze czy isc dalej, bo nie chce stracic biustu zbytnio a zawsze tam najwiecej trace i buzia szczurka. TYlek mam wielki wiec jest z czrego tracic.Po cichu marzy miz ei te 60 kg. Link Zgłoś
surita Re: ktos zaczyna dzisiaj? 24.08.10, 12:36 Moja siostra :) Może się w końcu odważy zalogować :) Pozdrawiam sis :* Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 25.08.10, 14:20 Ja miałam zaczynać dziś, ale wczoraj na opijaniu narodzin pierworodnego przyjaciela trochę potoastowałam, co skończyło się tym, że dziś po wstaniu bezmyślnie i bezreflekcyjnie wyżłopałam 2 szklanki soku pomarańczoego, po czym zorientowałam się, że miałam być od dziś na dukaniu:) Zaczynam wobec tego jutro, czyli i tak jeden dzień wcześniej, bo początkowo planowałam od piątku. Link Zgłoś
ania_moja Re: ktos zaczyna dzisiaj? 25.08.10, 17:05 Witam. Ja też dziś zaczęłam. Planuję zrzucić 10 kg. Czy się uda? Nie wiem... Link Zgłoś
wszystko.bedzie.dobrze Re: ktos zaczyna dzisiaj? 26.08.10, 01:40 No i jak wam idzie? U mnie na szczescie dobrze - przetrwalam pierwsza impreze bufetowo- alkoholowa z pracy, hurraaaaa!!!... zrobilam porzadne zakupy (dzis objechalam 5 supermarketow, zeby znalezc jedyny dostepny na mojej cholernej wyspie rodzaj sera, ale za to kupilam od razu 12 opakowan po 500 gr;))... Wyprobowalam nowe przepisy (omlet z kurczakiem, sernik z patelni)... Kontynuuje bieganie,wczoraj i dzisiaj, ale mocno zwolnilam tempo. Zdecydowanie ciezej sie biega (truchta), ale jesli energia utrzyma mi sie na tym poziomie, to dam rade. WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE! Link Zgłoś
elutka24 Re: ktos zaczyna dzisiaj? 26.08.10, 07:13 Witajcie Dziewczyny!! ;) Ja tez zaczelam od 24;) I juz mam poltora kg mniej!!! Az trudno uwierzyc,ze bez glodowki waga sama spada;) Ciesze sie bardzo i bardzo dobrze sie czuje;) Ciagle jednak zastanawiam sie nad impreza... za dwa tyg. mam pierwsza od roku impreze,a ja nie wiem czy isc...:/ Umowilam sie z kolezankami na wodeczke po rocznej przerwie,ale nie chce zaprzepascic mojej diety:/ I co tu zrobic...... Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 26.08.10, 07:51 Witam. Ja też, ja też zaczęłam 24go. U mnie duuużżżżo do schudniecia :-/ Waga 88,3 kg, wzrost 178 cm Mam nadzieję ze wasza obecność i pisanie na forum, dodatkowo mnie zmoblizuje. Cel I - zobaczyć 7-kę z przodu :-) Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 26.08.10, 08:00 yyy zły link wkleiłam czy co, teraz druga próba Link Zgłoś
elutka24 Re: ktos zaczyna dzisiaj? 26.08.10, 08:24 only_lemurka powodzenia!!! Mam nadzieje,ze bedziemy sie wspierac! Damy wszystkie rade!!!!!!:D Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 26.08.10, 09:39 Ja zaczęłam dziś. Waga startowa 83,3 kg, wymarzona docelowa (zgodna z testem) 60 kg. Fazy uderzeniowej test zalecił mi 7 dni. Powodzenia dziewczyny:) Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 27.08.10, 08:49 To się pochwale tutaj:) Po pierwszym dniu 1,5 kg mniej:) Wiem, że to pewnie sama woda, ale i tak ten widok na wadze krzepi... Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 27.08.10, 11:31 ja zważę się ok. wtorku albo i później bo jestem przed okresem i nie chcę się dołować, siedze w pracy i wcinam wątróbkę :-) Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 27.08.10, 11:57 lemurka zważ się mimo to:) Myślę, że na uderzeniowej to nawet przed @ będą efekty, a zobaczysz jak Cię to zmotywuje:) Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 26.08.10, 21:09 przetrwałam dzisiejszy dzień bez większych problemów wieczorem przygotowałam furę żarcia na jutro wątróbkę, kajzerki, pastę z makreli i serniczek mniam Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 28.08.10, 10:05 Po 2 dniu I fazy mam -2 kg:) Podoba mi się ta dieta:) Dziś pierwszy sprawdzian i wyzwanie, bo jedziemy do znajomych na grilla. A tam jeszcze nikt nie wie, że dukam i pewnie nic nie wiedzą o diecie, więc będą namawiać:) Ale mam mocne postanowienie nie grzeszenia i wytrwania na wodzie i kawie:) Najadam się oczywiście w domu przed wyjazdem.. Link Zgłoś
elutka24 Re: ktos zaczyna dzisiaj? 28.08.10, 11:20 A u mnie stoi:/ Ladnie bylo 62,9 potem 62,1!! a teraz znow 62,9:/ Mysle,ze to z powodu braku...hmmm wyproznienia sie:P Ale nie poddam sie! O nie! Bede walczyc na tej diecie az do konca!;) Obysmy wszystikie wytrwaly kochane;) Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 29.08.10, 11:31 U mnie znów 0,5 kg ubyło:) Ale wczoraj trzymałam się dzielnie, nie zjadłam nic z grilla i dań pobocznych - wszystko było zdecydowanie niedukanowe:), z piciem nie miałam problemu, bo i tak prowadziłam samochód (małżonek się będzie cieszył z diety, bo na wszystkich wyjazdowych imprezach to on będzie mógł podrinkować, a raczej popiwkować:). Zabrałam sobie sałatkę z tuńczyka i jajka, wszamałam mniej więcej w porze kolacji i tyle... Popełniłam tylko jeden mikrogrzeszek - wypiłam kawę z mlekiem 2%:) Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 30.08.10, 07:23 u mnie dzisiaj 2,2 kg mniej pomimo @ fajnie od jutra mogę warzywa mniam Link Zgłoś
cape.horn Re: ktos zaczyna dzisiaj? 30.08.10, 08:07 Witam Wszystkich Startuję dziś. Innym i sobie życzę powodzenia :-) Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 30.08.10, 08:55 only_lemurka a widzisz, nie mówiłam, że mimo @ będzie mniej:) Wzrostu to ja mam nikczemne 160 cm, więc te 60 kg wagi nie będzie dla mnie zbyt mało, zobacz z resztą na BMI na suwaczku. Ja dziś stanęłam, waga dzisiejsza ani drgnęła w stosunku do wczorajszej,a nadal mam 1 fazę, pewnie przez to, że się w ogóle niestety nie wypróżniam, stąd chyba dziś będę musiała ukręcić protomajo z oleju parafinowego - może mnie przeczyści:) Link Zgłoś
elutka24 Re: ktos zaczyna dzisiaj? 30.08.10, 09:50 Cape horn witaj!!:D i rowniez powodzonka zyczymy;) No ja od wczoraj na 2 fazie. Waga drgnela... do gory:D Ojj idzie mi jak krew z nosa! Ale dam rade! Zaparcia mam mega duze,ale chyba zaraz polece do toalety;) Nie poddajemy sie jednak Babeczki!! Link Zgłoś
only_lemurka nancy 30.08.10, 14:03 z wypróżnianiem to niestety i ja mam problemy :-( a ze waga spadnie to się spodziewałam, ja byłam juz na Dukanie 2 lata temu, w ciagu 1,5 miesiąca schudłam wtedy 7 kg, ale potem miałam krakse - nogę w gipsie i niestety dieta padła a przez 2 lata kg wróciły ale teraz już się nie poddam :-) Link Zgłoś
nancy_callahan Re: nancy 31.08.10, 09:00 Ja na razie nadal stoję:( Ale, że się nie wypróżniam i do tego gromadzęwodę przed @ to mnie to nie dziwi i nawet nie zniechęca:0 Wierzę, że waga ruszy... Czekam na PW, może warzywka pomogą w wypróżnieniu, mam zamiar zrobić skok na kiszoną kapustę:) Link Zgłoś
phania Re: nancy 31.08.10, 09:40 Witam. Też zaczynam od dzisiaj i szukam wsparcia. A że zaczynałam już kilka razy to wiem coś na temat zaparć.Najlepsza jest parafina ciekła ja smażyłam wszystko na niej np. na śniadanie placuszki dukana , a po nich szłam szybko do klopa. Ja ważę 68,5 przy 158 cm .Nigdy tak nie wyglądałam ,jestem gruba ciężka i jest mi z tym strasznie niewygodnie,nie patrzę w lustro. I czas się opamiętać,nawet wiem co mnie gubi SŁODYCZE. WSpólnie może będzie łatwiej,liczę na to a wiec wspierajmy się. Link Zgłoś
nancy_callahan Re: nancy 31.08.10, 14:14 Parafina ciekła nie nadaje się do smażenia! Ją można spożywać wyłącznie na zimo! Podgrzewanie jej powoduje pewnie powstawanie jakiś strasznych tłuszców trans czy czego tam jeszcze.. Powodzenia phania i na pohybel słodyczom (chyba, że dukanowym):) Link Zgłoś
elutka24 Re: nancy 31.08.10, 20:04 Phaniu nie przejmuj sie!! Przebrniemy przez to razem!!! Nie oceniaj sie tak surowo! I nie poddawaj sie tym razem! Ja za kazdym razem sie poddawalam,teraz jak odkrylam Dukana,to czuje sie wysmienicie na tej dieie(choc to dopiero poczatek),ale nie wyobrazam sobie,sie poddac!;) Byle do celu!!! Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 04.09.10, 11:09 no i jak tam dziewczyny ? u mnie 3 kg w dół juppiiii jak się cieszę przetrwałam nawet 50-tkę szefa w pracy i nie poległam, wcinałam śledzie i korniszony aczkolwiek nie było się bez dziwnych komentarzy hehe Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 04.09.10, 13:34 Ja dziś wróciłam dopiero do wagi po 3 dniach I fazy czyli 80,8 kg. W międzyczasie niestety rosło... Ale jest ok. Czuję się jakoś tak lekko:) Wewnętrznie:) A przetrwałam w międzyczasie grilla u znajomych, urodziny teściowej i dwie wizyty znajomych u mnie, których oczywiście nakarmiłam niedukanowo i napoiłam napojami wyskokowymi:) Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 08.09.10, 07:49 bilans po 2 tyg -3,4 kg najgorsze jest to ze nie mam apetytu i wmuszam w siebie jedzenie wczoraj po zjedzeniu makreli było mi po prostu niedobrze :-// Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 08.09.10, 10:02 U mnie wynik tochę gorszy, taki jak na suwaczku widać:0 Ale i tak jestem zadowolona. Mi waga spada tak średnio raz na kilka dni o ok. 0,5 kg, potem buja się w górę i w dół:) Szalonego tempa chudnięcia nie mam, ale to chyba zdrowiej, a tak powolutku też mi wystarczy byleby do przodu tzn. do tyłu:) Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 09.09.10, 20:43 zgrzeszyłam dzisiaj i zjadłam 2 śliwki ło matko jakie one były dobre aaaaaaaaaaaaaaaaa Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 10.09.10, 07:46 lemurka Nie grzeszyć mi tu! trzymać się! zapomnieć o śliwkach i błędu nie powielać! U mnie dziś w końcu pokazała się z przodu 7:) Co prawda 8 jest 100 g dalej, ale co tam, jest 7:) Link Zgłoś
only_lemurka Re: ktos zaczyna dzisiaj? 15.09.10, 07:32 minął kolejny tydzień ale mam jakis zastój - waga bez zmian na warzywach troszke podskoczyla, na proteinkach spadła i przez tydzień wyszło na zero buuu ale generalnie wiem ze za mało jem, brak czasu , zebrania w szkole , przedszkolu itd, zabiegana jestem Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ktos zaczyna dzisiaj? 15.09.10, 08:53 U mnie jak widać na suwaczku. Spektakularnych wyników nie ma, ale powoli do przodu (a raczej tyłu:) lemurka planuj jadłospisy tak aby zjeść wystarczająco dużo i trzymaj się ich, jak masz zaplanowane żeby to danego dnia zjeść to zjesz, tylko trzeba sobie mocno postanowić, że plan ma być wykonany. Ja też miałam problem z jedzeniem za małych ilości, a teraz codziennie na następny dzień planuję co zjem i ile to ma biała sobie przeliczam, a potem plan wykonuję, nawet jak nie do końca mam ochotę już jesć. Oczywiście jak najdzie mnie ochota na coś innego to zamieniam jedzenie z planu na inne, byle trzymać się ilości białka:) Link Zgłoś