kobieta25.2 28.08.10, 10:31 Pomocy napiszcie jak zrobić kluski lane, bo znalazłam ostatnio przepis a teraz za diabła nie mogę go sobie znaleźć (oczywiście gapa nie zapisała). Proszę o szybką odpowiedz:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
surita Re: kluski lane 28.08.10, 10:35 Kobieto25.2, wyszukiwarka naprawdę nie gryzie :) lane kluski Link Zgłoś
wadera3 Re: kluski lane 28.08.10, 10:37 Rosołek z kluseczkami(II faza) monjan 13.03.10, 15:44 Odpowiedz gotuję wywar na mięsie, włoszczyzna, trochę marchewki, por, seler, pietruszka doprawić do smaku czym kto lubi(liście laurowe, lubczyk, ziele ang, spalona cebulka) jak rosół jest gotowy robię kluseczki lane-2 jajka rozbełtać w misce z łyżka jogurtu naturalnego, 2 łyżki mączki kukurydzianej) wlewać po troszkę na wrzący rosół mniam...smacznego Link Zgłoś
kobieta25.2 Re: kluski lane 28.08.10, 10:40 dziękuję:) a czy można jeść na tej diecie kaszkę kukurydzianą?? Link Zgłoś
paryzanka_ona Re: kluski lane 28.08.10, 20:51 zrobilam, ugotowalam na wodzie z bulionem odtluszczonym i dodalam 3 pomidorki, mialam pyszna pomidorowke z kluseczkami ;) jeszcze czuje ten pyszny smak w ustach mniammmm za 2-3 dni znow je zrobie sa po prostu pucha ;) Link Zgłoś
ven.to Re: kluski lane 28.08.10, 20:57 mi z kluski lane kojarzą się tylko z tymi na mleko :) moga byc z samej skrobi rozdydźganej z wodą i niedbale wlanej na gotujące się mleko (takie malutki wtedy wychodzą) albo z twardszego ciasta odrywane kawałeczki (ale tych malutko wychodzi z tej łyżki ;)) albo skrobia rozrobiona z żółtkiem albo z żółtkiem i otrębami albo z żóltkiem, otrębami i mniejszą ilością białego sera albo z zółtkiem, i (posłodzikowane koniecznie) grtanulatem sojowym na słodko, na słono, jak kto chce tak - na słono do mleka; u nas na wsi tak się jada :) pozostałośc po bezcukrowych latach dziadek jadł na słono ale z owocami :) Link Zgłoś