Dodaj do ulubionych

Moj organizm nie reaguję na dietę!

18.09.10, 08:34
Hey. Jakiś czas temu byłam na dukanie. Schudłam 5kg- tyle ile chciałam. Startowałam z własciweg wagi i BMG. Po zakonczeniu diety przez parę tyg. pilnowałam się- jadłam zdrowo itp. itd. Niestety albo w tym wypadku stety potem wrociłam do starcy nawyków. I szczerze mówiąc jadałm jak szakona- słodycze, śmieciowe żarcie, lody, kolacje o północy I NAJLEPSZE JEST W TO ŻE NIE PRZYTYŁAM, WAŻĘ DOKLADNIE TYLE CO DIECIE DUKANA! Problem jest w tym, że teraz chcę jeszcze troszeczkę schudnąc. Jestem tydzień na dukanie A MÓJ ORGANIZM NIE REAGUJĘ JUŻ NA Dietę!!! Z resztą na obzarstwo też! Czy mój organizm uznał juz moją obecną wage a najwłasciwszą, czy to jest tego powodem?

Co mam zrobić? MArzy mi się jeszcze kilka kg w dól.

Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 09:31
      ma-ff napisała:
      >
      > Co mam zrobić? MArzy mi się jeszcze kilka kg w dól.
      >

Jedyną rzeczą jak wpada mi do głowy, jest radość z utrzymywania właściwej wagi.
    • ma-ff Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 12:53
      No nic walcze dalej, nie ma bata, moj organizm musi się ppodać.
      • 522moja Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 12:58
        Wiesz czassami organizm wie lepiej od nas jak reagować ale się nie poddawaj
        • ven.to Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 13:23
          wiesz co? W prawidłowym BMI, po diecie, następnie po obżeraniu się - pójść na dukana dla paru kg jeszcze - sorry, ale albo masz lat 16 albo brak Ci elementarnej wiedzy na temat swojego ciała.
          Przestań jeść słodycze, odżywiaj się zdrowo i zażywaj ruchu.
          Dukan to dieta dla osób z nadwagą.
          • nomya Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 14:55
            Otóż to! :) Dla kilku kilogramów zaczynać dietę dukana to głupota.
          • ma-ff Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 16:05
            To jak mam schudnąć? Mam się zacząc głodzić? To chyab jeszcze gorsze niżprzejście na dukana.
            • ven.to Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 16:11
              dżizas - żarłaś słodycze i nie utyłaś to wytęż mózgownice i pomyśl co by tu zrobić żeby schudnąć...
              albo po prostu przeczytaj wątek jeszcze raz, ze zrozumieniem
              • imasumak Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 19:05
                Ven.to :D :D :D
                • ma-ff Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 21:07
                  Dziękuje wszystkim za pomoc, naprawdę.
    • madzioreck Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 21:27
      Wiesz co... organizm ma coś takiego jak swój set point, czyli wage, którą uważa za najwłaściwszą, i często zejście poniżej tej wagi jest bardzo trudne, a jeszcze trudniejsze bywa utrzymanie jej.
    • mama-ola Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 18.09.10, 23:28
      > I szczerze mówiąc jadałm jak szakona- słodycze, śmieciowe żarci
      > e, lody, kolacje o północy I NAJLEPSZE JEST W TO ŻE NIE PRZYTYŁAM, WAŻĘ DOKLADN
      > IE TYLE CO DIECIE DUKANA!

Aaaa! Jak fajnie!... Ja też tak chcęęęęę!...
      Bo ja to niestety muszę się ciągle pilnować :(

> Problem jest w tym, że teraz chcę jeszcze troszeczkę
      > schudnąc. Jestem tydzień na dukanie A MÓJ ORGANIZM NIE REAGUJĘ JUŻ NA Dietę!!!

Tydzień to za mało, by podsumowywać. Pij dużo wody, dukanuj, i się zobaczy.
      • ma-ff Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 19.09.10, 08:26
        Właśnie tak myślę, ze doszłam do takiego punktu.

Nie mam 16 lat, nie chcę się wychudzić. Dążę do wagi, która jest ciągle w granicach prawidłowego BMG.

Spróbuje z ta wodą. :)
      • kk345 Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 19.09.10, 19:35
        > Aaaa! Jak fajnie!... Ja też tak chcęęęęę!...
        > Bo ja to niestety muszę się ciągle pilnować :(

Spokojnie, sądząc po treści postów autorka jest młodziutka, metabolizm działa jeszcze jak dobrze naoliwiona maszynka...
        z wiekiem jednak nieuchronnie zwolni, więc jednak lepiej zmienić nawyki zywieniowe poki czas, bo skończy się stałym odchudzaniem...
    • hubinka Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 20.09.10, 08:21
      Jakiś czas temu pisałam o moich problemach z drugim podejściem do Dukana. Nie otrzymałam żadnych rad (może to i lepiej sądząc po tych, które ty dostałaś), ale postanowiłam się nie poddawać. Też przez pierwszy tydzień zero spadku wagi, ale po kolejnym tygodniu są już sukcesy! Na razie nie piekę sobie chlebka, kajzerek, ani placków. Otręby tylko do owsianki na śniadanie, a mąki/skrobi kukurydzianej staram się unikać. Czyste białko i to w dużych ilościach. Na dniach PW raczej nie przesadzam z warzywami, potem zwiększę dawki. Ruszy na pewno:) Tylko pilnuj zasad diety! Nie poddawaj się, ja też myślałam, że drugi raz Dukan nie działa, ale okazało się, że nie jest tak źle.

A wszystkim twoim krytykom chciałabym powiedzieć tylko, że fajnie jest otrzymać wsparcie jak się jest na skraju załamania, to daje kopa do dalszego działania. Nie dołujcie tylko wspierajcie. Pozdrawiam!
      • magdula602 do hubinki 20.09.10, 09:09
        Hubinka można podczytać Twoje zmagania?
        ja walcze bo waga spadła a teraz wróciła już prawie do pierwotnej Fazy
        daje sobię tydzień a potem się zastanowię!
        nie wiem czy bywały tu osoby które nie schudły na dukanie?
        • ven.to Re: do hubinki 20.09.10, 09:45
          mówi się "krytykantom" lub raczej "osobom krytykującym" bo krytykant z założenia przesadza i lubi krytykować dla samego krytykowania
          :)
          hihihi
          nie będę wspierać kogoś kto działa przeciwko swojemu zdrowiu. Uważam że kop do działania "przemyśl i działaj z sensem" jest lepszy niż lizanie się po ...
      • ma-ff Re: Moj organizm nie reaguję na dietę! 20.09.10, 13:01
        A ile schudłaś na pierwszej fazie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka