iwoniaw 29.09.10, 10:01 W fazie III trzeba już obowiązkowo codziennie, więc napiszcie, jak to robicie? Owsianka gotowana na śniadanie? Jakieś inne potrawy przygotowujecie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
nancy_callahan Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 10:03 Chlebek Klary:) Myślę, że w III fazie też go będę jadła. Lubię tez otręby wrzucone do połowy szklanki zimnego mleka + kilka kropel aromatu - to traktuję jako deser:) Link Zgłoś
slonce12 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 10:21 na mleku, potocznie zwana owsianka sernik 5-minutowy placek kaszuni dziś na śniadanie blok czekoladowy Link Zgłoś
iberka Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 10:26 ja narazie w fazie II ale uwielbiam dukanowe bułeczki na zmianę z owisanką :))))) iza Link Zgłoś
maniusza Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 10:32 ja dokładnie tak samo. do tej pory tylko owsianka ale bułeczki to jest moje ostatnie "odkrycie" :) Link Zgłoś
lilka208 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 10:53 ja owsianke, ,jeszcze przed dieta jadlam :) Link Zgłoś
sloneczkoasia Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 11:03 ja w prawdzie na IV fazie jestem, a M. na II i oboje obowiązkowe otręby jemy najczęściej jako kajzerki, albo z jogurtem naturalnym + zaprawa do napoi (z lidla), lub z jogurtem naturalnym + kakao + słodzik + aromat (na jaki mam danego dnia ochotę). Szczerze mówiąc tak lubimy otręby, ze musimy się pilnować, by nie przekroczyć dozwolonej ilosci ;) Link Zgłoś
wadera3 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 11:40 Chyba napiszę błagalny post nt. tych zapraw z Lidla, niechże mi, któraś z Was pokaże jak toto wygląda. Od czasu do czasu wpadam do Lidla i usiłuję te zaprawy namierzyć, niestety, to wszystko co widzę, zawiera cukier, więc nie o to jak mniemam Wam chodzi. Link Zgłoś
cape.horn Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 20:22 wadera3 napisała: > Chyba napiszę błagalny post nt. tych zapraw z Lidla, niechże mi, któraś z Was p > okaże jak toto wygląda. > Od czasu do czasu wpadam do Lidla i usiłuję te zaprawy namierzyć, niestety, to > wszystko co widzę, zawiera cukier, więc nie o to jak mniemam Wam chodzi. Też miałam z tym problem. Wrzuciłam fotkę do mojej galerii. > Link Zgłoś
wadera3 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 09:38 Dzięki, jako żywo nie widziałam, ale teraz wiem czego szukać:) Link Zgłoś
rubeus Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 00:03 wadero - one stoją w takich litrowych. plastikowych butelkach tuż za kasami - smak malinowy (syroup with ... Raspberry flavor ) i wiśnowy *syroup with ... cherry flavor ... ). Niedawno odkryłem w Carrefur Express zaprawę malinową - też czystą chemię, ale w smaku bardziej intensywniejszą od tej z Lidla. Co do meritum czyli sposobu na otręby: Ja czasem sobie je zalewam gorącą wodą rozrobioną właśnie z zaprawą albo osłodzonym mlekiem. Ale ostatnio to głównie w postaci bułko-chlebka własnego pomysłu. Link Zgłoś
wadera3 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 09:39 Dzięki, już obejrzałam w galerii cape.horn, teraz wyruszę na polowanie ze zdjęciem w łapie:D Link Zgłoś
anja_maciejka Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 10:58 Owsianka:) I chleb Klary. Czasami placuszki otrębowe. Link Zgłoś
mess8385 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.09.10, 20:28 z jogurtem i słodzikiem, z mlekiem na gorąco, w pierniku, w serniku, w KAJZERKACH najczęściej, w kopytkach, w placuszkach:):) Link Zgłoś
mama-ola Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 07:54 Na dużą łyżkę i popijam wodą. Wydaje mi się, że tak najlepiej działają, jesli chodzi o wspomaganie chudnięcia. Suche otręby prosto w gardło :) Link Zgłoś
lalkaika Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 10:07 jak powyzei :) wrzucam lyzka i zapijam.rano na czczo . Link Zgłoś
yog-gga Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 11:05 dziewczyny ja codziennie otręby zalewam zupką jest po prostu pycha, ale trzeba zaczekać aby dobrze rozmiękły można dodać troszkę jogurtu na koniec a jeśli nie jem warzyw to zalewam kostką smakową jak rosółek pycha warto spróbować :-) Link Zgłoś
mama-ola Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 12:11 > zalewam kostką smakową jak rosółek Kostki rosołowe w moim mniemaniu to sam tłuszcz i sól. No i glutaminiany i konserwanty. Ale może się mylę... Link Zgłoś
el_capricho Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 11:44 ja zamiast otrąb biorę Colon C (nasiona babki płesznik plus probiotyki) - dostarcza więcej błonnika i bierze sie tylko 1 łyżeczkę dziennie na czczo rozpuszczoną w wodzie. mam nadzieję że to nie jest jakieś straszne odstępstwo... na zdrowy rozum z punktu widzenia diety powinno wyjść na to samo? Link Zgłoś
madzioreck Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 30.09.10, 14:46 Najczęściej po prostu z mlekiem wstawiam na minutkę do mikrofali, a konkretnie robię 2 w jednym - do szklanki kakao dorzucam otrąb, po wypiciu kakao (które przy okazji otręby zagęszczają i wychodzi czekolada ;)) albo do serka homo, też z kakao albo z samym słodzikiem. Tylko najlepiej, jak ten serek z 15 minut postoi, żeby otręby trochę napęczniały, fajnie strzelają wtedy w zębach :D Link Zgłoś
monika_m_23 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 22.10.10, 22:21 Powiedzcie mi, proszę czy w diecie dr Dukana muszą być to jakieś specjalne otręby? Pszenne, owsiane? Smakowe, bezsmakowe? Link Zgłoś
kas-ikc Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 24.10.10, 21:53 2 łyżki dziennie owsianych, do tego można dodać 1 pszennych. Bezsmakowe obowiązkowo, ja kupuję firmy Sante, podobnie jak większość osób na tym forum:) Bez otrębów na tej diecie nie wyobrażam sobie przetrwania... Link Zgłoś
monika_m_23 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 26.10.10, 23:22 Postanowiłam skorzystać z Twojej rady i kupiłam otręby owsiane sante niebieskie i żytnie. Dobrze że owsiane mają trochę większą paczkę ;) Link Zgłoś
makenzen Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 28.10.10, 12:28 A ja sobie panieruję w otrębach rybę albo mięso drobiowe. Wczoraj przygotowałam taką paciajkę: jedno całe jajko, do tego chili, czosnek granulowany, przyprawa hiszpańska i przyprawa chińska, plus 2 łyżki otrąb. W tym obtoczyłam indycze filety i upiekłam. Pycha! Link Zgłoś
monika_m_23 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 28.10.10, 17:26 Opis wygląda świetnie. Chyba spróbuję ;) Jakich otrąb używasz? Link Zgłoś
kasikrj Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 28.10.10, 20:47 Ja najczęściej piekę sobie co 4dni piernik w nim wykorzystuje 8łyżek otrąb owsianych i 4 pszennych, więc dlatego mam na 4dni. Jem to na drugie śniadanie, taka porcja spora wychodzi + kawa i niezły zapychacz a przy okazji porcja otrąb wykorzystana. Czasem też owsianka zamiennie. Link Zgłoś
monika_m_23 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.10.10, 15:23 kasikrj, możesz wrzucić przepis na piernik? Link Zgłoś
mercy2 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.10.10, 20:13 podaj dokładne proporcje na te sandwicze, bo mi nie wychodzą :( Link Zgłoś
makenzen Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.10.10, 13:13 monika_m_23 napisała: > Opis wygląda świetnie. Chyba spróbuję ;) Jakich otrąb używasz? Owsianych, ofkors :) Wypróbuj, a będziesz miała mięsko w takiej fajnej skorupce :) Link Zgłoś
monika_m_23 Re: Wasze sposoby na spożycie obowiązkowych otręb 29.10.10, 15:22 Dzięki, dziś lece po otręby a jutro obowiązkowo mięsko w panierce otrębowej ;D Link Zgłoś
aga_piet Sandwicze 28.10.10, 13:44 Porcję na placki otrębowe wlewam do sandwiczera. Wychodzą mi 4 trójkąty, noszę codziennie do pracy zamiast chleba. Mniej pilnowania i niż placki na patelni, no i mam wrażenie że sandwicze są bardziej "mięsiste" niż placki. Link Zgłoś
asiazm Re: Sandwicze 28.10.10, 20:20 ja w bułeczkach i dla mnie wręcz jest problem w tym że te otręby są ograniczone bo zrobiłabym do tego np pasztecik czy jakieś ciacho Link Zgłoś
kasiakos1 Ja własnie zajadam 29.10.10, 13:24 bułeczkę z tego przepisu: dietetyczneobzarstwo.blox.pl/2010/09/Buleczka-z-kremem-smietankowym-Pyszna-i-sycaca.html Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Ja własnie zajadam 30.10.10, 15:39 Wychodzi równiez z całych otrąb, ja nie jestem restrykcyjna dalam pół łyżeczki cukru i zjadłam z dżemem wisniowym mamusi :) Link Zgłoś
lillysunny Re: Ja własnie zajadam 03.11.10, 23:28 Świetna ta bułeczka. A nie można jej zrobić w zwykłym piekarniku? Nie mam mikrofali Link Zgłoś