15.10.10, 10:02
Dzisiaj odebrałam wyniki jestem w szoku krew rewelacja mocz rewelacja mój lekarz stwierdził że tak dobry wyników książkowych prawie nikt nie ma szok!! Zmartwiło mnie coś innego mój wzrost do tej pory mierzyłam 161, obecnie 159??? jak to możliwe? przecież nie mogę mieć osteoporozy w wieku 24 lat?? jem tyle nabiału, o co chodzi? lekarz zlecił mi badanie gęstości kości. Martwię się ;/
Obserwuj wątek
    • miss_siou Re: badania 15.10.10, 10:08
      Zrób badania, bo w dzisiejszych czasach można cierpieć na różne schorzenia w bardzo młodym wieku, a najlepszym źródłem wapnia jest... żółty ser, na I i II fazie niestety niedopuszczalne...
      • ven.to Re: badania 15.10.10, 10:18
        Zrób sobie badania na "wszelkie wielkie tfu tfu" ale nie martw się.
        Możesz byc niższa bo:
        - byłaś mierzona na innej miarce
        - byłaś mierzona wieczorem i trochę klapłaś (tzn. na pewno nie o 2 cm ale w połączeniu z poprzednim to już coś)
        - inaczej stanęłaś
        - tfu tfu - masz obciążony kręgosłup - odpowiednie cwiczenia, i odpowiednio wykonywane codzienne czynności i po kłopocie.
        - byłaś bardzo spięta, po nerwowym dniu- nawet tego nie czujemy (chyba ze ktoś z nienacka pomasuje nam barki) ale często nasze mięśnie są tak napięte że aż się lekko przykurczamy po łuku i wtedy nawet dwa cm są dopuszczalną różnicą wzrostu

A poza tym masz w sygnaturce wpisany wzrost 160 więc może to wcale nie dwa cm tylko czysto fizykalny jeden z kawałeczkiem :)

[url=https://www.suwaczki.com/][img]https://www.suwaczki.com/tickers/s3lnrl6scb894jnn.png[/img][/url]
        • donnaanna Re: badania 15.10.10, 10:23
          w 100% zgadzam sie z vento w kwestii roznic w pomiarach wzrostu i przyczyn. a swoja droga moje wyniki wapnia w lipcu wyszly kiepskie, lekarka mnie opieprzyla rowno i kazala jesc zolty ser a ograniczyc twarogi, i na jakis czas przestac dietowac bo zakwasilam organizm w zwiazku z czym wapno sie nie przyswaja i wyplukuje z organizmu :-( wiec badania trzeba zrobic, zwlaszcza ze twoj lekarz chce cie wyslac!
      • iwoniaw Re: badania 15.10.10, 10:21
        Zrób sobie te badania, ale nie martw się na zapas. 2 cm różnicy może być spowodowane tym, że np. przy "niższym" wzroście mierzyłaś się po całym dniu, a przy "wyższym" niedługo po leżącym odpoczynku, ponoć to się często zdarza.
    • elrosa Re: badania 15.10.10, 10:23
      "Winę" za mniejszy wzrost złożyłabym na karb błędu pomiarowego - mi też wychodzi właśnie od 159 do 161cm, ale że najczęściej pojawia się wynik pośrodku, przyjmuję, że mam 160cm :-)
    • nomya Re: badania 15.10.10, 12:40
      Twój suwaczek z wagą do jakiej dążysz nie świadczy o rozsądku...
      • anja_maciejka Re: badania 15.10.10, 17:02
        Jak dla mnie to normalna waga przy takim wzroście. Bmi o niczym nie świadczy-jak sie tutaj już nie raz przekonałyśmy. Zwłaszcza na zdjęciach jednej forumki z plaży-nie pamiętam której, ale bmi miała w normie-idealne wręcz.
    • makenzen Re: badania 15.10.10, 15:59
      Niedawno spotkałam sąsiadkę, która, jak się dowiedziała, że jestem na dukanie, rzuciła hasło: "Proszę badać nerki". Hm... czy chodziło jej po prostu o zwykłe badanie moczu, czy te nerki bada się jakoś inaczej? Wybieram się na badania i czy oprócz krwi i moczu coś jeszcze warto badać, będąc dukanowcem?
      • anja_maciejka Re: badania 15.10.10, 17:03
        Badanie nerek: mocz badanie ogólne przede wszystkim. Do tego z krwi możesz zrobić kwas moczowy, mocznik i kreatyninę. Ale to już full wypas jak na pierwszy raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka