16.10.10, 23:17
Jak w temacie,jaki ma być?Czy ten zwyczajny w tabletkach może być,używam takiego do kawy?Nie mogę znależć takiego wproszku czy w płynie,rozkruszam tabletki,ale jak jest w przepisie kilka łyżeczek np.ciasto,to trzeba sporo tych tabletek.Robiąc ciasteczka dodałam tylko kilka i wyszły mało słodkie. Proszę o rozjaśnienie sytuacji.Kupiłam nawt fruktozę,tę polecaną dla diabetyków,ale niewiem czy może być?

"-Mama niema pada deszczu"
Obserwuj wątek
    • 3-martek Re: Słodzik? 17.10.10, 07:34
      Do pieczeia jest inny niż do kawy, na opakowaniu trzeba przeczytac.
      A o fruktozę to lepiej nie pytaj, bo dopiero co był wątek o tym. Poczytaj:-)
      • aissa75 Re: Słodzik? 17.10.10, 08:17
        Do pieczenia to taki w słoiczkach, widziałam na Realu, Delimie, Auchanie, Kauflandzie.
        Fruktoza to cukier z owoców. a nam na razie wszystko co owocowe nie wolno.
    • el_capricho Re: Słodzik? 17.10.10, 09:11
      fruktoza w żadnym wypadku - to jest cukier. słodziki, które możemy jeść na dukanie to substancje, które chemicznie NIE są cukrami.
      tabletki można rozpuścić w odrobinie wrzątku i już masz swój słodzik w płynie :-)
      • rozmalinka Re: Słodzik? 17.10.10, 10:52
        Dla mnie 14 tabletek na 1 kg sera na sernik w zupełności wystarcza.
    • wike1 Re: Słodzik? 17.10.10, 12:56
      Bardzo gorąco dziękuję za rozjaśnenie,poszukam w sklepach tego w proszku lub płynie,póki co użyję tabletek,fruktozę koszuję.Pozdrawiam
      "-Mama niema pada deszczu"
      • quoyle1 Re: Słodzik? 17.10.10, 13:44
        Polecam Susina Gold, słodzik do gotowania i pieczenia w proszku, zamawiam w aptece stacjonarnej
        www.domzdrowia.pl/63921,sussina-gold-proszek-slodzik-200-g.html
        • madzioreck Re: Słodzik? 17.10.10, 20:52
          W Kauflandzie kosztuje 6,99...
          • quoyle1 Re: Słodzik? 19.10.10, 20:29
            madzioreck napisała:

> W Kauflandzie kosztuje 6,99...

Sussina Gold jest w Kauflandzie za 6,99? Czy coś innego? Bo jeśli Susina to się wybiorę na specjalne zakupy!!!
            • madzioreck Re: Słodzik? 19.10.10, 20:41
              Sussina Gold :)
              • nisiaczek28 Re: Słodzik? 19.10.10, 21:39
                U nas W Krakowie już jej nie ma w Kauflandach od jakiegoś miesiąca.
    • madzioreck Re: Słodzik? 17.10.10, 20:52
      Fruktoza jest stanowczo zabroniona, gdybyśmy mogły jeść fruktozę, to mogłybyśmy i owoce, a ich nie wolno, prawda? :)
    • wike1 Re: Słodzik? 21.10.10, 12:00
      Słodzik już posiadam,poszłam za radą i zamówiłam w aptece Susin Gold ok.10 zł.Pozdrawiam
      • magdula602 Re: Słodzik? 21.10.10, 19:09
        w zdrowej żywności też są dostępne słodziki w proszku bo rozgniatać te w tabletkach to lipne rozwiązanie. chyba że można rozpuścić w masie i spróbować czy masa jest słodka, kiedyś nie miałam rozpuściłam i dodałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka