Dodaj do ulubionych

I faza- gdzie znajdę przepisy lub menu ???

21.10.10, 12:37
Cześc dziewczyny,
Decyzja juz podjęta więc zaczynam od jutra. Szperam po forum i nie mogę znależć nic o I fazie.Tzn.przeczytałam co wolno a czego nie ale nie mogę znależź przepisów. Podpowiedzcie gdzie szukać.
I jna jakiej podstawie wyliczam ile dni ma trwać pierwsza faza?Bo jest od jednego do dziesięciu dni. Każdy sobie indywidualnie ustala czy jak. I jak to ma sie z gubieniem kilogramów.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: I faza- gdzie znajdę przepisy lub menu ??? 21.10.10, 13:14
      Przepisy są zalinkowane na górze forum...
      • dorota-on-line Re: I faza- gdzie znajdę przepisy lub menu ??? 21.10.10, 16:34
        ile dni fazy pierwszej to zależy ile chcesz stracić kilogramów-im więcej chcesz zgubić tym więcej dni.myślę że nie warto robić więcej niż 7 dni bo mozna sie zniechęcić bo pierwsza faza jest jednak trochę męcząca.ja chciałam stracić 20 kilo i miałam 7 dni I fazy. straciłam wówczas 3 kilo.
        • agusiaer2008 Re: I faza- gdzie znajdę przepisy lub menu ??? 21.10.10, 16:44
          Podepnę się pod ten wątek co by nie zaśmiecac.
          Chcę a raczej musz eschudnąć minimum25kg.Zaczynam 1 fazę.Czyli mówicie,ze najlepiej aby pierwsza faza trwala 7 dni.A potem?jak długo ma trwać faza diety naprzemiennej?bo troszkę się pogubiłam.Poprawcie mnie jeśli się mylę.5dni proteinki z warzywami 5 dni same proteinki i znowu pięc dni proteinki i warzywa i pięc same proteinki tak?Jak długo?
          • dorota-on-line agusiaer2008 21.10.10, 17:53
            II faza trwa do czasu aż uzyskasz upragniona wagę.możesz to obliczyć mniej więcej testem dukana ale wiadomo że to tylko matematyczne określenie a kiedy dojdziesz do tej wagi to zależy od ciebie.
            jeśli chodzi o system II fazy to sama wybierz jak ci odpowiada-5/5 1/1 4/3 w zależności czy wytrzymasz dłużej bez warzyw czy nie.w ostatniej książce dukan pisał że system 5/5 jest tak samo skuteczny jak 1/1 ale ten drugi jest łatwiejszy do wytrzymania i nie taki monotonny bo masz jeden dzień z warzywami jeden bez.

jeśli chcesz możesz być 10 dni na fazie I jesli czujesz sie na silach ale moim zdaniem nie ma co przedłużac za bardzo bo może kusic za czymś "grzesznym"
            • agusiaer2008 Re: agusiaer2008 21.10.10, 21:09
              Patzryłam na te kalkulatory i pokazuje mi,że pierwsza faza dwa dni,potem pół roku drugiej fazy.No zobaczę jak się bede czuć:)
              Zaczytuję się w przepisach i normalnie jestem w szoku ile dobrodziejstwa można wsuwać na tej diecie:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka