01.11.10, 23:18
Dobry wieczór :)

Bacznie czytam Wasze forum i muszę przyznać, ze nieźle motywuje do działania. Od 25.10 dukam razem z Wami, dziś pierwszy dzień II fazy, i ponad 3 kg za mną. Jestem ciekawa czy to tylko zasługa diety czy może też urządzenia vacu well, na ktore zaczelam uczeszczać z rozpoczęciem diety ( pierwsze 5 dni).
Wiem, ze Dukan nie zaleca ćwiczeń, mimo braku węgli nie czułam się jakaś osłabiona po polgodzinnym marszu w podciśnieniu, ale nie wiem czy to dokonca bezpieczne.

Czy może któraś/któryś z szanownych forumowiczek ćwiczył w ten sposób stosując jednocześnie nasza diete?

Pozdrawiam i życze samych sukcesów wszystkim :)
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Vacu Well 02.11.10, 00:27
      Jeśli widzę nowy nick, którego pierwszym i jedynym wpisem na forum jest reklama, to węszę zwykły spam reklamowy... Mylę się?
      • kasandra1012 Re: Vacu Well 02.11.10, 08:59
        Mylisz się moja droga kk345, to nie jest reklama... poprostu pytam o wasze opinie, czy ktos może równocześnie z dietą ćwiczył na tego typu urządzeniach i czy jest to bezpieczne?

Przepraszam, za brak przedstawienia się, zaraz to zrobię w odpowiednim temacie :)

• nancy_callahan Re: Vacu Well 02.11.10, 09:29
          Też mnie jakoś ta nazwa produktu?/usługi? w temacie wątku w połączeniu z nieznanym nickiem zapachniała spamem rekmalowym.
          Okaże się czy kasandra z niami zostanie czy to był jednorazowy występ.
          Co do tematu wątku się nie wypowiem, ale może się czegoś ciekawego dowiemy?
          • kasandra1012 Re: Vacu Well 02.11.10, 09:41
            Ale Wy podejrzliwe jesteście... ;/ aż mi głupio, a gdybym w temacie napisała np. SEREK PIĄTNICA 0% to tez byłby to spam ? Przeciez niczego nie zareklamowałam, a jeśli zapytałam to tak jak Wy pytacie np. o serki, jogurtyy itp. tyle, że moje pytanie nie tyczylo jedzenia...
            • nancy_callahan Re: Vacu Well 02.11.10, 09:57
              A taka juz podejrzliwość w nas siedzi...
              Ale nie zniechęcaj się.
              Jesli naprawdę jesteś na diecie i szukasz porad, wsparcia, grona współdietujących to tutaj jest właściwe miejsce.
              A nasz podejrzliwość wynika z tego, że dość czesto na forach pojawiają się postaci "bez historii" w mniej lub bardziej namolny sposób reklamujące swoje produkty/ usługi...
              • joko5 Re: Vacu Well 02.11.10, 16:36
                Ja też byłam mało znana, mało piszę, więcej czytam na całe szczęście nie zrąbałyście mnie za polecanie endermologii ( którą zresztą bardzo polecam). Może dziewczyna zna jakieś dobre skutki stosowania tego urządzenia, a może chciała usłyszeć Waszą opinię, przecież nie podała żadnych namiarów. Dziewczyny trochę luzu.
                • kasandra1012 Re: Vacu Well 02.11.10, 17:32
                  Dziękuję joko5 :) Troszkę sie przestraszyłam tego ataku, ale nie zrażam się. W kazdym razie dziś zaczynam kolejną serie ćwiczeń na vacu ( 5 dni po pol godziny) Jedyne co mogę powiedziec to na pewno widać efekty na skórze, jest jakby bardziej jędrniejsza, a co do cm w obwodach to pewnie po części zasluga i urządzenia i diety, która jak narazie od tygodnia z przyjemnościa stosuje :) i oczywiscie poczytuje to forum regularnie :)
                  • joko5 Re: Vacu Well 02.11.10, 17:38
                    Sama myślałam żeby poćwiczyć w vacu. Jeździsz na rowerze, chodzisz na bieżni czy na steperze.?
                    • kasandra1012 Re: Vacu Well 02.11.10, 18:12
                      Chodzę na biezni, choć wolałabym rower, ale jakoś nie mogę znaleźć w moim mieście urządzenia vacu z rowerkiem. Własnie tylko się zastanawiam jak to wpływa na brak węgli na Dukanie ? chociaz w sumie to nie jest budowanie mięsni tylko ksztaltowanie sylwetki wiec az tak duzo weglowodanów mi nie trzeba.
                      • ven.to Re: Vacu Well 02.11.10, 18:42
                        Dukan zaleca wręcz codzienny, systematyczny marsz :)
                        W vacu masz dodatkowo poprawę ukrwienia w strategicznych miejscach co powoduje że z nich szybciej spala się tłuszcz. Czy to w jakiś sposób wpływa negatywnie na metabolizm osoby na Dukanie? Myślę że nie :) Mięśni na pewno nie dociąża bardziej niż zwykły marsz.
                        Dopytam szefowej - u nas stoją jak byk dwa vacu i ona była na szkoleniu to się zorientuję.
                        O, najlepiej spytaj się osoby która Cię podłącza :)
                        • kasandra1012 Re: Vacu Well 02.11.10, 18:54
                          Dzięki :)
                          No własnie wyczytałam w zalezeniach, ze nie powinno się być na jakiejs drastycznej diecie podczas tych ćwiczeń. Ale Dukan w końcu dostarcz troche kalorii, więc na pewno dokończę karnet a co dalej zobaczymy :)
                          • ven.to Re: Vacu Well 02.11.10, 19:27
                            zawsze możesz przed cwiczeniami pochłonąc jakąś dawkę dobrych węglowodanów - spalą się. Bo ile cwiczysz? 30 minut + jakies cwiczenia po?
                            A najlepiej wypytaj specjalistę w fitness clubie :)
                            • kasandra1012 Re: Vacu Well 02.11.10, 19:37
                              tak cwiczę 30 minut i koniec :) Sprawdzę dziś kompetencje pań z fitness clubu :)
                              • jasama3 Re: Vacu Well 02.11.10, 20:32

hejka
                                ja używam pasa masującego żeby przy tym zrzucaniu kilogramów ujędrnić trochę ciałko
                                a tak w ogóle Kasandra idzimy prawie identycznym cyklem waga wyjściowa taka sama po pierwszej fazie tyle samo zeszło i prawie tak samo wystartowałyśmy :) ja dwa dni później

powodzenia!
    • nomya Re: Vacu Well 02.11.10, 20:44
      kasandra, moja siostra z tego korzystała równocześnie będąc na diecie i ogólnie to zadowolona była. Jeśli jednak masz skórę skłonną do naczynek, nie polecam, bo się niestety uwidaczniają na udach :/
      • kasandra1012 Re: Vacu Well 02.11.10, 22:47
        No i wróciłam. Tak jak radziłyście podpytałam pani, która załącza urządzenie. Spotkałam się z niechęcią z jej strony do wszelkich diet, polecajac jednocześnie mase zajęć fitness w ich clubie :) normalka... Jednak nie widziała przeciwskazań do stosowania Dukana i cwiczeń na tym urządzeniu.
        Opowiedziała tez przykład jakiegos pana, który od maja schudł na Dukanie i jednoczesnych zajeciach fitness 25 kg! podobno facet nie do poznania- nie dziwie sie :)

Odnosnie diet jak wspomniałam o Dukanie, kobieta powiedziała, ze ona sie na nic takiego nie nadaje, bo lubi jesc. Na to ja zaczełam ja przekonywać,że na tej diecie tez mozna dobrze zjesc. A ona no a slodycze: Mozna upiec sernik - odpowiedziałam , cisza juz z drugiej strony :) Hihi, Dukan normalnie jak jakas filozofia życia :) Oby tak dalej siedział mi w głowie!!
        • agi.nett Re: Vacu Well 07.01.11, 22:23
          ja tam od 3 tygodni cwicze 4X w tyg na vacu i jest ok. tylko, ze ja przed dieta do vacu to zagladalam juz tak gdzies z przerwami od 2-3 lat. na rozne seryjki wpadalam. zdecydowanie lepiej sie czuje bedac na dukanie i cwiczac. i tam jest jeszcze to zajebiste podcisnienie, ktore rzeczywiscie powoduje, ze ten cellulit w polaczeniu z nasza dieta sie redukuje. na naczynka trzeba uwazac, fakt. ale generalnie bardzo polecam :)
          i niczego konkretnego nie reklamuje :)
          ale marzy mi sie konkretna seria endermologii :)
          • kasandra1012 Re: Vacu Well 07.01.11, 22:56
            ja tylko jedna serię wykorzystałam to jest 10 wejsc, 5 dni pod rzad z 2 dniami przerwy i znów 5 dni, ale to bylo w poczatkach mojego Dukania. Pozniej przerzuciłam sie na spinning, obecnie zapisałam sie na kurs tanca dla kobiet :) latino dance - bardzo polecam. A dziś zalozylam na nogi lyzwy, ehhh jak sie wyszalałam :) Kurcze mi ta dieta chyba dodaje energii :) Z przyjemnoscia dukam i sie ruszam ... efekty jak na suwaczku, mnie zadawalaja :)
            • agi.nett Re: Vacu Well 07.01.11, 23:03
              wiesz, ja tez zauwazam gigantyczna energie :) ciesze sie:) dziewczyny jak sie doczytalam tu, rowniez czesto pisaly o tej energii :) i fajnie :)
              wlasnie masz racje, dukanie i ruszanie ida w parze doskonale; pozdrawiam :)
    • cinka.2 Re: Vacu Well 31.01.11, 15:22
      Ja tez ćwiczę na Vacu. Dokładnie Vacu Activ, podciśnienie i podczerwień. Korzystam z salonu w Ząbkach. Efekty naprawdę fajne, duża poprawa kondycji fizycznej i warto skorzystać z tych ćwiczeń.
      • mama23lipca Re: Vacu Well 01.02.11, 08:33
        cinka a gdzie w Ząbkach jest Vacu? pospadało Ci z cm?

ja zaczęłam elektostymulację, wczoraj 1 zabieg- zobaczymy podobno po 10 jakiś efekt jest.Podchodzę sceptycznie. Ćwicze tez "normalnie"- zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka